Metodbilder Utveckling och införande av ny teknik och nya metoder för virkesmätning Process med delprocesser Delprocess med aktiviteter.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Arbetet med anmälningsavgifter
Advertisements

Samordnad vårdplanering - SVPL Gemensam rutin för Västra Götaland
TILLSAMMANS KAN VI GÖRA SKILLNAD VAR MED I EN ENTREPRENÖRIELL UTMANING.
ByggaL – metod för byggande av lufttäta byggnader
Välkommen! Stormöte 28 april 2013 Ortsutveckling FLENS STAD.
Nyttorealisering på 10 min
Strategi för styrning av Transportstyrelsens internationella arbete inom järnvägsområdet Mats Andersson Stabschef Väg- och järnvägsavdelningen
AU Digital samverkan LO Process
En schweizerkniv i Järfälla kommun
Centrala innehåll och kunskapskrav
Kompetensutveckling Processansvarig: Ulrika Sjöholm
LTU-modellen för ökad genomströmning Lägesrapport – november 2011
Centrala innehåll och kunskapskrav
Jakobsgårdskolan ansvar - kunskap - självkänsla - framtid Lokal arbetsplan Prioriterade mål under året! Pedagogik i klassrummet För att uppnå.
Steg 3 – Mötet RUTINER FÖR VÅRT ARBETSMILJÖARBETE
Ramverk för patientmedverkan
Ärendehantering och tillgodoräknanden i Ladok3
SITHS anslutningsprocess
Riskhantering Säkrare resultat genom systematisk riskhantering
1 Läns- regionförbunden 16 mars 2010 Plattform för evidensbaserad praktik inom socialtjänsten.
Att lyckas med produktionssättning av Ladok3
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH 1 4 Bered, fatta och effektuera ärendebeslut 11/ Jana Wahlberg Nyps utbildning- Företagsstöd.
1. Vad skall vi börja med? 2. Vad händer sedan? 3. Hur vet vi till sist att allt fungerar? Anslutning till SITHS (steg för steg…) Avtal Leverantör Avtal.
Handledarutbildning Delkurs 4 Barn- och fritidsprogrammet BF
Önskemål om omplacering Ärendet föredras för Au/Au:s delegater Ärendet bereds inom förvaltningen Ärendet återförs till Au/ Au:s delegater Beslut Omplaceringsprocess.
OBS Material bearbetat av GBG: Stad
Efterbehandlingens ABC En översiktlig introduktion till efterbehandling av förorenade områden.
Vad är arbetsmiljö-/kvalitets-/miljörevision?
Rekrytering av doktorand
Ledamot i en beredning - vad innebär det? Anders Öberg.
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH 1 4. Bered, fatta och effekturea ärendebeslut 28/ Sofia Wallgren Nyps utbildning- Projektmedel.
Ortsutveckling Skebokvarn Välkommen! Stormöte 19 november 2012.
Moment 2 Mall för presentation av idé
Vad är ett projekt? En grupp projektdeltagare utför under ledning av en projektledare en klart definierad uppgift, på en viss tid, med givna resurser.
ELEVER I SKOLAN = ELIS
Införa rambeslut HÅLLBAR STAD – ÖPPEN FÖR VÄRLDEN.
Handlingsplan för utveckling av exploateringsprocessen Ansvar och befogenheter I exploateringsprojekt Utkast 3 Exploateringsgruppen /Susanne Ek.
Bedömarutbildning. Examensnivåer för fristående examina Yrkesinriktad grundexamina Ger breda grundläggande yrkesfärdigheter inom en bransch. Yrkesexamen.
Introduktion i arbetsmodell för trygghetslarm För att underlätta införandet av trygghetslarm har ett ledningssystem tagits fram. Ledningssystemet ger.
Att mäta tillgänglighet Susanna Laurin
Mål: ”Gotland utvecklas i linje med visionsmålen och har ett starkt varumärke” Delmål för : Minst bor på Gotland Gotlänningarnas välstånd.
Utvärderingsmatris för en kunskapsbaserad bedömning Två utvärderingsmatriser har tagits fram i samarbete med SIQ, Nationella rådet för strokevård och ett.
Metod för produktion av lufttäta byggnader
Utveckling och samordning av virkesmätningen
Examensarbete 2017.
Projektprocessen, samlingsbild
Ramverk för patientmedverkan
IBIC - NI tillämpad för äldre- och funktionshinderområdet.
Förändringsarbete Bo Ahrenfelt
Fristående grundskolor
Presentation av ledningssystemet
Riskbedömning vid förändring i verksamheten
Insatshanteringsprocessen
Arbetsgrupp Handlingsplan - IT-stöd för informationsöverföring
Beställningsrutiner för tekniska konsulttjänster via eWork
Exjobbsmässa för elkraftingenjörer
Integrerad verksamhet – missbruk- och beroende
Statusbedömning av byggnadsverk
Utveckling och samordning av virkesmätningen
Delat beslutsfattande och SIP
MAIVOR – mobilt arbetssätt inom vård och omsorg
”Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård”
Ny virkesmätningslag (VML)
Uppdrag Ta fram länsgemensam rutin för avvikelsehantering
Validering av reell kompetens för tillträde och tillgodoräknande
Introduktion till processen för balanserad styrning
Statusrapport införande
Validering av grundläggande behörighet, grundnivå
LÖF Traumarevision Redovisning Värnamo.
Utveckling och samordning av virkesmätningen
Presentationens avskrift:

Metodbilder Utveckling och införande av ny teknik och nya metoder för virkesmätning Process med delprocesser Delprocess med aktiviteter

Metodbilder Utveckling och införande av ny teknik och nya metoder för virkesmätning Informations-objekt (Input) Information som behövs för att utföra en (del-) process. Starthändelse: en händelse som startar processen Process: en samling aktiviteter med start och slut. Sluthändelse: en händelse som avslutar en process Informations-objekt (output) Information som kommer ut som resultat av en utförd (del-) process Valsituation: en del i en process där ett val av hur fortsättning av processen ska ske. I detta fall finns två uteslutande val, dvs en väg måste väljas.

Metodbilder Hantera FoU- idé - symbolbeskrivningar Informations-objekt (Input) Information som behövs för att utföra en (del-) process. Starthändelse: en händelse som startar processen Sluthändelse: en händelse som avslutar en process Hantera FoU- idé - symbolbeskrivningar Aktivitet: en eller flera rutiner som utförs sammanhäng- ande. Roll: Den roll som ansvarar för/ utför en aktivitet en eller flera aktiviteter i en process. Valsituation: en del i en process där ett val av hur fortsättning av processen ska ske. I detta fall finns två uteslutande val, dvs en väg måste väljas..

Utveckling och införande av ny teknik och nya metoder för virkesmätning

Hantera FoU- idé Hantera FoU- idé Aktivitet Beskrivning Rekognosera idé Frågan: "hör det hemma i vår strategiska inriktning" besvaras. En rekognosering görs och idén presenteras efter detta. Bereda idé Bedömer om den presenterade idén är värd att bereda vidare. Om svarat är positivt efterfrågas förslag på angreppssätt. Upplevs det som prioriterat i branschen? Informell beredning av idén. Beslutet delges idégivaren. Tillstyrka idé Godkännandet innebär att det förankras med RMR. Formellt beslut/ anmälan. Beslutet delges idégivaren. Förankra idé och arbetssätt Förankras med: SDC, UG, VMK samt utrustningsleverantörer. Skriv ett projektdirektiv (beslutsunder lag till VD-grupp) Besluta om genomförande Besluts underlag tas fram av UG. VD-gruppen tar beslut om att genomföra eller inte.

Genomföra studier Aktivitet Beskrivning Genomföra studier/ utveckling fas 1 1 Studier genomförs av VMU/UG eller av konsulter. Diskussion / avstämning med VMK och kontroll- kommission. Bedöms resultera i tillämpning inom två år. Besluta om att gå till fas 2 Besluta om att gå till fas 2. Funktionalitetsgrupp VMF/ SDC utses och tillsätts. Berörd VMF-representant är sammankallande. Startpunkt för funktionalitetsgodkännande.

Teckna avtal och erlägga avgift Aktivitet Beskrivning Teckna avtal och erlägga avgift Avtal tecknas och en startavgift erläggs.

Godkänna mätteknik Aktivitet Beskrivning Granska studier/ utveckling Återkommande planerade gransknings-/avstämningspunkter med VMK. Slutligt handläggande för att lägga fram beslutsunderlag och förslag till beslut för VMK-nämnden Besluta om mättekniskt godkännande Mätningstekniskt godkännande (beslut)

Utveckla funktionalitet IT (SDC) Aktivitet Beskrivning Bedöma idé Inkommen idé (verksamhetskrav) bedöms utifrån behov och nytta Utreda idé Verksamhetskraven utreds gällande omfattning (utvecklingstimmar) och när i tiden funktionaliteten kan införas (release). Besluta idé Beslut tas om och när den ska utvecklas och införas. Utveckla och införa idé Funktionalitet utvecklas, testas och driftsätts. Godkänna funktionalitet IT Kravställd funktionalitet testas av mottagare.

Utveckla funktionalitet virkesmätning Aktivitet Beskrivning Ta fram generella krav för mätningens utförande Godkänna virkesmätning Godkänna krav på mätningens utförande och ta fram beslutsunderlag för typgodkännande.

Typgodkänna Aktivitet Beskrivning Besluta funktionalitetsarbete och tillställa VMK resultatet Besluta funktionalitetsarbetet och tillställa VMK resultatet. Utfärda typgodkännande Utfärda intyg om typgodkännande. Slutfaktura för tillkommande kostnader för typgodkännande skickas till utrustningsleverantören.

Införa och följa upp införande Aktivitet Beskrivning Installera och godkänna installation För varje mätplats ska den mätningstekniska förmågan bekräftas i ett installations godkännande som även beaktar övriga mätplatsspecifika anpassningar. Följa upp införande av ny teknik och nya metoder för mätning Ny teknik och nya metoder ska den första tiden av skarp tillämpning följas upp särskilt noggrant.