Kort om tidsplanen för verksamheten äldreomsorg Hösten 2015 planering för pilotprojekt. Januari 2016 start pilot vårdboende. Våren 2015 fortsatt planering.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Skola och arbetsliv i samverkan
Advertisements

Pedagogisk verksamhetsidé
Välfärdsteknologi inom äldreomsorgen – erfarenheter från Sverige
Träder ikraft 2014 Bitte Fritzson.
Dokumentation som en del i det systematiska kvalitetsarbetet
Samordnare Digital agenda Västra Götalands län
Ta ett steg, öppna nya dörrar! Utveckla och utvecklas! JÄMRESURSEN II
Stimulansmedel för att samordna vård och omsorg om de mest sjuka äldre.
Nationell strategi för eHälsa och Socialstyrelsens roll
Genomförandeplan för Dalarnas län inom området barn och vuxna med funktionsnedsättning (LSS) 2013 – april 2014.
Personal i omsorg och vård för äldre undersköterskor och vårdbiträden Utgör 85 procent av personalen i omsorg och vård för äldre 4,4 procent av.
Aktionsforskning en del av kvalitetsarbetet i Falköping
Ramavtal om löner m.m Mellan ST och STP.
KIV - Katalog I Väst KIV, är en regiongemensam katalog för säker elektronisk kommunikation och kvalitetssäkrad informationsmängd. Genom KIV erhålls en.
Värmland Missbruks- och beroendevård för Värmlänningen!
ELEVER I SKOLAN = ELIS
Bra planering skapar trygghet
Införa IT-stöd i verksamheten Anna Lena Westman. Status Införa IT-stöd i verksamheten 2 Upphandling av IT-stöd för planering och uppföljning genomförd.
Införa rambeslut HÅLLBAR STAD – ÖPPEN FÖR VÄRLDEN.
Resultat: Mättningar som vi gör en gång i vecka respektive månad ser vi en förändring och en markant förbättring i arbetet. Personalgruppen gillar PPP.
Resultat: Antalet personcentrerade genomförandeplaner i verksamheten har ökat från 62% till 100%.. Våra kollegor har, med hjälp av ”verktygen”, fått ökad.
Samarbete i teamet och ett rehabiliterande synsätt i myndighetsutövningen IngaLill Karlström, Östersunds kommun. E-post:
Systematiskt kvalitetsarbete i vardagen!. Systematiskt kvalitetsarbete 1 juli 2011 förstärktes kravet på ett systematiskt kvalitetsarbete Kvalitetsredovisningen.
Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland Linda Macke Processledare Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland.
Personcentrerat arbetssätt – en väg till patientdriven vård 2018.
Attraktiv Hemtjänst Välkommen till introduktion i Äldres behov i centrum! 4 november 2015.
Dagens upplägg Reflektioner sedan i fredags Målsättningen med utbildningen Fortsatta planeringen Gruppdiskussion kring nuläge Presentation av redskap.
Utbildningens upplägg och målsättning Ge arbetsledningen i verksamheten förståelse och grundläggande kunskap i IBIC. Skapa förutsättningar för samtliga.
Molndal.se. Dagordning 8.30 – IBIC - Reflektionsövning - Fika – Genomgång av metodstöd, genomförandeplan & verksamhetssystem
Införande av IBIC (ÄBIC) inom äldreomsorgen i Linköpings kommun Socialkontoret beslutar att införa ÄBIC. Viljeinriktning av äldrenämnden. Omsorgskontoret.
Lite tankar för Nynäshamn i det systematiska kvalitetsarbetet 1. Utveckla kvalitetsdialoger: -Förskolechef samt representanter från verksamheten, representanter.
Utbildningens upplägg och målsättning
Utbildningens upplägg och målsättning
Välkomna !.
Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård
Nyhetsbrev 1, januari 2017 Trygg och effektiv vård
Ett nytt team av kvalitetsansvariga
Trygg och effektiv utskrivning från sluten vård (SOU 2015:20)
Planerings- och uppföljningsprocessen kopplat till vår styrmodell
Tillgängliga Samordnade Individuella Planer
Välkommen till Baskurs ”Riskbruk, missbruk och beroende”
Attraktiv Hemtjänst Om rambeslut.
Lag samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612) Träder i kraft 1 januari 2018 enligt beslut 15 juni 2017 och har bestämmelser.
Hemtjänstprocessen, bakgrund
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Utvärdering Socialfonden
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Arbetsgrupper och VIP Februari 2018.
Överenskommelse och riktlinje för Västra Götaland
Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01
MAIVOR – mobilt arbetssätt inom vård och omsorg
”KRONOBERGSMODELLEN”
Regionalt utvecklingsarbete EBP inom verksamhetsområdet stöd till individer med funktionsnedsättning
Handlingsplan Handlingsplan förbättringsbehov uppföljning
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Syfte för samverkan inom Vård och omsorgscollege Södra Norrland
Välfärdsberedningen
Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Verksamhetsråd
Enheten för uppföljning och utvärdering
Samordnad utveckling för god och nära vård
Framtagande av Regional utvecklingsstrategi Uppsala län
Presentationens avskrift:

Kort om tidsplanen för verksamheten äldreomsorg Hösten 2015 planering för pilotprojekt. Januari 2016 start pilot vårdboende. Våren 2015 fortsatt planering pilot hemtjänst. Maj 2016 start pilot hemtjänst. April 2016 påbörja planering breddinförande. September 2016 slututvärdering pilotprojekt. Oktober 2016 Treserva för IBIC, ställningstagande och slutlig planering breddinförande. Januari 2017 påbörja breddinförande.

Genomförande av pilot Sandrino (vårdboende) Samtlig personal utbildad i ÄBIC/IBIC februari Genomförandeplan framtagen utifrån ÄBIC/IBIC. Utbildningen har skett i samverkan socialkontoret, omsorgskontoret och Lärcenter. Utbildningens fem delar: Generell kunskap om ÄBIC/IBIC, konkretisering av värdegrunden, myndighetsutövning och uppföljning, arbete med genomförandeplanen som redskap för en individuell omsorg, metodik för att föra samtal. Uppföljande möten under våren tillsammans med socialkontoret, omsorgskontoret, personal och ledning på Sandrino.

Erfarenheter Sandrino Utarbetat nya arbetssätt för framtagandet av och arbetet med genomförandeplan. Planering utifrån individuella behov ger underlag för annat sätt att se på schemaläggningen. Fortsatt arbete på arbetsplatsträffarna med att förankra det salutogena synsättet. Stort arbete att vända traditionella synsätt. Mindre fokus på de generella rutinerna vdg. den personliga omvårdnaden och mer fokus på de saker som är unika och gör skillnad för den enskilde individen.

Genomförande av pilot Bräcke (hemtjänst) Arbete pågår med att ta fram en mall för den förenklade handläggningen i samverkan socialkontoret och omsorgskontoret. Utbildning av samtlig personal i maj Utbildningen ska genomföras på motsvarande sätt som på Sandrino. Uppföljande möten efter genomförd utbildning på motsvarande sätt som på Sandrino.

IBIC inom socialpsykiatrin Pilot på Sturefors, Våreldsvägens boende. Samtlig personal utbildad mars Uppföljande möten kommer att ske.

Planering för breddinförande Samverkan med CGI för nödvändiga förändringar i Treserva. Planering av utbildning för samtlig personal (utbildning organiserad av omsorgskontoret och enheten för IT- och e-hälsa kombinerat med utbildning med stöd av statliga stimulansmedel.) Anpassningar av det fortsatta arbetet utifrån erfarenheter i pilotprojekten. Anpassningar utifrån nationella erfarenheter och deltagande i regional nätverk ÄBIC/IBIC.

Vad vill vi uppnå med ett införande av ÄBIC/IBIC i verksamheten (äldreomsorg) Säkerställa ett salutogent arbets- och förhållningssätt och fokus på kvalitet för individen. Säkerställa jämställdhet och jämlikhet i bemötande och utformning av insatser. Verksamhetsplanering utifrån de individer som just nu är aktuella för insatser (genomförandeplanerna). Konkretisera värdegrunden i socialtjänstlagen. Kvalitetssäkrad äldreomsorg på individnivå.