Informationsmöte den 26/5 Välkomna. Informationsmöte den 26/5 Agenda 1 Nuvarande interimsstyrelse 2 Pågående arbete 3 Hur lägga en god grund för kommande.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Föreningsstämma 2013 Kvartersgården , 19:00.
Advertisements

KILA – FLATÖ DIKNINGSFÖRETAG 2004 SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGS
Vad är det för skillnad mellan hyresrätt och bostadsrätt?
Kurs för Valberedare i SPF
LTA - Tryckavlopp för småhus
Stortorps Brygga, presentation
Vårdmiljörond – varför gör vi det här? Reflektion 2.Ge beställaren ett bra underlag kring nu-läget inför planering av framtidens hälso-och.
Föreläsning PGA 5 september 2011 Thomas Sonesson MONTREE AB.
Vår förening - Så kan du vara med och påverka!
BLI EN BÄTTRE VALBEREDARE SPF – kurs i Vaggeryd Rune Kjernald 1.
Kammarkollegiets upphandlingsstöd Birgitta Nelson ,
Extrastämma för att konfirmera stadgeändring 25 januari kl i föreningslokalen Dagordning § 1 Stämmans öppnande § 2Val av ordförande vid stämman.
FÖRENingsstämma Högsta beslutande organ
Ordinarie årsmöte mars kl Saxat från stadgarna: ”En företrädare för varje medlemsförening har rösträtt på årsmötet. Ytterligare högst två.
Översyn av stadgar, policys, instruktioner samt komma med förslag till förändringar. Överväga regler för ersättning vid olika upplåtelser och uthyrningar.
CERBOF Centrum för Energi- och Resurseffektivt Byggande och Förvaltning Organisation Styrelsen har att tillse att CERBOF följer arbetsordningen och att.
Hyreslägenhet och bostadsrätt kap.12
Gripsholms Golklubb Årsmöte 20123
Varmt välkomna till SLF: svårseminarium! Tidsschemat tillåter inga större överdrag vid presentationerna. Presentationerna samlas ihop och läggs ut på SLF:
Agenda årsstämma Fastställande av röstlängd för mötet. 2.Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3.Val av protokolljusterare och rösträknare.
Medlemskapets värde Ett förbundsgemensamt initiativ av medlemsförbunden och TCO Bakgrundsinformation använd vid TCO-rådsmöten hösten 2007.
§ 1Mötet öppnas. § 2Fastställande av röstlängd för mötet.
Förslag på dagordning Fastställande av närvarolista/röstlängd
Lunds universitet / Samordnat IT-stöd vid LU / Oktober 2009 NETinfo Samordnat IT-stöd vid LU Johnny Nilsson, PL Birgitta Lastow, bitr. PL Anders.
V RETAGYMNASIETS H ÄSTFÖRENING Ungdomssektionen. V AD Ungdomssektionen är där vi ungdomar kan vara med och bestämma. Där kan vi vara med och påverka resten.
Trollhättans Fältrittklubbs årsmöte Den 22 mars 2015 Valberedningen Maria Hedberg, Ulrika Johansson & Anna-Karin J Olsson.
Verksamhetsberättelse 2014 Styrelsen har bestått av Ordförande Mats Olofsson Vice ordförande Magnus Helgesson Kassör Jan Nygren Sekreterare Kajsa Sörman.
Årsmöte den 25 maj, 2015 Brf Anneberg. Årsmöte den 25 maj, 2015 Mötet öppnat!
Företagsklimat Företagares och politikers syn på skatter, regler och kostnader Skillnader i synen på företagsklimatet 2010 Dalarnas län.
Överlämning Distrikt 21. MÅLET med överlämning Zontas mission Zontas vision Conviction Commitment Courage.
Extra årsmöte Dagordning 1. Fastställande av röstlängd 2. Fråga om mötet utlyst på rätt sätt 3. Fastställande av dagordning 4. Val av ordförande.
Inbjudan till Årsmöte 2016 Inbjudan till årsmöte Hanhals Kings inbjuder föreningens alla medlemmar till årsmöte i ishallens VIP-rum, onsdagen den 29 juni.
Förslag på ny organisation för EFS Presentation vid årsmöte 2016 inför remissutskick.
Vi är en förening med bred ungdomsverksamhet inom fotboll. Vi har 18 lag, 574 aktiva ungdomar, 3 seniorlag och totalt 1400 medlemmar. Det är fantaskiskt.
Svinningeudds Tomtägares förening u.p.a. Förslag till förnyelse av stadgarna Stadgarna i SVTF behöver moderniseras av flera skäl: En ny samfällighet tar.
Höstårsmöte Föredragningslista 2015:01Fastställande av röstlängd 2015:02Fastställande av att mötet utlysts på rätt sätt 2015:03Fastställande.
§ 1Mötet öppnas. § 2Fastställande av röstlängd för mötet.
ATT SITTA I STYRELSEN OVE SCHRAMM 28 SEPTEMBER 2016.
Falsterbo Vägförening Årsmöte 2017
Styrelseinformation RIK april 2017
Skillnader i syn på företagsklimatet 2010 Kronobergs län
Skillnader i syn på företagsklimatet 2010 Kalmar län
Ska du lämna anbud eller utföra arbete för Renova AB?
Företagsgruppen Hornsbergs årsmöte
Informationsmöte den 14/12
Västerås Ju-jutsuklubb
Rosenlunds samfällighetsförening
Hur behålla dansare? Problemet.
Förslag till nya stadgar
Styrelsen Revision och valberedning
Skillnader i syn på företagsklimatet 2010 Blekinge
Skillnader i syn på företagsklimatet 2010 Upplands län
Skillnader i syn på företagsklimatet 2010 Gotlands län
Skillnader i syn på företagsklimatet 2010 Södermanlands län
Skillnader i syn på företagsklimatet 2010 Skåne län
Ska vi bilda Akademikerförening?
Välkommen! Årsstämma 16 maj Ljungs Samfällighetsförening
Välkommen! Årsstämma 18 maj Ljungs Samfällighetsförening
Fotbollsskola 2017.
Skillnader i syn på företagsklimatet 2010 Jönköpings län
Skillnader i syn på företagsklimatet 2010 Örebro län
-Rutten en viktig bisak
LONA LOkal NAturvårdssatsning
Huvudföreningens uppgift är att
”Valberednings- seminarium”
Presentation av förslag
Dags att inventera tillgängligheten i flerbostadshus!
till stämma 10 april 2018 önskar Styrelsen
Välkommen till Uthamrahöjdens SFF Årsstämma 2018
BRF Östra Porten Extra stämma
Presentationens avskrift:

Informationsmöte den 26/5 Välkomna

Informationsmöte den 26/5 Agenda 1 Nuvarande interimsstyrelse 2 Pågående arbete 3 Hur lägga en god grund för kommande styrelse. 4 Inför extrastämman den 22/6. 5 Övrigt

Nuvarande interimsstyrelse 3 ordinarie ledamöter - 1 ordförande, - 1 ledamot Peter Hammar Helge Kikkenborg Jan Lindér 2 suppleanter Jessica Hallengren Mia Lindbom Klingler Ständigt adjungerad Inge Magnusson

Pågående arbete Sköta den löpande driften dvs betala räkningar och genomföra beslutade och budgeterade åtgärder i området (Anna V sköter betalningar). Större arbeten tex ledningssystemen (rör) ryms inte i styrelsens kapacitet. Skapa en bild av dagsläget genom att gå igenom befintlig dokumentation, både digital och i pappersformat.

Pågående arbete Etablera en fungerande kontakt med HSB portalen. Detta har visat sig vara mycket tidskrävande då HSB dels efterfrågar mängder med information och underlag samtidigt som de har väldigt långa svarstider. Vi prioriterar att lämna över ett väl fungerande system till nästa styrelse. Vi har börjat att se på olika lösningar för en lättillgänglig dokumentation. Google Drive är ingen optimal lösning, utan vi måste ha ett system med pappersdokumentation också.

Hur lägga en god grund för kommande styrelse. Handlingsutrymme. Styrelsen måste ha utrymme för beslut om olika åtgärder och inte detaljregleras av snäva budgetgränser. Vi kan inte spara så att organisationen blir anorektisk utan måste ha en ofördelad post till styrelsens förfogande. Det måste finnas ett stöd bland medlemmarna i form av gårdsråd/längrepresentanter som fungerar. Vi måste etablera speciella projektgrupper med en budget för större arbeten tex ledningssystemen (rör). Styrelsen kan inte driva dessa frågor själva.

Hur lägga en god grund för kommande styrelse. Vi måste få medlemmarnas engagemang i olika arbetsgrupper som tex gräsklippning, snöröjning, skötsel av gemensam egendom (Panncentralen, garagen etc) Aktiva styrelseledamöter måste ges en rimlig ersättning för sina insatser. Styrelsen måste ha en funktionell arbetsdelning med kompetent bemanning Vi måste få en fungerande kontaktlista för skötsel av mindre uppgifter tex byta lampor.

Hur lägga en god grund för kommande styrelse. Vi tveksamma till EY som revisorer. Stadgarna säger att vi skall utse två revisorer och två suppleanter. Finns nog bättre lösningar för vår lilla förening. Om vi skall få en ny styrelse måste vi enas om en gemensam värdegrund där vi stöttar engagemang och ansvarstagande. Självklart skall lagar och regler följas, men nu upplever många att det finns en kultur av misstänksamhet och anmälningsiver. Detta gör det enormt svårt för valberedningen.

Vad är alternativet? Länsstyrelsen utser en Syssloman som sköter den löpande förvaltningen under en övergångsperiod. Kostnad: 2000kr/h. startup ca 25h. Resten vet vi inget om men om sysslomannen skall ersätta en styrelse och projektgrupper så rör det sannolikt om åtskilliga tals kronor.

Extrastämman den 22/6 3 centrala frågor - Ny budget - Ny styrelse - Organisationen runt styrelsen

Vad tycker ni? Hur vill ni ha det?