FÖRSAMLINGEN – VÄRLDENS MÖJLIGHET. ”De höll troget fast vid apostlarnas lära och gemenskapen, vid brödsbrytelsen och bönerna. Och fruktan kom över alla,

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Hur kan jag vara viss om min tro?
Advertisements

Vad är kyrka? Hur är man kyrka?. Kyrka/församling Ekklesia - kallad ut ur ”det av Gud ihopkallade folket som har samlats för att lyssna till honom och.
Fotbollsåret 2012 för Oddevolds P02! Träningsfilosofi Spelsätt Negativt Positivt Cuper Sammandrag Lite bilder.
 Stress är en instinktiv försvarsreaktion som alltid funnits hos människan.  Den kan liknas vid att kroppen slår på alarmsystemet.  Stress är i grunden.
Välkommen! En öppen, varm och välkomnande kyrka. Nystart HT Svedjeholmskyrkan Vision: Matt 28:18-20 Tilltal i visionen: Gå in i staden! Ledord i.
Missionsundervisning i skriftskolan Exempel på saker att ta upp under lektionerna om mission.
KRISTENDOMEN. PLANERING 1: Historia 2: Helig skrift 3: Speciella riter 4: Centrala gestalter 5: Gudssynen.
 Le i telefonen  Hälsa och presentera dig med fullständigt namn  Fråga efter personalansvarig/rätt person  Finns det tid?  Fråga på ett intressant.
Trettonde söndagen Efter trefaldighet- Tema: Medmänniskan Kollekten går till: Diakoniinstitutionerna. BERGA KYRKA Texterna står på sidan 1514.
Tionde söndagen efter trefaldighet efter trefaldighet Tema: Nådens gåvor Kollekten går till: Svenska kyrkans internationella arbete. BERGA KYRKA
Tillsammans för en smartare @asazetterberg.
I samarbete med Nikolaus Koutakis Örebro universitet 1.
Tre religioner – systerreligioner. Judendomen, kristendomen, islam Tre olika religioner men mycket gemensamt Kommer från samma del av världen Abraham.
Jesus stressade inte -men han hann ändå.. Jesus var Gud och samtidigt människa. Han blev: Hungrig, trött, ledsen, arg och upprörd. Hungrig, trött, ledsen,
Svenska kyrkan i utlandet Ett folk i rörelse Våra resor går allt längre bort i världen och varar allt längre tid. Fler och fler svenskar bosätter.
Välkommen till Sundsvall City IBC Träningstider P/F07 Tisdagar kl – i Hedbergskas gymnastikhall Medlems- och träningsavgift säsongen 2013/2014.
Spetsundervisning – svenska och matematik I Lerums kommun erbjuds elever i åk 8 och 9 att fördjupa sin kunskaper i matematik och svenska genom ett samarbete.
Guds utvalda folk - förbundsfolket
Empowerment i teori och praktik?
V36, 2016 Veckobrev för förskoleklasserna
Vikingatiden Historia åk 4
Religion - vad är det?.
Aposteln Paulus Efter Jesus död och återuppståndelse spreds kristendomens lära genom apostlarna. En av Jesus främsta förespåkarna var aposteln Paulus som.
Försoningsläran, kärleksbudskapet
Föräldraenkät 2017 Förskola
”Dragan” Lagets envisaste tjej. Hon må vara lugn på utsidan, men inuti henne finns en kraft ingen motståndare vill möta. När hon bestämmer sig för en sak.
Uttal Vokaler dikter.
U5: Gallring och konkurrens
Klubbens vision Från liten till eliten. ÖGIF.
EN HC LIDKÖPINGSPELARE
4. Vad ska det bestämmas om?
Leda och utveckla en förening
Spelarmöte F-11 Välkomna!
Värderingar Spårvägen F98
Stenungsunds Handbollsklubb
Nyreligiositet OCH FRIKYRKKOR
Renässansen, den Nya tiden
Religion och vetenskap
LIVET Skruva upp volumen och klicka för att komma igång.
Verkar otroligt ! General Dwight D. Eisenhower hade rätt när han gav order om att man skulle göra filmerna och ta fotona.
Monoteistiska religioner Islam – moskén och koranen
Religion.
Det här arbetar vi med för att du ska kunna nå kunskapskraven
Uttal Vokaler dikter.
Vi snackar lön!.
Att dela in livet Vi söker efter sätt att organisera vår värld.
Pecha-Kucha ATHENA.
Världsvan & Hemkär Vår världsvana kommer av viljan att växa och vår nyfikenhet på framtiden och vad som händer i omvärlden. Här finns nytänkande och.
Kyrkan och klostren Medeltiden.
Puberteten Vad är det för något..?
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
Journalistisk text.
God Jul ? Du behöver inte vänta till Jul….
Ett fel på kvinnor.
En gemenskap som väcker förundran
Finska Missionssällskapets strategi
Ett nådens år Matteusevangeliet 21:1-11.
Det handlar inte om oss Markusevangeliet 1:32-39
 I sommar är det dags för Equmenias nationella scoutläger. 
”Från Paulus, apostel, utsänd inte av människor eller genom någon människa utan av Jesus Kristus och Gud fadern som uppväckt honom från de döda.  2Jag.
EXEMPEL Ökade välfärdskostnader Brännpunkt Konsekvenser för staden
1/2 Ditt namn och datum: Namn på den du har samtalet med:
Livsåskådningar - hur människor beskriver och tolkar livet
 I sommar är det dags för Equmenias nationella scoutläger. 
Steg 3 på folkhögskolan – som blev ”Uppladdningen”
Om buden.
Om Tro.
Religion Livsåskådning.
Kyrkan. Kyrkan Hej. Det är jag som skall visa er lite om vad kyrkan är för något om jag hinner.
Helig Ande.
Presentationens avskrift:

FÖRSAMLINGEN – VÄRLDENS MÖJLIGHET

”De höll troget fast vid apostlarnas lära och gemenskapen, vid brödsbrytelsen och bönerna. Och fruktan kom över alla, och många under och tecken gjordes genom apostlarna. Alla troende var tillsammans och hade allting gemensamt. De sålde sina egendomar och allt vad de ägde och delade ut till alla, efter vad var och en behövde.

FÖRSAMLINGEN – VÄRLDENS MÖJLIGHET Varje dag var de endräktigt tillsammans i tempel, och i hemmen bröt de bröd och höll måltid med varandra i jublande, innerlig glädje. De prisade Gud och var omtycka av allt folket. Och Herren ökade var dag skaran med dem som blev frälsta. ” (Apg. 2:42-47)

FÖRSAMLINGEN – VÄRLDENS MÖJLIGHET a

A. EN FÖRSAMLING SOM VET VART DEN VILL

B. EN FÖRSAMLING SOM VILL VÄXA

1.VILL VI VERKLIGEN VÄXA?

B. EN FÖRSAMLING SOM VILL VÄXA 1.VILL VI VERKLIGEN VÄXA? 2.TROR VI PÅ TILLVÄXT?

B. EN FÖRSAMLING SOM VILL VÄXA 1.VILL VI VERKLIGEN VÄXA? 2.TROR VI PÅ TILLVÄXT? 3.PLANERAR VI FÖR TILLVÄXT?

B. EN FÖRSAMLING SOM VILL VÄXA 1.VILL VI VERKLIGEN VÄXA? 2.TROR VI PÅ TILLVÄXT? 3.PLANERAR VI FÖR TILLVÄXT? 4.ÄR VI SJÄLVA VILLIGA ATT VÄXA?

B. EN FÖRSAMLING SOM VILL VÄXA

C. EN FÖRSAMLING SOM BYGGER PÅ GRUNDEN

1.DE HÖLL FAST VID FUNDAMENTEN I DEN KRISTNA TRON

C. EN FÖRSAMLING SOM BYGGER PÅ GRUNDEN 1.DE HÖLL FAST VID FUNDAMENTEN I DEN KRISTNA TRON 2.FÖRSAMLINGEN PRÄGLADES AV GUDSFRUKTAN

C. EN FÖRSAMLING SOM BYGGER PÅ GRUNDEN 1.DE HÖLL FAST VID FUNDAMENTEN I DEN KRISTNA TRON 2.FÖRSAMLINGEN PRÄGLADES AV GUDSFRUKTAN 3.DE RÖRDE SIG I EN ÖVERNATURLIG DIMENSION

C. EN FÖRSAMLING SOM BYGGER PÅ GRUNDEN 1.DE HÖLL FAST VID FUNDAMENTEN I DEN KRISTNA TRON 2.FÖRSAMLINGEN PRÄGLADES AV GUDSFRUKTAN 3.DE RÖRDE SIG I EN ÖVERNATURLIG DIMENSION 4.DE LEVDE UT ORDET GEMENSKAP

C. EN FÖRSAMLING SOM BYGGER PÅ GRUNDEN 5.DE VAR GENERÖSA OCH FYLLDE BEHOV

C. EN FÖRSAMLING SOM BYGGER PÅ GRUNDEN 5.DE VAR GENERÖSA OCH FYLLDE BEHOV 6.DET VAR EN KYRKA FÖR HELA VECKAN

C. EN FÖRSAMLING SOM BYGGER PÅ GRUNDEN 5.DE VAR GENERÖSA OCH FYLLDE BEHOV 6.DET VAR EN KYRKA FÖR HELA VECKAN 7.DET FANNS ÖVERFLÖD AV ÄKTA GLÄDJE

C. EN FÖRSAMLING SOM BYGGER PÅ GRUNDEN 5.DE VAR GENERÖSA OCH FYLLDE BEHOV 6.DET VAR EN KYRKA FÖR HELA VECKAN 7.DET FANNS ÖVERFLÖD AV ÄKTA GLÄDJE 8.DE LEVDE I LOVPRISNING

C. EN FÖRSAMLING SOM BYGGER PÅ GRUNDEN 5.DE VAR GENERÖSA OCH FYLLDE BEHOV 6.DET VAR EN KYRKA FÖR HELA VECKAN 7.DET FANNS ÖVERFLÖD AV ÄKTA GLÄDJE 8.DE LEVDE I LOVPRISNING 9.DE VAR LÄTTA ATT TYCKA OM

C. EN FÖRSAMLING SOM BYGGER PÅ GRUNDEN 10 poäng: ett leende från någon 10 poäng: en hälsning från någon 100 poång: någon utbytte namn med en 200 poäng: inbjudan till ännu en gudstjänst 1000 poäng: presenterad för en annan person 2000 poäng: inbjudan att träffa pastorn

FÖRSAMLINGEN – VÄRLDENS MÖJLIGHET A.EN FÖRSAMLING SOM VET VART DEN VILL B.EN FÖRSAMLING SOM VILL VÄXA C.EN FÖRSAMLING SOM BYGGER PÅ GRUNDEN