Finlands advokater Vem är advokat? En advokat är en erfaren jurist som har specialiserat sig på att sköta sina klienters ärenden. Enbart jurister som.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Finlands advokater Vem är advokat? En advokat är en erfaren jurist som har specialiserat sig på att sköta sina klienters ärenden. Enbart jurister som.
Advertisements

Finlands advokater. Finlands advokater Vem är advokat? En advokat är en erfaren jurist som har specialiserat sig på att sköta sina klienters ärenden.
Hälsa och samhälle Samhällets värderingar och syn på hälsa är avgörande för hälso- och sjukvården  Hur mycket resurser läggs ned på hälsovård  Samhällets.
V. Din åsikt är viktig! Nu är avtalsrörelsen 2016 i full gång. Din åsikt är viktig! Genom att ST får in åsikter från medlemmarna kan förbundet driva rätt.
Opinionsbildning och påverkan i stort och smått. Varför beslutsfattarna ska lyssna på Företagarna?
 Svensk Idrott vill  Svensk Fotboll vill  Sörmländsk Fotboll vill  Er förening vill?!  Diskussioner.
Överförmyndaren och God man / Förvaltare Anita Holm direktnummer * /ahm.
HEMTAGARTEAM. SYFTE Det övergripande syftet är att brukaren ska kunna återvända till hemmet efter en sjukhus- eller korttidsvistelse på ett tryggt och.
Maj Elevenkät Utvärderingar Utvecklings- samtal/IUP F-klass – lära känna-samtal Mars. Kollegial feed-back Analys av medarbetarenkäten Nationella Prov åk.
Patientdatalagen –Anpassad behörighet –Spårbarhet –Spärr För att användare ska kunna tilldelas korrekta och ändamålsenliga behörigheter krävs att vårdgivaren.
LAG OCH RÄTT Brott och straff. Varför behöver vi lagar och regler? Lagarna är till för att : göra det lättare att leva tillsammans. De talar om vad som.
© Landja Marknadsanalys AB Säkerhet och olycksrisker Sveriges Lantbruk våren Sveriges Lantbruk våren 2009 En undersökning bland lantbrukare Jörgen.
Rekommendationer - Hur handlar vi utifrån resultaten? Bibehåll förbättringsidén eller utveckla/avveckla, ny PGSA? Förbättringsområde: Förbättra kunskapsläget.
Värdergrund Tränigslära/Etik. Intro qOI qOI.
Färdiga e-tjänster för att effektivisera er hantering kring ENSAMKOMMANDE BARN Under 2015 kom ensamkommande barn och unga till Sverige för att söka.
Saco-förbundet för dig i transportsektorn
Finlands advokater. Finlands advokater Vem är advokat? En advokat är en erfaren jurist som har specialiserat sig på att sköta sina klienters ärenden.
Integrative Model of Group Development (IMGD)
Anvisningar för föreläsaren
Handläggning Ekonomiskt bistånd
Saco-förbundet för dig i transportsektorn
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Den kommunala hälso- och sjukvården av idag
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Viktoria Hagelstedt, verksamhetsutvecklare CSN
IAAP Norden Susanna Laurin.
Grön infrastruktur - Friluftsliv
Hälsolagledare 17 april 2015 Bästa Heby är ett utvecklingsarbete i Heby kommun med syfte att utveckla och säkerställa god kvalitet inom kommunen. Arbetet.
Sällskapet för Vårdvetenskaplig Forskning r.f.
Nya föreskrifter och allmänna råd om läkemedelshantering
eHälsomyndigheten om planerna för Säker Åtkomst och Sambi
Regler för upphandling
Rättsfostran till högstadieskolor Finlands rättssystem
Svenska Föreningen för Barn- och Ungdomspsykiatri
Är du chef? Låt TJ bli ditt bollplank i arbetslivet!
IFK MARIEFRED VERKSAMHETSIDÉ VERKSAMHETSOMRÅDEN VÄRDEGRUND VISION MÅL
Saco-förbundet för dig i transportsektorn
Bra villkor på jobbet Bli medlem i ett Sacoförbund – det tjänar du på
Information om ideella föreningar
Tillsyn förskola, pedagogisk omsorg
Kundtjänst Järfälla kommun september 2018.
SAMPERS Pågående utveckling och prioriteringar Leonid Engelson
Mångfald Verksamhetsåret En ökad satsning
Vi gör Sverige rikare genom att få människor och företag att växa
För våldsutsatta kvinnor och deras medföljande barn i Norrbotten
planerare Kaarlo Saukonpää Utbildningsstyrelsen
Tjänsterna inom offentlig upphandling
UF Ett år som företagare Företagsamhet och arbetslivsfärdigheter i praktik Timme 4. och 5. – Affärsidé, personal och rådgivare.
Så enkelt som möjligt för så många som möjligt.
Kvalitetspolicy GLA och alla anställda ska uppfylla alla krav och överträffa förväntningar från kunder, ägare, myndigheter och andra intressenter. På GLA.
Skogsbrukstjänster utförs av
SGUs årsredovisning 2017.
Inköp i Region Norrbotten
Roller och ansvar Vi kommer bland annat att prata om:
Systematisk dokumentation inom socialtjänsten
Schyst offentlig upphandling
Bibliotekens grundläggande ändamål, 2 § BL
Styrning Styrande processer Att styra en hel stad åt samma håll
Kanslimöte
Vi är facket för alla på din arbetsplats – oavsett yrke eller utbildning.
Graviditet-förlossning-eftervård-BVC
Nästa steg regionkalmar.se.
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018
Rättigheter = s. 20.
AB Ekonomisk förening Näringsverksamhet Risker Medlems nytta
Mänskliga rättigheter -
WCAG-checklistan Så här ska du använda checklistan.
Systematiskt förbättringsverktyg för samverkan
Barns och ungas DELAKTIGHET
Presentationens avskrift:

Finlands advokater

Vem är advokat? En advokat är en erfaren jurist som har specialiserat sig på att sköta sina klienters ärenden. Enbart jurister som är medlemmar i Finlands Advokatförbund får använda benämningen advokat. En advokat är ett tryggt val då juridiska frågor ska avgöras. Kvaliteteten på advokattjänster uppföljs och förbättras kontinuerligt.

Advokatkåren i siffror Advokat (pensionerad) 36 st EU-advokater 5 st

Varför finns det advokater? (advokaternas mission) Advokaterna är en garant för rättsstaten I en rättsstat finns alltid en från statsmakten oavhängig advokatkår, som tillhandahåller privatpersoner och företag tillförlitliga juridiska tjänster av hög kvalitet.

Vad eftersträvar advokatkåren? (vision) Alla litar på en advokat. Privatpersoner och företag anser att advokater är professionella och tillhandahåller kvalificerade juridiska tjänster. Samhället erkänner advokatkårens betydelsefulla roll i utvecklandet av rättsförhållandena. Att tillhöra advokatkåren värdesätts och anses vara nyttigt.

Advokaternas verksamhet baserar sig på grundläggande värderingar Lojalitet Oberoende Ojävighet Förtroende Oförvitlighet De grundläggande värderingarna framgår ur reglerna om god advokatsed. Efterlevnaden av dessa värderingar övervakas effektivt

Finlands Advokatförbund Finlands Advokatförbunds uppgifter är att reglera och övervaka advokatverksamheten främja advokattjänsternas kvalitet utbilda och stöda advokaterna utveckla rättsförhållandena Advokatförbundet är ett genom lag grundat offentligrättsligt samfund. Advokatförbundet är inte en registrerad förening, ett fackförbund eller en företagarorganisation.

Vad gör Advokatförbundet? (1/2) Reglerar och övervakar advokatverksamheten: Lagen förpliktar advokaterna att i sin verksamhet iaktta god advokatsed. Advokatförbundet definierar självständigt innehållet i god advokatsed och övervakar advokaternas verksamhet. En klient kan kostnadsfritt framföra klagomål om en advokats osakliga förfarande till en självständig tillsynsnämnd. Förbundet godkänner enbart erfarna jurister som advokater. Endast en medlem av Advokatförbundet får använda benämningen avokat. Främja advokattjänsternas kvalitet: Advokatföbundet värnar om att privatpersoner och företag överallt i Finland har tillgång till högklassiga advokattjänster.

Vad gör Advokatförbundet? (2/2) Utbildar och stöder advokaterna: Förbundet ordnar rikligt med utbildningstillfällen för advokatkåren. Av advokaterna förutsätts årlig fortutbildning vars förverkligande övervakas. Förbundet stöder advokaternas verksamhet genom att till exempel ge riktlinjer för professionellt handlande. Utvecklar rättsförhållandena: Advokaterna deltar aktivt i lagstiftningsarbetet genom att delta i arbetsgrupper och ge utlåtanden. Målsättningen för förbundets rättspolitiska verksamhet är att utveckla rättsvården och rättssäkerheten i vårt land.

Advokaterna övervakas effektivt* 618 nya tillsynsärenden och arvodestvister framfördes Tillsynsnämnden avgjorde 628 ärenden Handläggningstiden var i medeltal 6 månader 16 dygn Av klagomålen ledde 34 % till disciplinär påföljd: 124 anmärkningar (64 %) 55 varningar (28 %) 5 påföljdsavgifter 0 uteslutningar ur advokatföreningen Av arvodestvisterna ledde 15 % till en rekommendation om att arvodet sänks. * Tillsynens nyckeltal från år 2015

En självständig tillsynsnämnd Nämnden handlägger självständigt de klagomål som framförs mot advokater, offentliga rättsbiträden och rättegångsbiträden med tillstånd 12 medlemmar, av vilka 5 inte tillhör advokatkåren Medlemmarna som inte tillhör advokatkåren handhar domaruppgifter eller verkar inom utbildning och juridisk forskning eller är representanter av rättegångsbiträden med tillstånd Sammankommer i plenum och i fyra avdelningar Tilläggsinformation:

youtube.com/asianajajat