Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Livsmedelslagstiftning. EU:s Livsmedelslag 178/2002 Säkra livsmedel Redlig hantering Hygien/Hanterin g 852/2004 Information 1169/2011 Särskilda hygienregl.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Livsmedelslagstiftning. EU:s Livsmedelslag 178/2002 Säkra livsmedel Redlig hantering Hygien/Hanterin g 852/2004 Information 1169/2011 Särskilda hygienregl."— Presentationens avskrift:

1 Livsmedelslagstiftning

2 EU:s Livsmedelslag 178/2002 Säkra livsmedel Redlig hantering Hygien/Hanterin g 852/2004 Information 1169/2011 Särskilda hygienregl er 853/2004 Ursprung s- märkning Nöt Animaliska Biprodukte r Salmonel la Mikrobiologis ka kriterier Närings- och Hälsopåstående n Kosttillsk ott Skyddade beteckninga r Sylt, gelé och marmelad Choklad Djupfryst Mineralvatt en Modermjölks- ersättning Fruktjuice Allmänna märkningsregl er Allmänna hygienregler Ursprung s- märkning Fisk Ursprungsmärkni ng Får, Get, Svin och Fjäderfä Dricksvat ten Spårbarhet Totalt närmare 250 olika rättsakter! Fritt från… etcetera..

3 Kontrollförordningen 882/2004 Finansier ing Personell a resurser Kompetenskrav Grundförutsättni ngar för kontroll Operativa förutsättning ar Inspekti on Provtagning Laboratorie- kapacitet Planering & Uppföljning Beredskap Rutiner & Instrukti oner Operativ kontroll Intern- revision Revision Effektiv Riskbaserad Ändamålsenligt Rättssäker


Ladda ner ppt "Livsmedelslagstiftning. EU:s Livsmedelslag 178/2002 Säkra livsmedel Redlig hantering Hygien/Hanterin g 852/2004 Information 1169/2011 Särskilda hygienregl."

Liknande presentationer


Google-annonser