Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

E-ARKIV Johan Kjernald eSamordnare. Vad är ett E-arkiv? Ett system för digitalt bevarande av allmänna handlingar över tid. I e-arkivet är de allmänna.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "E-ARKIV Johan Kjernald eSamordnare. Vad är ett E-arkiv? Ett system för digitalt bevarande av allmänna handlingar över tid. I e-arkivet är de allmänna."— Presentationens avskrift:

1 E-ARKIV Johan Kjernald eSamordnare

2 Vad är ett E-arkiv? Ett system för digitalt bevarande av allmänna handlingar över tid. I e-arkivet är de allmänna handlingarna frikopplade de system, i vilka de skapats. Innehåller funktioner för inleverans, arkivering, lagring, gallring, administration, återsökning och utlämnande. Säkerställer upprätthållande av autenticitet, tillförlitlighet, integritet och användbarhet hos de allmänna handlingarna. E-arkivets funktioner säkrar handlingarna från informationsförluster genom validering och kontinuerliga kontroller och tester.

3

4 InvånareVerksamhetITArkiv NYTTA

5 Invånare Snabb och säker åtkomst till handlingar Nöjdare kunder

6 NYTTA Verksamhet Snabb och säker åtkomst till handlingar Obruten digital kedja Mindre kostnader för personal, lokal och kontorsmaterial

7 NYTTA IT Avveckling av äldre system (Drift, support) Plattform för tjänster Effektiv systemförvaltning

8 NYTTA Arkiv Skapar förutsättningar för långtidslagring Ett arkiv för alla system Effektivare inflöde av information

9 VAD KAN VI GÖRA? Planera Införa Förvalta

10 SAMVERKAN Skapar förutsättningar för långtidslagring Ett arkiv för alla system Effektivare inflöde av information E-arkiv Verktyg & Metod Kravställning & Upphandling Förvaltning Teknik & Drift

11 SAMVERKAN Checklista GRFyrbodal Skaraborg Boråsregionen

12 Målbild 2015 ”Samtliga kommuner, landsting och regioner har påbörjat införande av e-arkiv. Mer än hälften har implementerat e- arkiv och påbörjat anslutning av verksamhetssystem.”


Ladda ner ppt "E-ARKIV Johan Kjernald eSamordnare. Vad är ett E-arkiv? Ett system för digitalt bevarande av allmänna handlingar över tid. I e-arkivet är de allmänna."

Liknande presentationer


Google-annonser