Ung Företagsamhet ® Har sedan 1980 arbetat med att föra skola och näringsliv närmare varandra En ideell och partipolitiskt obunden organisation som utbildar.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Vision – Värdegrund – Mål
Advertisements

Skolan Naturskönt beläget utanför Bosjökloster, mitt på den skånska slätten.
Nya skolan till hösten Projektarbete En personlig dator Aktivt lärande
Skollagen 3 kap 3§ ”ska elever ges den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande och i sin personliga utveckling för att de utifrån sina egna.
Lärgrupper som modell för verksamhetsutveckling inom BU
Den entreprenöriella skolan: från ledarskapet till det individuella programmet. Bengt Johannisson Växjö universitet/Högskolan i Jönköping Presentation.
ENA Samverkan skola och samhälle, lokalt och regionalt
- nyckeln till framgång mellan skola & näringsliv
Työelämävalmiuksia | Yrittäjyyskasvatusta | Oman talouden hallintaa UF Ett år som företagare.
Dahlstiernska Gymnasiet i Mellerud - den lilla skolan med de stora möjligheterna.
Syfte ”FramtidsFrön inspirerar pedagoger och annan
SET Social Emotionell Träning
Plug In riktar sig till elever som avbrutit eller riskerar att av bryta gymnasieskolan. Nationellt är frånvaron hög, närmare 30 %, för Västerbotten ligger.
Entreprenörskap + Yrkesutbildning = Framgångsrik kombination
Vi är den röda tråden för Entreprenörskap och Företagsamhet genom hela grundskolan och gymnasiet ! Vi tror på unga människor och vill att de ska tro på.
Plug In - europeisk satsning för enskilda framgångar.
Entreprenöriellt Lärande _says_schools_kill_creativity.html Hur förbereder vi eleverna att möta en framtid.
Självständighet Företagsamhet Lust att lära Introduktion - den röda tråden Kommunledning Finansinspektionen Förebild Ämnesintegration Privatekonomi…….
En presentation av projektet om hur intresse och måluppfyllelse kan utvecklas för teknik och naturvetenskapliga ämnen. Paul Pakkala 25/
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH Presentation Jämte, Estland, Västerbotten, Stockholm.
3.3 Vägen till entreprenörskap entreprenörskapundervisning Hur kan elever stöttas till att utveckla idéer och tro på sig själva? Hur kan kunskaperna om.
EKONOMIPROGRAMMET UNG FÖRETAGSAMHET. Sundsgymnasiet Ämnesövergripande - Miljögranskarna Granska och förbättra ett företags miljöarbete - Reklambyrån Åk.
Vad det handlar om Malmö stad satsar på att göra Malmö till en trygg och bra stad att leva, bo och arbeta i. Tillsammans med Malmöborna, företag, fastighetsägare,
VAD ÄR EN STUDIECIRKEL? INTRO
Välkommen till årets Ordförandeseminarium 4 – 5 oktober 2014 Här möts vi som vill göra skillnad! 1.
”Man köper saker man inte behöver för pengar man inte har för att göra intryck på människor som man egentligen inte bryr sig om” ”Inte moralisera utan.
- fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner
Lokal arbetsplan Hedlunda skola Kunskaper, utveckling och lärande Barnen/eleverna ska känna sig trygga, respekterade och ha demokratiska värderingar.
Verksamhetsidé Ung Företagsamhet arbetar, genom utbildningskoncept för skolan, för att Sverige ska få fler företagare och företagsamma medborgare. stimulerar.
Entreprenörskap Initiativ Problemlösning Samarbetsförmåga Handling
Behöver den lokala samverkan stärkas och kompetensen inom psykisk ohälsa utvecklas? KUR- projektet ger möjligheten! KUR-projektet vänder sig till anställda.
Västervik Företagandet i Västervik skall vara Enkelt-Roligt-Lönsamt Roger Psajd 2010.
Verksamhetsidé och omfattning Verksamhetsidé och syfte Ung Företagsamhet är en ideell, partipolitiskt obunden organisation som sedan 1980 verkar för att.
SCHOOL OF HUMAN SCIENCES Värdepedagogiskt forskningsfält på HiK Utgår från den del av den pedagogiska praktiken som leder till att barn och unga utvecklar.
Intro Entreprenörskap i skolan. UppdragetUtgångspunkterAktiviteter.
Skillnader i lagstiftningen Analys om de skillnader som finns i lagstiftningen är motiverade ur pedagogiska, sociala eller andra aspekter Se över gällande.
BILD 1 1. Frågeställningar - underlag för diskussion med offentliga myndigheter Hur ser arbetskraftsförsörjningen ut i er kommun under de närmaste 20 åren?
Affärsplaner för samhällsentreprenörer? Distanskurs i SHE 4 april 2011 Fredrik Björk, Malmö högskola.
E KONOMISKT TÄNKANDE – EN GRUNDSTEN FÖR ENTREPRENÖRSKAP Maria Kilpe Bodbörsen AB
Ekonomi/Juridik programmet Sociologi Fördjupningsuppgift i utbildning och delaktighet.
ENTRIS – Entreprenörskap i skolan Skolan ska förbereda barn och unga för jobb som ännu inte existerar, för att lösa problem som vi ännu inte känner till,
Lgr 11 - fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner.
Socialt entreprenörskap i ideell verksamhet En studie om de aktiva eldsjälarnas motivation och drivkraft som gör skillnad i samhället.
Från ord till handling.. Varför entreprenörskap? Rustas för framtiden. Entreprenöriellt lärande. Inga givna svar, skapar kontaktnät. ”Tasigförsamhet”.
Vår Framtid sitter just nu på skolbänken Vad skall jag bli när jag blir stor Tänk om vi kan vara med och inspirera och påverka den ?!
”Nyckeln till vårt land” Samverkansprojekt mellan Vännäs kommun, Svenska kyrkan och ABF.
1. 2 Smart TillväxtHållbar TillväxtTillväxt för alla Innovation « Innovationsunionen » Koldioxidsnål ekonomi « Ett resurseffektiv Europa » Nya jobb «
Europeiska socialfondens nationella strukturfondsprogram för Sverige
Värdegrund. Presentation Syfte Värdegrund Presentation av workshop Utvärderingar Framtiden Summering Frågor Kontakt.
Ung Företagsamhet - en organisation som utbildar i entreprenörskap.
Entreprenörskap i Huddinge – Från förskoleklass till åk 9, och gymnasiet.
Sunderby SK - en värdefull förening -. SISU Idrottsutbildarna – Sunderby SK Lilla Sundis Cup 2012 (fotboll) SSK:s styrelse Sprids till övriga sektioner.
Välkommen till Distriktssköterskeföreningen i Sverige! DSF Välkommen till Distriktssköterskeföreningen i Sverige! DSF.
Riksförbundet Attention: Vi är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) Vi företräder våra medlemmar.
Sveriges största näringslivsorganisation
För mer information, kontakta:
Jämställd och jämlik hälsa för ett hållbart Gävleborg
TRYGGA RELATIONER I KLASSEN
BESÖK OSS PÅ EDGYMNASIET.SE OCH FACEBOOK
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Förutom yrkeskunskaper…
...mellan arbetsliv och utbildning!
Vad innebär regionbildningen?
Jeanette Schlaucher Miljöstrategiska enheten Länsstyrelsen Skåne Hej!
Välkommen till Regional Handledarkonferens 29 nov 2018
Välkomna till denna presentation av projektet Idrott för alla.
Året som gått Näringslivs- och destinationsutveckling
De nya svenskarnas röst !
Enkät i gymnasieskolan
Presentationens avskrift:

Ung Företagsamhet ® Har sedan 1980 arbetat med att föra skola och näringsliv närmare varandra En ideell och partipolitiskt obunden organisation som utbildar i entreprenörskap Vill att Sverige skall få fler företagare och mer företagsamma medarbetare ”Vi tror på unga människor och vi vill att de ska tro på sin egen företagsamhet”

Gymnasieelever startar, driver och avvecklar ett företag under ett läsår Egna idéer, riktiga varor/tjänster Riktiga pengar Självständigt arbete och eget ansvar Ser effekten av sina egna handlingar Passar samtliga gymnasieprogram Elever får möjlighet att träna på att driva företag på riktigt!

UF Norr till Söder 1 nationellt förbund + 24 regioner över hela landet Sedan starten 1980 har cirka elever drivit UF- företag elever driver UF-företag 2015/2016 Med hjälp utav 1648 aktiva UF-lärare på 607 skolor UF i Skåne 2621 elever driver 804 UF-företag 2015/2016 Med hjälp utav cirka 200 lärare Vi finns på 79 av 129 skolor i Skåne

UF-företagande på Introduktionsprogrammet- Språkintroduktion Elever som läser Språkintroduktion hamnar ofta utanför sociala gemenskaper. Riskerar att bli stigmatiserade Förutsättningar för möten mellan elever på Språkintroduktion och elever på nationella program finns sällan på skolor

Målsättning med UF-företagande på Introduktionsprogrammet - språkintroduktion Språkutveckling genom utmaningsbaserat lärande Uppmärksamma och lyfta elevers erfarenheter och kunskaper Inkluderande genom att eleverna känner att de ingår i ett större sammanhang Nätverkande Utveckla sitt eget entreprenörskap

Framtidens entreprenörer Läsåret 2015/2016 startade 32 elever 10 UF-företag Språkintroduktion på Nicolaiskolan i Helsingborg

Välkommen till er!

Året

Detta har vi gjort!! Tävling Bank Öppethus UF-mässan(Emporia) Malmö-mässan Presentationer HD(2)-Sydsvenskan Utbildningsnämndens stipendium Helsingborg Lund

Vad har vi lärt oss? ●Personlighet ●Språk/nya ord ●Studier ●Företag ●Ekonomi ●Hjälpa varandra

Tack!

Resultat av projektet ”Framtidens entreprenörer” Motivation har ökat i andra ämnen Högre närvaro Ökat ordförråd Naturliga möten med elever på andra program Delaktighet i ett större sammanhang Samarbete och dialog med lärare på andra program har etablerats

Framtiden 2016/ kommuner erbjuder elever på Språkintroduktion att driva UF- företag Ca 150 elever kommer starta UF-företag

Tack! Fredrik Birgersson