Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vårdhandboken säkerställer god och säker vård på lika villkor

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vårdhandboken säkerställer god och säker vård på lika villkor"— Presentationens avskrift:

1 Vårdhandboken säkerställer god och säker vård på lika villkor

2 Vårdhandboken.se innehåller metodanvisningar och arbetsmetoder, praktiska råd för vårdarbetet
Till exempel: hur man genomför undersökningar, provtagningar och behandlingar vårdhygieniska riktlinjer och rutiner hur man hanterar hjälpmedel och medicintekniska produkter

3 Vem kan använda Vårdhandboken?
Personal inom vård och omsorg oavsett huvudman eller var vården bedrivs. Verksamhetschefer och medicinskt ansvariga sjuksköterskor i ledningsarbetet. Studenter och lärare vid vårdutbildningar. Närstående vid vård i hemmet.

4 Nyttan och målet för Vårdhandboken
Personal inom vård och omsorg har tillgång till IT-stödet med aktuell kunskap oavsett huvudman eller var vården bedrivs. Underlättar det dagliga vårdarbetet samt ökar kvaliteten och ger effektivare vårdprocesser. Minskar kostnader och frigör resurser genom ett minskat behov av att utarbeta lokala riktlinjer/PM, rutiner och arbetsmetoder. Vårdhandboken.se har ”responsive design” och kan därför även användas i mobil och surfplatta.

5 Finansiering och innehållsproduktion
Produceras och förvaltas av Inera AB på uppdrag av Sveriges landsting och regioner. Inera AB ägs av alla landsting och regioner. En förvaltningsgrupp som består av personer valda strategiskt för att representera olika professionella områden och regioner i landet. Författare och faktagranskare är specialister inom respektive ämne. Produktions- och granskningsprocessen liknar den som används vid publikationer av vetenskaplig litteratur. Innehållet är kvalitetssäkrat, redaktionellt bearbetat och uppdateras kontinuerligt.

6 …en kvalitetssäkrad nationell tjänst där innehållet tas fram i samarbete med författare och faktagranskare som är specialister inom sitt verksamhetsområde.


Ladda ner ppt "Vårdhandboken säkerställer god och säker vård på lika villkor"

Liknande presentationer


Google-annonser