IFK Trelleborg  Bakgrund Idrottsföreningen Kamraterna bildades den 26 September 1910 och är därmed Trelleborgs äldsta idrottsförening! Medlemsantalet.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Innehåll Bakgrund Nya Visby BBK Övergripande mål Nyheter i Visby BBK
Advertisements

Handbollen i Halmstad.
Grunden i en Förening Stadga Reglemente Instruktioner Policys.
Innebandyns elitlicens redovisning
Stödpaket och sponsring IK Bolton handbollsklubben med glädje och utveckling  IK Bolton är Stockholms största handbollsklubb och vi har.
Finansiell planering Fredrik Jörgensen, Högskolan Väst
Budgetarbete - enhetschef
Att arbeta med Greppa Näringen Katarina Berlin Thorell, Hushållningssällskapet Sjuhärad.
Medlemsmöte söndag 10 januari 2010
SK Vide & Vassunda IF handboll. SK Vide - fakta SK Vide bildades 1941 –Två aktiviteter, innebandy och bandy –Bandy vilande sedan 2004 pga kostnad för.
Resursgruppmöte 1:a mötet inom 3 månader
Bilaga 7 Resultaträkning Balansräkning
Så hänger det ihop VISION VÄRDERINGAR MÅLBILDER
Välkomna till Jämtland-Härjedalens Ishockeyförbunds 1:a Ordförandekonferens Dag: 5 november 2014 Plats:Östersunds Arena, teorisalen, Arenavägen 27 Tid:
Verksamhetsplan Årsmöte Affärsmodell Affärsidé Vision Strategier Mål Aktiviteter Organisation / bemanning Rapportering Värdegrund.
Verktyg för klubben att ta upp dopingfrågan.
§ 1Mötet öppnas. § 2Fastställande av röstlängd för mötet.
Qviding FIF 2010:.
Utvecklingsarbete! Om vi drar åt samma håll har vi chans att nå målet! Är alla överens åt vilket håll vi ska?
LEDARTRÄFF Torsdag den 13 mars Nolltolerans Införs i Uppland 1 april 2008.
Positiva och negativa tal 2+5 = = = (-5) = 7 (-2)-(-5) = 3.
IFK Trelleborg Aid … är en ideell förening vars syfte är att; Stödja Idrottsföreningen Kamraterna Trelleborg Utdrag ur stadgarna: 1 §Ändamål Föreningen.
Bakgrund Barn- och ungdomsidrott ska bedrivas utifrån barnens och ungdomarnas perspektiv. Dubbelidrottande ska vara positivt. Ingen ska tvingas välja.
Regler för upphandling Med offentlig upphandling avses de åtgärder som vidtas av en upphandlande myndighet för att tilldela ett kontrakt eller ingå ett.
Extra årsmöte Dagordning 1. Fastställande av röstlängd 2. Fråga om mötet utlyst på rätt sätt 3. Fastställande av dagordning 4. Val av ordförande.
Verksamhetsplan Värdegrund Jönköpings Läns Skol Idrottsförbund skall stå för glädje, gemenskap och demokrati där alla skolidrottsföreningar.
Välkomna! Ekerö ik introduktion Ekerö IK Fotboll P00.
Vi är en förening med bred ungdomsverksamhet inom fotboll. Vi har 18 lag, 574 aktiva ungdomar, 3 seniorlag och totalt 1400 medlemmar. Det är fantaskiskt.
Hemsidans funktioner Lägga in spelares uppgifter Informationsspridning Lok-stöd, statligt stöd.
§ 1Mötet öppnas. § 2Fastställande av röstlängd för mötet.
Utveckling av ishockeyn i Tyresö kommun. Bakgrund Båda föreningarna i Tyresö kommun har svårt att var för sig bedriva en stabil och bra verksamhet för.
Föräldramöte P-01 oktober Agenda Spelare, ledare, F-grupp (Tobbe) Träning 2015 (Tränare) Serie & Cup 2015 (Tobbe) Vinter 2015/16 (Tobbe) Säsongen.
Den blå-vita tråden!. * Utveckling- Vi respekterar var och en som unika individer med unika möjligheter och vill utveckla människan likväl som handbollsspelaren.
Verksamhetsplan för IF Kamraterna, Åmål
Styrelseinformation RIK april 2017
Föräldramötes mall, Välkomna till en ny säsong i vårt underbara gäng!
Företagsgruppen Hornsbergs årsmöte
Samsyn Västmanland.
Utvärdering och planering Akademin
VÄLKOMNA TILL OV helsingborg
Skogås-Trångsunds FF Ledarmöte
Det här är vi! Jössenavet ekonomisk förening.
Ange namn och personnummer
Ekonomisk utveckling & Samhällsekonomiska målen
Fotbollsskola 2017.
Föräldramöte IFK KALIX P-08
V I S I O N Bättre, Starkare och Roligare Sigtuna IF Fotboll
Gammelstads IF 2011 Fotboll Pojkar -99.
Spelar- och föräldramöte
Beasts vision 2020 Stabil ungdomsverksamhet med ungdomslag från 9 – 17år A-lag i toppen av Division 1/Superettan eller spelande i Superserien. Anställd.
Information kring klasslagsfotbollen
Flit & Tillit Seniorer Dam & Herr
Huvudföreningens uppgift är att
Informerar föräldrar om Barn- och Ungdomsverksamheten
Kontakt med SYLFs kansli Profilmaterial Budget Fackliga kurser
Lövängens IP och Ängö Schakt Arena Rönnbärsvägen Varekil
Höstmöte Vision Västerås stad 15 November 2018
Information om SCB:s Export-/importregister 2015
Ekonomisk uppföljning hjälpmedel hösten 2016
Sektionsförening – alla personer är medlemmar i samma förening
Den här delen i presentationen skall handla om Mätning och mätresultat
Kick – Off 2 april 2018 Mullsjö IF.
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
#TILLSAMMANS.
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Sektionsförening – alla personer är medlemmar i samma förening
Beslutsunderlaget innehåller följande
Sektionsförening – alla personer är medlemmar i samma förening
Presentationens avskrift:

IFK Trelleborg  Bakgrund Idrottsföreningen Kamraterna bildades den 26 September 1910 och är därmed Trelleborgs äldsta idrottsförening! Medlemsantalet var under senaste verksamhetsåret 675 stycken inom sektionerna Fotboll, Friidrott och Handboll Föreningen är en enda juridisk enhet med en huvudstyrelse som högsta beslutande organ, medan all löpande verksamhet bedrivs I de respektive sektionerna som vardera styrs av en sektionsstyrelse

IFK Trelleborg IFK Trelleborg har sedan många år haft ett negativt eget kapital – I likhet med ett flertal idrottsklubbar runtom I Sverige. De senaste 10 åren har detta varierat mellan -50 och TSEK Senaste verksamhetsåret visade bokslutet per ett negativt eget kapital på nästan 2,9 MSEK Vid det därpå följande årsmötet som avhölls den 16 juni 2010 ställdes fortfarande I utsikt att det musikarrangemang som anordnades av Handbollen (Diggiloo) skulle kunna ge ett överskott på > 1 MSEK Det visade sig dock I efterhand att arrangemanget Diggiloo endast gav ett överskott på cirka 0,3 MSEK.

IFK Trelleborg Som en direkt följd av detta blev likviditetskrisen inom Handbolls- sektionen akut, och man kunde inte betala ut varken löner, skatter eller sina löpande utgifter till leverantörer Som framgått av pressuppgifter ledde detta till att flera av senior- spelarna lämnade för andra föreningar. På så sätt har IFK Handboll kunnat reducera en del av de löneskulder som hade upplupit I samband med bildandet av den nya handbollsklubben I staden har också samtliga flick- och pojklag utom ett aviserat att de ämnar lämna IFK Handboll Kvar I handbollssektionen finns efter detta I så fall ett pojklag (P94- 95), ett seniorlag I division 3, samt en anställd tränare med kontrakt fram till 30/4 2011

IFK Trelleborg Med anledning av den uppkomna situationen beslutade Huvudstyrelsen att låta upprätta en kontrollbalansräkning per som pekade på att det negativa egna kapitalet ökat till cirka 3,4 MSEK Till detta skall läggas åtaganden som fortsätter att kosta föreningen pengar fram till man kunnat avsluta kontrakt m m. Med även detta I beaktande uppskattades det negativa kaptialet till cirka 3,7 MSEK Huvudstyrelsen kallade till ett medlemsmöte tisdagen den 5 oktober som bevistades av cirka 75 medlemmar Vid detta möte kunde glädjande nog informeras om att en av fordringsägarna avskrivit sin fordran på 1,5 MSEK på föreningen! Detta innebar att det uppskattade negativa egna kapitalet minskades till 2,2 MSEK!

IFK Trelleborg En handlingsplan presenterades för medlemmarna vilka ställde sig positiva till det försök som här initierades för att återställa föreningens ekonomi och undvika konkurs Som en direkt följd av detta, och med huvudstyrelsens godkännande, initierades därför IFK Trelleborg Aid Det närliggande och direkta målet med denna åtgärd är självfallet att återställa föreningens ekonomiska balans Långsiktigt och övergripande är syftet att säkerställa fortsatt idrottslig och social verksamhet för alla våra pojkar, flickor, damer och herrar inom samtliga sektioner FRIIDROTTFOTBOLLHANDBOLL