Rökfri arbetstid - en diskussion på arbetsplatsträffen (APT) Detta material är ett stöd för diskussion på arbetsplatsträffen om ”rökfri arbetstid” och.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Kongress 2014 Vi utveck lar människor och industri Delfrågor i häftet Vår arbetsplats.
Advertisements

Hur ser du på ditt tobaksbruk?
Riktlinjer och handlingsplan
Alkohol- & drogpolicy för. Alkohol- & drogpolicy för Hökåsens/Mälardalens IBK Hökåsens/Mälardalens IBK (H/M IBK) är en ideellförening där huvudinriktningen.
Välkommen till Vinster med förebyggande företagshälsovård Malmö 12 mars Skellefteå 9 april Göteborg 19 mars Stockholm 16 april och 12 juni Moderator:Katarina.
Välkommen till Vinster med förebyggande företagshälsovård
Vad innebär val av vårdenhet?
Rökfria skolgårdar - när når vi dit?
Välkomna!. Vård- och omsorgscollege 17 Regionala college 70 Lokala college 145 Kommuner 19 regionala college representerade idag.
Långsiktig beteendeinriktad behandling för livsstilsförändringar
Välkommen till Vinster med förebyggande företagshälsovård
Veronika Wiktorsson, Vetlanda kommun Ronny Örnros, Hultsfreds kommun
Dialogkort - arbetsmiljö och hälsa
Lokalt kollektivavtal om samverkan
Mål. Att minska antalet dagligrökare.
Riktlinjer för medarbetarskap vid Karolinska Institutet
En hälsoinriktad hälso- och sjukvård
Hälsoenheten Södertälje
PRAO 14/10-18/10 V. 42.
Rökfri arbetstid från 1 januari 2010
Samverkan Göteborg. Samverkan -Syftar till  Uppfylla lagkrav  att främja effektivitet, förnyelse och kvalitet i stadens förvaltningar och bolag genom.
ÅRJÄNGS KOMMUN Välkomna till Fokusgrupp i Projektet CREARE VIVERE finansierat av Europeiska Socialfonden.
ST inom FK Arbetsplatsfacket
En partsgemensam överenskommelse i Uppsala utifrån avsikterna i HÖK 05
”Ett gott liv i ett livskraftigt län”
Tillsammans i ST Facklig grundutbildning för STs medlemmar
exempel från opererande enheter och hjärtsjukvården
Samverkan  Syftar till  Uppfylla lagkrav  att främja effektivitet, förnyelse och kvalitet i stadens förvaltningar och bolag genom ett arbetssätt där.
U t v e c k l i n g s c e n t r u m BRA MOTTAGNING - ett utvecklingsprogram med fokus på tillgänglighet och vårdmiljö.
Personalpolitisk plattform
Kungälvs sjukhus – Hälsofrämjande Rökfritt sjukhus KSS 9 juni 2005 Marianne Melkersson Sjukhusdirektör.
Rökfria skolgårdar – ett gemensamt uppdrag
Hanteringsordning. och. samverkansstruktur. för
Rökfria skolgårdar – finns de? En granskning av några gymnasieskolgårdar.
”Folkhälsa i var och ens mun” – Tre exempel från Västerbotten Mona Wennberg Hälsoutvecklare, Folkhälsoenheten Västerbottens läns landsting.
AFS 2015:4 Ny föreskrift Organisatorisk och social arbetsmiljö Minska den arbetsrelaterade ohälsan.
1 WHO:s ramkonvention för tobakskontroll - Tobakskonventionen Syftet är att skydda nuvarande och framtida generationer från de förödande hälsomässiga,
Ny AFS from 31 mars 2016: Organisatorisk och social arbetsmiljö Monica Östman och Kristin Larsson Personalavdelningen.
Till detta bildspel finns ett pratmanus som du får fram om du ställer dig i visningsläge ”anteckningssidor”. Samverkansavtalet 2011 Material APT Personalstaben,
Samverkansavtalet 2011 Material APT Personalstaben, HR Arbetsgivarfrågor och support Samverkansavtalet Bygger på: FAS 05 Medbestämmandelagen (MBL) Arbetsmiljölagen.
Vad säger lagen? Rökfri skola och skolgård – 2 § p 1 tobakslagen Rökning är förbjuden i lokaler som är avsedda för barnomsorg, skolverksamhet eller annan.
HÄLSOFRÄMJANDE SJUKHUS SKELLEFTEÅ SJUKVÅRD Individ 1900 Infektioner 1950 Vällevnadssjd, ex hjärt/kärl, diab 2000 Samsjd stress, utmattning Kurativt, botande.
HFS – nätverkets grundidé Margareta Kristenson Professor/överläkare i socialmedicin Linköpings universitet/Region Östergötland Nationell koordinator för.
Angereds Närsjukhus Vägen till guld! Elin Lingman Verksamhetsutvecklare Hälsa.
Samverkan. Förhandlingar Inflytandeförhandlingar Intresseförhandlingar Tvisteförhandlingar Kollektivavtalsförhandlingar.
Hantering av krav på vård av viss behandlare inom hälso- och sjukvården.
Förslag på vårdhygieniska frågor till diskussionsunderlag
Barn- och ungasatsningen
Rökfria miljöer - skolan
- En metod från Landstinget i Kalmar län
Syftet Det övergripande syftet med Vård- och omsorgscollege är att bidra till att säkra kompetensförsörjningen av framtidens behov av kompetent och.
Målområde 6: En mer hälsofrämjande hälso- och sjukvård
Öppen mottagning Karina o Monica.
Målområde 8 En jämlik och hälsofrämjande hälso- och sjukvård
Varför ska vi samverka?.
Samverkansavtal 2017 Största förändringarna
Till dig som är chef Materialet som ligger i ledningssystemet under verksamhetsplanering och uppföljning, jämställd och jämlik verksamhet, jämställdhet.
Till dig som är chef Materialet som ligger i ledningssystemet under verksamhetsplanering och uppföljning, jämställd och jämlik verksamhet, jämställdhet.
Rökfria utomhusmiljöer

- En metod från Landstinget i Kalmar län
Rökfria skolgårdar – ett gemensamt uppdrag
Ett schyst arbetsliv med mångfald och likabehandling
Information till vikarier inom Måltidsavdelningen
Drömarbetsplatsen.
Språkstöd KIVO-C Kvalitetssäkrad Inkludering Inom Vård och Omsorg Uppsala län –
God och Nära Vård Välkomna!.
Länsstyrelsens roll i funktionshinderpolitiken
Nästa steg mot en attraktiv och hälsofrämjande arbetsplats
Språkombud En språkstödjande funktion inom vård och omsorg samt hälso- och sjukvård.
Presentationens avskrift:

Rökfri arbetstid - en diskussion på arbetsplatsträffen (APT) Detta material är ett stöd för diskussion på arbetsplatsträffen om ”rökfri arbetstid” och syftet med arbetsgivarens beslut om detta. Tobakspolicy och riktlinjer för rökfri arbetstid finns i PA- handboken (på intranätet under ”personalknappen”)

Region Gotland Beslut i kommunstyrelsen om Tobakspolicyn och ”rökfri arbetstid” Riktlinjer för rökfri arbetsmiljö Samverkansavtalet (undertecknat av alla fackliga organisationer )-arbetsplatsträffens uppdrag att tala om friskvård och hälsa Gotlänningarnas hälsa i Vision 2025 skall vara landets bästa Hälsofrämjande insatser - ett av den nya majoritetens fokusområden

Regionens ställningstagande Regionen vill främja medarbetarnas hälsa och välbefinnande och erbjuda en god arbetsmiljö Regionen erbjuder medarbetaren en rökfri arbetsmiljö Regionens medarbetare är förebilder för brukare, patienter och befolkningen i övrigt i hälsofrågor Att diskutera Vad bidrar vi med i regionens arbete med ”en rökfri arbetstid”? Hur hanterar vi ”rökfri arbetstid” Är detta ett problem hos oss - i så fall vilket?

Rökfri arbetstid - vad innebär det? Rökning är inte tillåten under arbetstid Under arbetsdagen får rökning ske på rast. Lunch är rast om inte lunch intas under ”måltidsuppehåll” eller om lunchen är ”pedagogisk” (förekommer inom skolan och omsorgerna) Kaffepaus sker på arbetstid och rökning är inte tillåten då Varje arbetsplats ska ha en rökfri zon Att diskutera: Hur följer vi policyn och riktlinjerna här på arbetsplatsen? Vad gör du om en arbetskamrat röker på arbetstid? Hur gör du om någon står och röker på en rökfri zon?

Vill du sluta röka? Stöd för dig som vill sluta röka Du som deltar i en grupp för rökavvänjning kan få använda friskvårdstimmen till detta. Det finns självhjälpsmaterial att använda i grupp, kontakta kommunens hälsoutvecklare för mer information. På lasarettet finns Tobakspreventiva mottagningen där du kan få hjälp och stöd. Avgiften 100 kr/besök ingår i högkostnadsskyddet. Distriktssköterskorna är i många fall välutbildade handledare i tobaksavvänjning. Ring din vårdcentral. Det är helt kostnadsfritt! Du behöver inte ha bestämt dig, tvärtom är de utbildade att guida dig till motivation och strategi för att minska eller sluta med tobak.

Vill du veta mer? Folkhälsoinstitutet Ring ”Sluta Röka linjen” På Internet finns mycket mer information, googla på tobak!