Hur man skriver CV. Nya ord Färdighet – gebėjimas Kontaktuppgifter – asmens duomenys Erfarenhet – patirtis Meriter – nuopelnas Övrigt – kita Kunskaper.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Hur du säljer in dig själv och dina kunskaper!
Advertisements

Generell bedömningsmatris i SVENSKA (fortsättning på baksidan)
Argumentera. Vad är argumentation? När är det viktigt att kunna argumentera? Vilka ämnen är lätta/svåra att argumentera om? Introduktion Att ange skäl.
Konstruktiv bildkritik Källor: fotosidan.se Facebookgruppen Street Photography- Sweden Elevarbeten Kärrtorps gymnasium Tack till fotograferna som givit.
 Le i telefonen  Hälsa och presentera dig med fullständigt namn  Fråga efter personalansvarig/rätt person  Finns det tid?  Fråga på ett intressant.
© Författarna och Gleerups Utbildning AB. Detta material ingår som en del i lärarmaterialet till Språket och berättelsen. Att skriva för att påverka.
E-legitimationsnämndens arbete med eIDAS
1 Patientlagen 1 januari Varför införs en patientlag? Lagen ska: -stärka patientens ställning -skapa förutsättningar för delaktighet och självbestämmande.
Ett fungerande schema förutsätter att uppdrag och arbetsgivarens förväntningar är kända ger utrymme för alla arbetsuppgifter inom avtalad arbetstidsram.
Vad är du för typ av person? (Skriv vid raderna i dina papper)
STUDIETEKNIK Hur lär man sig?. H ÄLSA - Försök att få så bra sömn som möjligt - Ät ordentligt, mindre socker - Träna och promenera - Försök att få en.
Träningsplanering Vinnare i långa loppet. Varför träningsplanera? Effektivisera sin träning Få vardagen att fungera Rätt träning vid rätt tidpunkt.
Tillämpat skrivande Vt 2011
Hur man använder EasyWorship del 1
Jan Larsson Studieteknik Jan Larsson
Så här anmäler du dig till högskolan VT18
Checklista - Inträden Checklista - Utträden Checklista - Övrigt
Fredrik Steinholtz - Vagabond nt AB Fredrik Steinholtz -
Studie- och yrkesvägledare Finns på skolan: Måndag – Fredag
Översikt Grundutbildning i systematiskt arbetsmiljöarbete Chef och skyddsombud går tillsammans Anpassad för kommun- och landstingssektorn Framtagen.
Arbetsintervju och arbetssökning
Berättande text Du ska skriva en berättande text. Den här texten skriver du inte till någon speciell person. Du behöver då inte tänka på att skriva hej.
Svenska som andraspråk 1
PRAO vecka 16 & 17 ( april).
Inför det muntliga nationella provet i svenska
Lärarstöd för att använda 1177.se
Konsten att läsa sakprosa
Välkommen till mitt utvecklingssamtal ÅK Ht 2017
Vad är det som ska hända? Kärnan!
Argumenterande text.
Öppet hus Skolans namn Datum.
Studie- och yrkesvägledning
Etik- planering.
Kompetensförsörjningsgruppen presenterar
Lathund-Ladok-95-Studiedeltagande
Studie- och yrkesvägledning
Skrivardagar januari Artikel - Reportage - Nyhet - Notis - Inledare/ledare - Krönika - Insändare - Debattartikel - Pressmeddelande.
Bra villkor på jobbet Bli medlem i ett Sacoförbund – det tjänar du på
Varför sitter vi här? – Har du undrat över vad det tjänar till att ha medarbetarsamtal? - Och hur man gör så att det blir effektivt?
Du som skolelev :D Berätta om dina skolår. Var gick du i skolan och gymnasiet? Hade ni datateknik som valbart ämne på högstadiet eller gymnasiet? Vilka.
Nyheter Visma Recruit version 17.2
Bidrag från CSN För dig på gymnasiet.
Sökes: CNC-operatör Har du kompetensen har vi arbetstillfället!
Typiska kännetecken för instruktioner
Registrera dina närmaste - modul 2
Din säkerhet på sjukhus
Antikenprojekt 2017 Hjälmared folkhögskola
Matchning av min kompetens - CV och brev
ATT söka jobb och gå PÅ intervju - Introduktion till mIgreat! modul 7
Min läsportfolie.
8 tips för dig som redaktör
Rekryteringsprocessen från arbetsgivarens perspektiv
Vi är facket för alla på din arbetsplats – oavsett yrke eller utbildning.
Textgenrer.
Månadens yrke SjuksKöterska Karin Andersson,
Bidrag från CSN För dig på gymnasiet.
Vad måste jag kunna? SFI kurs D.
Målkartor för utskrift
CV 1.0 – vad är det och hur tusan gör man?.
Påverka i förbundet Motionsskola
Ärendetyper Visning av de olika frågor du kan lägga till i ett formulär.
Bidrag från CSN För dig på gymnasiet.
Slutsats Berätta alltid huvudbudskapet först, studiens slutsats
HÅLLBARA LIVSSTILAR - Hur du lyckas med insats & utvärdering
Innehåll Förväntat deltagande på individuellt tillfälle 1-2
Kursadministration- Aktivitetstillfälle
Bidrag från CSN För dig på gymnasiet.
Skapande skola-redovisningar 2018/19 Sändningen börjar kl
Samordningswebbinarier om Skapande skola
Målgruppsanalys - mall och instruktioner
Presentationens avskrift:

Hur man skriver CV

Nya ord Färdighet – gebėjimas Kontaktuppgifter – asmens duomenys Erfarenhet – patirtis Meriter – nuopelnas Övrigt – kita Kunskaper - žinios

10 tips när du skriver CV Tips 1: CV:t är en trailer om dig. Tips 2: Håll dig kort! Tips 3: Anpassa ditt cv efter företaget Tips 4: Ha tydliga rubriker och lättläst text Tips 5: Under varje erfarenhet du listar, skriv vad du lärde dig där. - See more at: cv/#sthash.yMjdHfLM.dpuf cv/#sthash.yMjdHfLM.dpuf

Tips 6: Lyft fram idrottssatsningar! Tips 7: Slå på klyschdetektorn. Tips 8: CV:t är första kontaktannonsen Tips 9: Följ upp CV:t Tips 10: Strunta i CV:t!

Personuppgifter Den här delen lägger du med fördel överst i dokumentet. De uppgifter som bör stå med är ditt namn, dina kontaktuppgifter och ditt födelsedatum.

Utbildning Ange skolans namn, vilken ort den finns på, vilket program/kurs du läst och under vilken tidsperiod. Om du ännu inte är färdig med utbildningen bör du även skriva vilken examen du planerar att ta. Börja med att presentera det senaste du studerat och gå sedan tillbaka i tiden. Om du har en längre utbildning behöver du inte ta med alla delar av dina studier - har du exempelvis en magisterexamen behöver du inte i ditt CV berätta var du gått i grundskolan – det viktiga är att se var du befinner dig idag och dina senaste steg innan dess.

Tidigare arbetslivserfarenhet Vilka tidigare tjänster du bör ta med i ditt CV beror på hur långt i karriären du har kommit. Om du inte har jobbat så länge, kan all arbetslivserfarenhet vara relevant att nämna. Har du däremot hunnit få några års arbetslivserfarenhet behöver du nödvändigtvis inte nämna alla olika jobb du har haft. En bra huvudregel är att lyfta den arbetslivserfarenhet som är relevant för den aktuella tjänsten du söker. Beskriv här översiktligt vilka arbetsuppgifter du har haft, dina ansvarsområden och dina resultat. Det ultimata här är om arbetsgivaren kan se hur de tidigare arbetserfarenheterna kan appliceras och användas på den aktuella tjänsten. Rent praktiskt bör din aktuella arbetsplats skrivas högst upp i listan och dina tidigare tjänster följa efter det.

Föreningsengagemang/övriga meriter Beskriv kortfattat dina uppdrag om du har varit aktiv i föreningar, kårer, organisationer eller annat ideellt engagemang. Beskriv även här vad du själv har haft för ansvarsområden eller arbetsuppgifter så att rekryteraren kan se varför detta är relevant på ditt CV.

Språk Skriv de språk du behärskar och glöm inte att gradera din kunskap i tal och skrift. Ett vanligt sätt att gradera språk på är; grundläggande, goda, mycket goda och flytande. Börja med att presentera de språk du kan flytande och fortsätt sedan nedåt.

IT-kompetens Nämn de program och tekniker du behärskar. Glöm inte att gradera dina kunskaper. Skriv först de kompetenser du behärskar bäst för att ge en tydlig överblick.

Övrigt Här ges det utrymme för information som inte passar under någon av de övriga rubrikerna i ditt CV. Det kan exempelvis vara innehav av körkort eller relevanta fritidsintressen. Tänk på att du ska presentera dig själv i ditt personliga brev så var därför kort och koncis i denna del och ta endast med delar som är relevanta för tjänsten. Med andra ord – skriv inte här att du gillar att resa eller gymma på fritiden, det hör snarare hemma i ditt personliga brev.

Referenser I regel räcker det att du i ditt CV skriver ”referenser lämnas gärna på begäran”. Tänk igenom vilka personer som kan beskriva dig och dina färdigheter på ett bra sätt. Det kan exempelvis vara tidigare chefer, kollegor eller handledare. Stäm alltid av med de personer du lämnar som referenser så att dessa är förberedda på att bli kontaktade av intervjuaren.