Ändra sökordsmallen i GynOp

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Klicka på ”Verktyg” i menyn, välj ”Alternativ”..
Advertisements

Anpassning i Windows och Word utan hjälpmedel med tangentbordet
Skapa ett video-CV på YouTube
ClaroReadPro V5 B engt Österlind Solna Skoldatatek 18 november 2009.
Grunder i PowerPoint 2000 Skapa en ny presentation Rita egna objekt
Word Word är ett av de vanligaste ordbehandlingsprogrammen. Vi skall idag gå igenom de vanligaste funktionerna i programmet. Fördelarna med att använda.
Så här ser första sidan ut på här måste man ha sitt användarnamn och lösenord för att komma in.
Access med Sebastian och Robert
Enkel dator teknik Tips och tricks.
5. Grafiska objekt Redan på övning fem av sex! Här handlar det om att rita själv, färglägga och att låta kreativiteten flöda. Något för dig? Ritverktyg.
Funktionen SA10-Grupper. Följande typer av grupper finns: - Grupp i kurs hör alltid ihop med en kurskod - Grupp i program hör alltid ihop med en programkod.
Aktivitetskort på nätet
©storm.
Version 1.0 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. För.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka var som helst.
Version 1.1 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka var som helst.
Manual för ledare Ledare = du som är ansvarig för en eller flera träningsgrupper inom din förening, men i övrigt inte har några speciella administrativa.
Lägga in ett PM – så här gör man…
Word Read Plus 08 talsyntes
Cirkelledarutbildning
1.Öppna först googlekartfilen du fått av byNet i googleearth genom att dubbelklicka på den. Notera att du måste ha installerat google earth. Detta görs.
Daniel Cronholm biblios.se/data © Powerpoint - Övning 3 Formatera text och ändra formgivningsmallar.
Övning 4 Ritobjekt.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen, som visas nedan och klicka på den. Klicka var som.
Integrera mp3 i hotpotatoes.  Se hur test-övningen kommer att se ut: N1_Audio_01.htm
Google SketchUp Del 1.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka var som helst.
Word 2007 Tips och trix av Margareta Gardtman PolarPrint februari 2008.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen, som visas nedan och klicka på den. Klicka var som.
Tommy Nilson Föreningen DIS Datorhjälp i Släktforskningen © Bengt Kjöllerström | Modul 31.
Version 1.11 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen, som visas nedan och klicka på den. Klicka.
Enkel dator teknik Tips och tricks. Välja storlek och radavstånd Här väljer du storlek på texten vi vill att ni använder 14 p till rubriker och 12 p till.
Lathund PowerPoint 2007 Lathund
På vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet.
Sv CAMBIO HEALTHCARE SYSTEMS Nya presentationsvyer i COSMIC Våddokumentation Kronologisk vy, vårdplansvy och sökordsbaserad vy
Kom igång med Disgen 5 - röd Skriv ut en ansedel Distanskurs med Bengt Kjöllerström E-post: Kurs.dis.se Kom igång med Disgen 1.
Knappar i Excel Hoppa till Start Hoppa till Infoga Hoppa till Sidlayout Hoppa till Referenser Hoppa till Utskick Hoppa till Granska Hoppa till Visa Skriv.
Byt bild Byt gärna startbilden så det passar med din presentation. Några genrebilder samt mönster hittar du under M: Bilder_SABO_PP Ta bort bilden genom.
Beställningsguide Bricka/1 portion Saffron detaljerad Datum och version nr: 1.
Wordgenomgång.
Microsoft® Office Word 2007-utbildning
Wordgenomgång.
Microsoft® Office SharePoint® Server 2007-utbildning
Formatering.
Figurer.
DIAGRAMTYP 1. Gå till rutan ”välj diagramtyp” i verktygsfältet. Ändra diagramtyp till Candlestick. Ändra sedan tillbaka till OHLC.
Microsoft® Office SharePoint® Server utbildning
Tryck på F5 om bildspelet inte startar automatiskt
Microsoft® Office SharePoint® 2007-utbildning
Hur klonar man i Photoshop??
Elevernas antagningsbesked vid slutantagningen
Registrering av valorganisation
Elevernas antagningsbesked vid slutantagningen
Nyheter Melior 219 Uppgradering
Ändra och komplettera uppgifter
Presentation av Behörighetsbeställning på webben
Komma igång med Scratch
Inkorgen Den organiserade Rensa i mappar Ignorera konversation
Välkomna till Ungoteket!
Så här infogar du den här bilden i presentationen
Du kan vara några till lags ibland…
Guide till Fristående tidbok
Övningar.
Hantering av nya Diploma Supplement under övergångsperioden 2019
Grundkurs Windows och Word
Hej användare! Välkommen till nya mallar.
Hej användare! Välkommen till nya mallar.
Tillfällesbyte Innehåll Återuppta studier, tillfällesbyte
Presentationens avskrift:

Ändra sökordsmallen i GynOp Sekreterarmöte 2017-05-05

Sammanfattande text Varje enkät eller formulär kan ge en sammanfattande text utifrån vad som registrerats. Undantag: preoperativa enkäten för bristning ger ingen text. Inte heller ”Bed < 8v” eller ”Bed < 1 år”. Varje klinik kan själv bestämma hur texten ska delas upp i olika sökord

Exempel på skapad text Sökord

Admin - Sökord Ändringar görs under Admin – Sökord Kräver rollen Sökordsadministratör Grundmall finns Egen mall går att låna mellan kliniker som vill använda samma, t ex inom länet

Grundmallen Grundmallen visas till vänster – klinikens egen till höger GynOp-kansliet lägger alltid in en egen mall för varje klinik vid uppstart. Den baseras på grundmallen

Varje enkät eller formulär motsvaras av en egen gul mapp.

Sökord och textblock I varje mapp finns ett eller flera sökord (kikaren) Varje sökord innehåller ett eller flera textblock (liten fyrkant) Röd pil med 3 streck bakom visar att det finns styckebrytning i texten Röd pil på textblock betyder att nästa textblock kommer på en ny rad.

Vad innehåller textblocken? På fliken ”Sammanfattande text” i varje enkät/formulär finns en kryssruta ”Visa textblocksetiketter. Om du markerar och skapar text så kan du se vad varje textblock innehåller. Kryssrutan ”Visa textblocksetiketter” finns bara för den som har rollen ”Sökordsadministratör” Då blir det lättare att veta hur du ska flytta om i texten för att få den uppställning kliniken vill ha.

Textblocket har en stjärna framför ordet samt bokstaven J, i exemplet Textblocket har en stjärna framför ordet samt bokstaven J, i exemplet *JNarkos (markerat med en blå ring på bilden). Textblocket innehåller i detta fall ordet ”Spinal”.

Skapa ny mall Klicka på knappen ”Ny mall” Välj om du vill använda standardmallen eller en egen mall du redan gjort som att basera din nya mall på. Skriv ett namn på mallen i rutan ”namn” Klicka OK för att skapa mallen. Den nya mallen börjar inte gälla förrän du har aktiverat den, (se bild 17 i presentationen).

Ändra i befintlig mall TIPS Om du ska göra många ändringar i en mall som kliniken redan använder så kan det vara klokt att spara den med ett nytt namn. Då kan du återgå till den gamla mallen om du inte är nöjd med det nya resultatet. Använd då alternativet ”Egen mall” för vad den nya mallen ska baseras på.

Lägga till sökord Högerklicka på det sökord som ligger där du vill lägga till ett nytt sökord Välj alternativet ”lägg till före” eller ”lägg till efter”.

Ta bort sökord Innan du tar bort ett befintligt sökord måste du först flytta alla de textblock sökordet ev. innehåller till ett annat sökord. Högerklicka på sökordet du vill ta bort och välj alternativet ”Ta bort sökord”

Byt namn på sökordet Högerklicka på ditt nya sökord och välj ”byt namn”. Skriv in det nya namnet och klicka enter för att aktivera ändringen.

Flytta textblock till sökordet I mitt exempel vill jag flytta textblocket ”medoperatör” från sökordet ”Operatör”. Vänsterklicka och håll fast textblocket och dra det till det nya sökordet ”Medoperatör” Om du inte lägger något textblock i sökordet blir det ett tomt textfält i den skapade texten.

Byta ordning på sökord Om du råkat lägga sökordet på fel plats går det att byta ordningen. Du kan inte flytta ett sökord/textblock till en annan gul mapp Markera det sökord du vill flytta på och använd pilarna (markerade med blå ring) för att flytta sökordet uppåt/nedåt

Radbrytningar mellan textblocken Det finns två varianter på radbrytningar: en som gör att varje mening kommer på en ny rad och en som gör att det blir ett nytt stycke i texten. För att få ett nytt stycke i texten så högerklickar du på sökordet du vill lägga till ett nytt stycke i. Välj ”Lägg till radbrytning. Du får de en symbol med en röd pil med 3 streck bakom (se bilden till vänster). Om du vill flytta radbrytningen vänsterklicka på den, håll fast och dra till önskad plats). För att få texten från ett textblock att börja på en ny rad så högerklickar du på det textblocket. Välj ”Radbrytning efter textblock”. Du får då en röd pil på själva textblocket (se bilden till vänster t ex Antibiotikaprofylax). TIPS: Testa att klistra in texten i journalen, ibland kan det behövas 2 radbrytningar efter varandra för att få önskat mellanrum.

Testa din ändring och aktivera nya mallen När du är nöjd med dina ändringar markerar du rutan ”Används” (se bilden nedan) och klicka på knappen ”Spara” för att ange att du vill använda din nya mall. Gå sedan till det formulär du gjort ändringarna i och välj där fliken ”Sammanfattande text”. Skapa text, så ser du resultatet.

Byta till tidigare använd sökordsmall Om du vill byta tillbaka till en tidigare använd sökordsmall, klicka då på knappen ”Öppna”, välj den mall du vill använda. Klicka på OK. Markera rutan ”Används” och klicka på ”Spara”. Nu är det den mallen som används istället.

Hör av dig till oss på GynOp-kansliet om du behöver hjälp med att ändra/skapa en ny sökordsmall.