Riksförbundet Attention: Vi är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) Vi företräder våra medlemmar.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
3 av 4 lever med psykisk ohälsa, antingen egen eller som närstående.
Advertisements

Hålltider för dagen 9.00 Kaffe 9.30 Inledning, start
Gunilla Kajrup, proj.ledare Mikael Lennartsson, bitr.
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Kvalitetsredovosning  Analys och bedömning av måluppfyllelse i verksamheten som helhet  Prioriterade mål och åtgärder
Beredningen för integration och mångfald
Ett öppet arbetsliv!- Handisams arbete med arbetsmarknadsinsatser
Samordningsförbundet. Förstudie Arena Projektperiod 1 febr – 31 dec 2014 Projektledare; Päivi Johansson.
3 av 4 lever med psykisk ohälsa, antingen egen eller som närstående.
Samordnare Digital agenda Västra Götalands län
Näringslivets Ungdomsprogram: Morgondagens förmågor behövs nu.
Möjligheter till arbete med hjälp av kognitivt stöd ?
Kongress 2014 Vi utveck lar människor och industri Delfrågor i häftet Vår organisation.
Närvårdssamverkan Csadadas Asdas Ksaldjaksld Saldöksaldö Närvårdssamverkan Södra Älvsborg.
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Genomförandeplan för Dalarnas län inom området barn och vuxna med funktionsnedsättning (LSS) 2013 – april 2014.
Framtidsspåret.se ett steg framåt……...
Nya tider och nya behov – men har vi nya lösningar?
VAD ÄR EN STUDIECIRKEL? INTRO
Försäkringskassans roll i samverkan
Välkommen till årets Ordförandeseminarium 4 – 5 oktober 2014 Här möts vi som vill göra skillnad! 1.
Vidgade vyer och nya uppdrag Roland Esaiasson Svenska Daisykonsortiets konferens november 2014.
En metod som ger jobb IPS ökar aktivitetsförmågan hos psykiskt sjuka. Det visar sig genom att fler får jobb, de har längre anställningstid och fler arbetade.
Aktivitetsersättningen I november 2010 uppbar personer ersättningen. År 2007 var det personer. Psykisk funktionsnedsättning är den vanligaste.
Projektnamn, projektledare och deltagande aktörer
Mervärden och aha-upplevelser
Behöver den lokala samverkan stärkas och kompetensen inom psykisk ohälsa utvecklas? KUR- projektet ger möjligheten! KUR-projektet vänder sig till anställda.
Luleå 4 juni 2012 Arbetsförmedlingen och Arbetsintegrerande sociala företag.
EN PRESENTATION AV SPECIALPEDAGOGISKA INSTITUTET
Demens och tidshjälpmedel
Överenskommelser 2014 Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten - Regional stödstruktur för kunskapsutveckling - Regionalt.
NSPH i Norrbotten (Regionalt nätverk) (Regionalt nätverk) Nationell Nationell Samverkan för Samverkan för Psykisk Psykisk Hälsa Hälsa Bildades
1.
SMAK  Projekt SMAK ( )  Kompetensutveckling för aktörer som möter personer NPF i sin yrkesutövning  Regionförbundet och Europeiska socialfonden.
Fatta nytt nätverk för begriplighet Stefan Johansson, Torbjörn Lundgren, Hans Hammarlund, Bo Månsson, Liselott Burvall och Marie-Louise Armand. Begriplig.
Skillnader i lagstiftningen Analys om de skillnader som finns i lagstiftningen är motiverade ur pedagogiska, sociala eller andra aspekter Se över gällande.
STs lönepolitiska plattform Lönen ska vara bra för både individen och verksamheten ! En lönesättning som uppfattas som rättvis av alla på en arbetsplats.
Om oss: Vi är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) Vi företräder våra medlemmar Vi driver på utvecklingen.
Utbildning i SIP (samordnad individuell plan)
Min skola Bedrivs år Riktar sig till elever med NPF på högstadiet och gymnasiet Anhöriga och skolpersonal är också målgrupper i projektet.
Arbetsförmedlingens projekt och stöd För att nyanlända arbetssökande snabbare ska kunna etablera sig på arbetsmarknaden Anna Ålund
Räddningstjänsten i Norrtälje kommun Södertörns Brandförsvars- förbund Räddningstjänsten Storgöteborg Räddningstjänsten Syd.
Ung Företagsamhet ® Har sedan 1980 arbetat med att föra skola och näringsliv närmare varandra En ideell och partipolitiskt obunden organisation som utbildar.
Mänskliga rättigheter i Västra Götalandsregionen Förvaltning/avdelning/grupp/enhet som dragningen är för Datum:
Barns Röst. För och med: Barn med NPF år och yrkesverksamma inom BUP & Hab Mål: Ökad delaktighet i den egna vården Av: Riksförbundet Attention i.
Förstärkt samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.
Idrottsrörelsens mål är att vara till för alla, men det fungerar inte i praktiken Det saknas mycket kunskap om NPF inom idrotten Unga med NPF har rätt.
Söka bidrag – hur gör man? Vi har: 60 lokalföreningar runt om i landet och medlemmar Många aktiva medlemmar som jobbar ideellt Behov av finansiellt.
Möjlighet till Egen Kraft!
Välkomna till SVMF!.
Riksförbundet Attention
Lokalt intressepolitiskt arbete - påverkan på hemmaplan
Ett projekt av I samarbete med. Ett projekt av I samarbete med.
Välkomna till workshop Mer nytta för svensk krisberedskap från EU
Våga prata om psykisk ohälsa!
Meningen med besöket Att resonera om vikten av friska arbetsplatser för ett arbetsliv som är hållbart för alla, som främjar hälsa och som inte gör oss.
Fokus Yrkesutbildning VO
Upplägg En nätverksdriven samverkanslösning för smartare etablering på arbetsmarknaden Skellefteå, 31 oktober
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
”Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill.
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Kvalitetsberättelse 2017.
ATTENTION! Nelli Kalnak, leg logoped, PhD
Regionalt utvecklingsarbete EBP inom verksamhetsområdet stöd till individer med funktionsnedsättning
Effektkarta för extern webbplats
NPF är en förkortning för Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar
Personen från Skolverket
Välkomna till denna presentation av projektet Idrott för alla.
Året som gått Näringslivs- och destinationsutveckling
Länsstyrelsens roll i funktionshinderpolitiken
Presentationens avskrift:

Riksförbundet Attention: Vi är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) Vi företräder våra medlemmar Vi driver på utvecklingen inom NPF Vi sprider information och kunskap Vi har ett kunskapscenter som erbjuder utbildningar om NPF

Vi har: 60 lokalföreningar runt om i landet och medlemmar Våra medlemmar är personer med diagnos, deras anhöriga och yrkesverksamma inom området Vi har också stödmedlemmar som består av skolor, organisationer, företag, och andra föreningar

Våra viktigaste uppgifter och det vi arbetar för…

…är att: Skapa nätverk och stödgrupper i lokala föreningar. Öka förståelsen för personer med NPF genom information och utbildning. Tydligare lagreglering av rättigheter. Forskning och metodutveckling. Tidig upptäckt och rätt till utredning, stöd och behandling. Rätten till utbildning och jobb. Att förmedla erfarenheter och resultat av medicinsk, psykologisk och pedagogisk forskning till medlemmar, yrkesverksamma och övriga samhället.

Verksamhetsplan Bättre vård och stöd Ökade möjligheter till arbete och egen försörjning En bra, trygg och säker skola för alla elever Ökat inflytande och åtgärder mot diskriminering Informations- och kunskapsspridning Utveckla det interna arbetet och samarbetet med våra föreningar

ARBETSMARKNADSKAMPANJ OKTOBER 2016

Vad är syftet med kampanjen? Syftet är att öka kunskapen om ADHD hos arbetsgivare. Budskap i kampanjen : Alla arbetsplatser kan anpassas efter olika individers behov och förutsättningar. Målet med kampanjen: Att nå ut med information om ADHD på arbetsplatser. Primär målgrupp: Arbetsgivare. Sekundär målgrupp: Personer med egen diagnos, kollegor och stödpersoner.

Kunskapsspridning Vi erbjuder kunskap om hur arbetsplatsen kan anpassas efter olika individers behov och förutsättningar. ADHD på jobbet Vi uppmärksammar att ADHD finns inom de flesta yrken. Personligt Vi låter personer med egen diagnos samt kollegor och arbetsgivare berätta om sina egna upplevelser. Hur når vi målet?

Vi erbjuder information om hur arbetsplatsen kan anpassas efter olika individers behov och förutsättningar. Vi sprider under kampanjen kunskap om ADHD på arbetsplatsen genom att... Kunskapsspridning

Vi ska: Skapa rätt förutsättningar till att alla har samma målbild. Detta sker genom en tydlig beskrivning av kampanjens syfte, budskap och utförande. Ge exempel på hur man kan kan medverka i kampanjen, men också uppmuntra egna tolkningar. Erbjuda kampanjmaterial som kan delas ut till arbetsgivare under kampanjveckan....samarbeta med våra lokalföreningar

Pågående Attention-projekt Min skola – elevinflytande och anpassningar ADHD på jobbet - stärka våra gruppers position på arbetsmarknaden Barns röst – ungas delaktighet i vårs och stöd Idrott för alla – bredda och öppna idrotten för fler Nätkoll – i samverkan med Attention Hisingen-Kungälv, som driver projektet

Framtidsfrågor Säkra ekonomin Föreningsutveckling Medlemstillväxt Påverkan vård, skola, omsorg, arbetsmarknad och socialförsäkringar Ta fram studiecirklar och material Samverkan NSPH 13

Tack för mig! Läs mer om oss på: attention-riks.se