Östersunds städ.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Hur gör vi med skolhuset?.  Nuläget i förhandlingarna med Vännäs kommun om eventuellt köp  Fakta om eventuellt köp – kostnader, intäkter, möjligheter,
Advertisements

Synpunktssystem Vilka ändringar har gjorts i riktlinjen för synpunkthanteringen? Vad innebär ändringarna för dig som arbetsledare? Synpunkter som grund.
Nedbrytning av plast i Naturen
- din lokala serviceleverantör Facility Services Gotaland ABLars FridolfssonMarcus FridolfssonOrganisationsnummerBankgironummer Box 261Tel nr
Rent Vatten.
* Information på över dokument och som ökar med per timme dygnet runt * Över användare i världen, år 2004 finns det 1 miljard.
Affärside Fallskyddspecialisterna är ett komplett fallskyddsföretag vilket innebär att vi förutom försäljning av fallskyddsprodukter och räddningssystem.
1. HÅLLFASTHET ATT BYGGA STARKT SID
Tema Konsumtion/Avfall/Återvinning
Rena Västmanland Om kemikalier i din vardag Förbundet Agenda 21 i Västmanlands projekt Inledning. Presentera dig som en av fjorton Kemikalieambassadörer.
Produkter, hälsa och miljö
Förbättrad livskvalitet och arbetssituation på Resmilans Servicehus
Tillsynstaxor. Sid 2 | Lantbrukarnas Riksförbund Taxan är en avgift och ingen skatt! Motprestation från kommunen Taxans fasta årliga avgifter är en lista.
Rengöring/Städning.
Ny gemensam IT-organisation L U N D S U N I V E R S I T E T.
Vad är avfall och hur ska vi hantera det?
Energi Ylva Anger, Energiingenjör Teknisk förvaltning Fastighet.
Klimat och transporter
© Swedbank Robur Stolt samarbete med Sveriges Ingenjörers Miljöfond Anna Nilsson, chef hållbarhetsanalys, Swedbank Robur.
Hemtrivsel.
Uteklassrum på Violen Gamlegårdens förskola
Nora, Wilma, Jonathan och William
Statistiska problem och möjligheter Viveka Palm, SCB Svensk konsumtions påverkan på miljön i andra länder. Seminarium 15 juni Miljömålsrådet, NV.
Värdegrund, Vision och Verklighet.
Städning Tips till städningen Tänk miljövänligt Uppdelning.
Olika kemiska rengöringsmedel samt dess användningsområden och deras inverkan på material och mikroorganismer ISBN
Dricksvatten Vårt viktigaste livsmedel Välfärd för 4 öre per liter!
EcoCraft. Hur det är tänkt…. Härefter kommer ett antal påståenden. Det är inte åsikter eller något slags ”regelverk” Det handlar inte om rätt eller fel.
Hållbart!. …måste vi ta ansvar för det viktigaste vi har. För att skapa en bättre vardag för de många människorna…
Fakta om Sverige Sveriges största landskap är Lappland. Det minsta landskapet är Öland. Det landskapet som har mest befolkning är Uppland och det landskapet.
Verksamhets-perspektivet
Vad gör vi idag? Lek 1 Vad händer idag och varför?
1 Kort information om lasarettets miljöhänsyn och miljöarbete, i vilket alla vi medarbetare har ett ansvar. Webinar om Miljö för sommarvikarier 2013 I.
November 2005, bild 1 LDC på språng Johnny Nilsson Stora IT-dagen 30/ Lunds universitets egen IT-leverantör.
Vad gör vi idag? Lek 1 Vad händer idag och varför?
Ditt kompletta kontorsvaruhus. Grundat 1978 som Sveriges första kompletta kontorsvaruhus. Vår affärsidé är att till ortens företag, industri och institutioner.
Grundläggande livsmedelshygien
Idrottens eget studieförbund. Del av Sveriges största folkrörelse Cirka 3 miljoner svenskar är med i en idrottsförening. Vilket gör SISU Idrottsutbildarna.
BEANS NÖJD KUND INDEX 2015 Resultat från webbenkät.
HOLGERS STUGMATERIAL. Holger Larsson grundade Holgers Stugmaterial AB den 24 februari Detta var samma dag som yngste sonen Torbjörn föddes.
Miljö Återvinning Värdefulla metaller Nyttiga Farliga ämnen.
NILFISK PROFFESIONAL CLEANING. VI LANSERAR NU NILFISK STÄD och RENGÖRING 2.0 Page 2NILFISK PM KEM.
Serviceförvaltningens styrkort 2012 – 2015 Fastställt av regionstyrelsen Serviceförvaltningen Affärsidé Som en del av Region Gotland utvecklar.
Kemikaliesmarta förskolor. Kemikaliebanta för en giftfri förskola Under genomfördes projektet ”Kemikaliebanta för en giftfri vardag” Två olika.
Hilma Samuelsson & Kajsa Boll Vägen till en giftfri förskola Hilma Samuelsson & Kajsa Boll.
Materialet är framtaget av Arbets- och miljömedicin i Region Örebro län. Kemikalier i barns miljö – råd för en bättre vardag.
Uppdrag motverka mäns våld mot kvinnor Introduktion till filmen Vill du välja färg och/eller layout? Klicka på den lilla pilen under knappen ”Ny bild”
Dags för sommar. Tips 1 o Byt i tid. Vinterdäcken har en mjukare gummiblandning som är avsedd för kyla och även om det inte är olagligt att använda dubbfria.
Mål: ”Gotland utvecklas i linje med visionsmålen och har ett starkt varumärke” Delmål för : Minst bor på Gotland Gotlänningarnas välstånd.
1. HÅLLFASTHET ATT BYGGA STARKT SID
Förslag på vårdhygieniska frågor till diskussionsunderlag
Önskar vi på Borago med Christian Dolk
Tema hus och hem.
Presentation av ledningssystemet
Varför du ska dricka kranvatten...
Produkt, pris, plats och påverkan
Städinstruktion lördag och söndag
Kemikalieexponering i Vård- och omsorgsförvaltningen
Varifrån kommer kranvattnet?
Välkommen till Avonova
Hur bevara renhetsgrader av lagrat material?
Energiförsörjningen och miljön
Öka er kunskap kring smittspridning vid livsmedelshantering
Varifrån kommer kranvattnet?
1. HÅLLFASTHET ATT BYGGA STARKT SID
1. HÅLLFASTHET ATT BYGGA STARKT SID
Reningsverk.
Export och import.
Klimatsmart och hållbar upphandling
Presentationens avskrift:

Östersunds städ

Ungefär 25 medarbetare per teamchef 1 Enhetschef 5 Teamchefer 125 medarbetare Vi omsätter 51 miljoner 2016 Ungefär 25 medarbetare per teamchef Våra medarbetare finns utspridda på 185-190 objekt/arbetsställen runt om i kommunen Våra objekt/arbetsställen blir en städyta på cirka 250 000 kvm Av 125 medarbetarna är cirka 35% män. Medelåldern ligger på 47 år. Teamcheferna har ekonomi ansvar för Vår största kund är barn och utbildningsförvaltningen, men vi har uppdrag inom samtliga förvaltningar. mm

Tjänster Regelbunden städning Städning på beställning Verksamhetsvaktmästeri Fixartjänster

Fixartjänster Har du fyllt 67 år och bor i Östersunds kommun? Då har du rätt till fixartjänster. Tjänsterna kräver inget biståndsbeslut. I fixartjänsterna ingår till exempel sysslor som att sätta upp tavlor, byta gardiner, glödlampor och hämta in saker från källare och förråd. Hantverksarbete eller utomhusarbete som till exempel snöskottning och gräsklippning ingår inte. Du betalar 80 kronor per påbörjad timme. Du kontaktar Anders Stenberg Telefon: 076-109 89 78 e-post: anders.stenberg@ostersund.se Anders arbetar vardagar mellan 07:00-15:00.

Finns det effektiva städmetoder och produkter som minskar kemikalieanvändningen eller miljöpåverkan?

Fakta Mer vatten gör inte golven renare Mer kemikalier gör inte golven renare Kemikalier måste inte användas varje gång Kemikalier är inte en bra arbetsmiljö Rent luktar inget

Inställning Så lite vatten och kem som möjligt Rätt produkt till rätt syfte och i rätt mängd

Vårt miljöarbete?

Fönsterputs med bara H2O

Effektivare metoder

Städmaterial

Rengöringsprodukt

Såpa Utifrån golvtillverkarna och städbranchens rekommendationer är inte såpa ett självklart alternativ på plast- och linoleumgolv. Allrent är att föredra. Såpa kan vara aktuellt på levande material som sten och trä. Såpa ”återfettar” golvet. Viktigast är att städa med så torr metod som möjligt och så lite kem som möjligt.

Val av rengöringsmedel 99:- 20:- 16:- 495:-

De produkter vi rekommenderar Allrent – Gipeco Hågeren (både kalk och bakterie hämmande) Grovrent – Nilfisk Kraft Natur Sanitetsrent – Nilfisk Fri San Natur Diskmedel – Nilfisk Fri Disk Natur Vi har mijöombud från alla enheter på förvaltningen som träffas, diskuterar mål och föjer upp vad som händer inom de olika enheterna

Miljö Arbetsmiljö Kvalité