Fysioterapeuterna Västerbotten

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Kommuner & landsting. Så funkar det Riksdag och regering har lämnat över en del av sin makt till Sveriges kommuner. Alla som bor och är folkbokförda i.
Advertisements

Från UFO till FoU. ”Från UFO till FoU resan” •Obekant –Familjärt •Ogripbart – begripligt •Från något som rör andra till något som rör mig.
Psykisk ohälsa – överenskommelse 2014 mellan staten och SKL
Kvalitetssäkring Struktur och organisation
Policy för miljö och hållbar utveckling
Södertörns projekt ”Introduktion Södertörn” implementerades 2010 genom samfinansiering av en gemensam introduktionsstrateg (8 kommuner och arbetsförmedling)
Lika Behandlings Plan Verksamhetsåret 2012/2013
Nationell strategi för eHälsa och Socialstyrelsens roll
Förebyggande rådet i Enköpings kommun
Mälardalens kompetenscentrum för Hälsa och Välfärd MKHV
VERKSAMHETSPLAN Verksamhetsplan UPPDRAG / SYFTE 2.VERKSAMHETSINRIKTNING Vision Mål 3.ORGANISATION 4.AKTIVITETER Autosport International,
Preliminär Verksamhetsplan 2015 Fysioterapeuterna Västerbotten.
FYRA VÄGAR TILL MEDBORGARMAKT. Brukarinflytandets olika nivåer: ■ INDIVIDNIVÅ När du som individ själv deltar i planering och val av vård (lagstadgat.
FAS 05 FÖRNYELSE- ARBETSMILJÖ- SAMVERKAN.
En demokratiskt styrd hälso- och sjukvård som utgår från befolkningens behov Nätverken Hälsa och Demokrati samt Uppdrag Hälsa.
En demokratiskt styrd hälso- och sjukvård som utgår från befolkningens behov Nätverken Hälsa och Demokrati samt Uppdrag Hälsa.
Norrstyrelsen [ ] BILD 1 Norrstyrelsen Ideell förening med uppgift att förbereda bildandet av en sammanhållen norrländsk.
ST inom FK Arbetsplatsfacket
Medlemsvård och rekrytering
Utvecklingsplan för förtroendevalda Material för ordförandekonferens.
Vilken roll har de idéburna organisationer Kärt barn har många namn – idéburna, ideella, non-profit, kooperativ och sociala företag Unikt inte komplement.
SAM-projektet Skaraborg Samhällsorientering Samhällsorientering för vissa nyanlända invandrare.
Välkommen till den nya hemsjukvården!
Vårdval Kronoberg /1 Vårdval Kronoberg - fakta om modellen.
Hanteringsordning. och. samverkansstruktur. för
ST och arbetsmiljö Policy och inriktning för
LSR Västerbotten Verksamhetsplan LSR Västerbotten Kongressbeslut för mandatperioden Vision Sjukgymnasters insatser är självklara för hållbar.
Utvecklingsplan för förtroendevalda Sammanställning av gruppdiskussioner Ordförandekonferens november 2006.
Demokratins utmaningar och förtroendevaldas roll
Inriktning “Inriktning ” ska ses som en överenskommelse mellan förbundet och kommunerna om ett gemensamt ansvarstagande.
SÅ GÖR VI EN VERKSAMHETPLAN- UTIFRÅN SPF SENIORERNAS MÅL OCH RIKTLINJER 2.
SÅ GÖR VI EN VERKSAMHETPLAN- UTIFRÅN SPF SENIORERNAS MÅL OCH RIKTLINJER 1.
Delat beslutsfattande  Delat beslutsfattande är en evidensbaserad metod vilket innebär att den har funnits ha vetenskapligt stöd  Metoden har visat ge;
Workshop - ÄLDRE Möten med äldre personer på olika arenor
Salut-satsningen Samverkan för att nå alla barn! Anneli Ivarsson
Preliminär Verksamhetsplan 2016 Fysioterapeuterna Västerbotten.
Hållbart engagemang. Vad ska vi prata om? Ideellt engagemang Hållbart engagemang (övning) KASAM UNFs policy för ett hållbart engagemang.
Ett steg vidare för evidensbaserad praktik till nytta för brukare och patienter Fjärde steget i reformen av myndigheter Samlad, effektiv och behovsanpassad.
1 Verksamhetsplan Verksamhetsplanering Verksamhetsidé Värdegrund Vision SWOT-analys Strategier Mål Handlingsplaner Uppföljning Varför finns vi?
Tre nya län 2019 Studieförbunden 10 oktober 2016.
Uppdrag Socialt företagande
Måna och arbeta med det kulturhistoriska värdet
Neurorehabilitering i Primärvården
Hemsjukvårdsreformen i Östergötland
Fysioterapeuterna Västerbotten
Valbar VFU 7,5 hp Termin 6, HT17 Syfte med kursen är att ge den studerande möjlighet att fördjupa och utveckla sin kliniska kompetens inom ett valfritt.
Brukarinflytandets olika nivåer: FYRA VÄGAR TILL MEDBORGARMAKT. Brukarinflytandets olika nivåer:   ■ INDIVIDNIVÅ När du som individ själv deltar i.
Karriär och kompetens Välfärden står inför drastiska utmaningar. Att vara en attraktiv arbetsgivare kommer att bli allt viktigare
Fysioterapeuterna Västerbotten
SVERIGES CHEFSORGANISATION
Strategi för patient- och brukarmedverkan
Preliminär Verksamhetsplan 2017
Lön och verksamhet BILD 2: Introduktion forts.
Huvudföreningens uppgift är att
Brukarinflytandets olika nivåer:
Utveckla lönebildningen
Arbetsgrupper och VIP Februari 2018.
Din lön och din utveckling
”Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill.
Vision för rätt lön.
Preliminär Verksamhetsplan 2018
Vision för rätt lön
Nätverket för medicinska sekreterare
Vad innebär regionbildningen?
Systematiskt hälso- och arbetsmiljöarbete (SHAM)
Samarbetsformer för SoL och Hälso- och sjukvård (ordinärt boende och hemtjänst) Hur hittar vi samverkan/ samarbetsformer mellan SoL och Hälso- och sjukvårdsorganisationen.
Brukarinflytandets olika nivåer: FYRA VÄGAR TILL MEDBORGARMAKT. Brukarinflytandets olika nivåer:   ■ INDIVIDNIVÅ När du som individ själv deltar i.
Alla barn har samma rättigheter och lika värde
Samordnad utveckling för god och nära vård
Region Västerbotten.
Presentationens avskrift:

Fysioterapeuterna Västerbotten Verksamhetsplan 2016 Fysioterapeuterna Västerbotten

Kongressbeslut för mandatperioden 2013-2016 Vision: Fysioterapeuters insatser är självklara för hållbar hälsa och välfärd. Mål: En profession i rörelse, med tre sammanhållna dimensioner: Profession-Position-Lön

Arbetsplatsombud Mål/syfte: God kontakt med arbetsplatsombuden i distriktet för att stärka den enskilde i sitt uppdrag samt stärka Fysioterapeuternas position. Aktiviteter: Fackliga sammankomster en gång per halvår för arbetsplatsombud där förhandlingsråd och distriktsordförande medverkar Informationsutskick via e-post till arbetsplatsombud I enlighet med förbundets policy arrangera Facklig grundkurs

Arbetsplatsombud Mål/syfte: Fler arbetsplatsombud i distriktet. På sikt, att varje arbetsplats där en fysioterapeut arbetar finns ett arbetsplatsombud. För att öka Fysioterapeuternas inflytande behövs alla. Aktivitet: Identifiera arbetsplatser där arbetsplatsombud saknas och ta personliga kontakter

Studenterna Mål/syfte: God kontakt med Studenterna vid Fysioterapeutprogrammet, Umeå universitet, för idéutbyte och etablering av facklig tillhörighet hos blivande kollegor. Aktiviteter: Representant från Studenterna adjungeras till distriktsstyrelsens möten Facklig information till T6 Undersöka möjligheten att informera i fler terminer

Medlemmar/Blivande medlemmar Mål/syfte: God kontakt med medlemmar/blivande medlemmar i distriktet för att öka samhörighet och ge chans till nätverkande. Styrelsens verksamhet utformas genom dialog med medlemmarna . Gemensamma aktiviteter kan på sikt underlätta rekrytering till förtroendeuppdrag. Aktiviteter: Arrangera en medlemsaktivitet som kan nå så många medlemmar som möjligt i distriktet Uppdaterad och tillgänglig information på distriktets webbplats

Beslutsfattare Mål/syfte: God kunskap om och värdering av fysioterapi hos beslutsfattare in om hälso- och sjukvård. Fysioterapeuterna ska vara väl kända hos länets landstings- och kommunala politiker med ansvar för hälso- och sjukvårdsfrågor. Genom personliga möten med arbetsgivarna ökar möjlighet till påverkan. Aktivitet: Fortsätta kontakter med politiker i landsting och kommun Bjuda in politiker i landsting och kommun till ”informationsfrukost”

Specialisttjänster Mål/syfte: Fler specialisttjänster i klinisk verksamhet. Rätt använd kompetens underlättar för patienter/brukare att få tillgång till kvalificerad bedömning och behandling. Fler specialisttjänster skapar karriärvägar inom professionen. Aktiviteter: Fortsatta kontakter med förbundets kansli samt Institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering, inriktning fysioterapi vid Umeå universitet Fortsätta påverkansarbete gentemot VLL

Styrelsearbete Mål/syfte: God start för verksamhetsårets nya distriktsstyrelse gynnar kreativitet, effektivitet och trivsel. Aktivitet: Verksamhetsplaneringsträffar för styrelsen i januari och augusti

Styrelsearbete Mål/syfte: Fastlagda rutiner finns för distriktsstyrelsens arbete med löneprocess, påverkan, medlemsaktiviteter och fackliga kurser. Överblick och framförhållning underlättar och effektiviserar styrelsens arbete. Aktivitet: Hitta verktyg som underlättar styrelsearbetet Dokumentera rutiner för styrelsearbete som underlättar kompetensöverföring

Geografisk jämlikhet Mål/syfte: Distriktets aktiviteter utgår från en grundidé om geografisk jämlikhet. Aktiviteter: Arrangemang planeras med möjlighet till video- eller telefonlänk Lokalisering av arrangemang i länet varierar Synliggöra behovet av att ta hänsyn till geografi och därmed minska beroende av avstånd och ekonomisk inverkan på deltagande Eftersträva geografisk spridning för representation i styrelsen