Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Utvecklingskraft för svensk livsmedelsindustri. Ett av KK-stiftelsens expertkompetensprogram Styrelsen hämtad från näringslivet Mötesplats för kunskapsutveckling.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Utvecklingskraft för svensk livsmedelsindustri. Ett av KK-stiftelsens expertkompetensprogram Styrelsen hämtad från näringslivet Mötesplats för kunskapsutveckling."— Presentationens avskrift:

1 Utvecklingskraft för svensk livsmedelsindustri

2 Ett av KK-stiftelsens expertkompetensprogram Styrelsen hämtad från näringslivet Mötesplats för kunskapsutveckling Målgrupp: små och medelstora företag inom livsmedels- och bioteknikområdet Behovsanpassade utbildningslösningar En unik satsning för långsiktig konkurrenskraft

3 Menyprogrammet Utvecklingskraft för svensk livsmedels- och bioteknikindustri. Samlad Expertkunskap för kompetensutveckling. Nytänkande och behovsanpassade utbildningsverktyg. Plattform för effektivt kunskapsutbyte mellan industri och akademi.

4 Menys verktyg Webbaserade kurser Mentorskapsprogram Menycirklar

5 Webbaserade kurser Expertkunskap Pedagogiskt stöd Webbverktyg och personliga möten Flexibilitet för deltagaren

6 Mentorskapsprogram Personligt utvecklingsstöd under ett år Direktkontakt forskning - företag

7 Menycirklar Deltagare från olika företag / organisationer Hantering av gemensam frågeställning Initierar samarbetsprojekt kring t.ex. problem eller utveckling Processledare från Meny Meny länk mellan företagen och expertkunskapen

8 Några röster om Menys kurser: ” Jag ingår i företagets tillbudsgrupp och vill få mer kunskaper hur vi skall hantera eventuella incidenter. Vi håller just på att förbättra våra processer och ser kursen som en möjlighet att göra detta på ett professionellt sätt. Jag fick massor av nya idéer tack vare Menykursen”. Marie Rydén, GB Glace AB Kurser: Riskhantering 2003 och Lagstiftning 2004 ”Jag är relativt ny på företaget och medlem i vår incidentteam. Vi såg kursen som en möjlighet att i gruppen få inspiration och struktur för vårt framtida arbete med riskhantering. Jag lärde mig mer om riskerna kring vår produktion och våra produkter.” Susanne Wahlgren, GB Glace AB Kurs: Riskhantering 2003

9 Några röster om Menys kurser: ”Vårt företag fick nyligen dra tillbaka en produkt, och tack vare kursen visste jag då precis vad jag hade framför mig. Från det att jag ringde det första samtalet kändes det faktiskt som om processen exakt följde Menys kursplan. Det kändes tryggt!” Mona Holdo, Foodmark Sweden AB Kurs: Riskhantering 2002 Mentorskapsprogrammet ” Jag gick Menykursen för att öka kunskapen om, och öka möjligheten att utveckla och förbättra våra interna riskhanteringsrutiner. Dessutom fick jag ett nytt nätverk! ” Tommy Jernberg, GB Glace AB Kurs: Riskhantering 2003

10 Några röster om Menys cirklar: ”Jag sökte ett system för att utbilda vår personal, och med den här cirkeln har jag fått det verktyg jag behöver; ett omfattande utbildningsmaterial som kommer att hålla i åratal.” Göran Fries, produktionschef på Sköve Slakteri Cirkel: Kvalitetsutveckling av djurhantering vid svenska slakterier ”För mig som ny i branschen har det varit enormt givande att ta del av den här cirkeln. Jag har vunnit kunskap från såväl utbildningsmaterialet som cirkeldeltagarna och den öppna och ärliga stämningen har möjliggjort diskussioner som alla kunnat dra nytta av.” Ulrika Wikström, tidigare djurskyddsinspektör, nu jordbrukare Cirkel: Kvalitetsutveckling av djurhantering vid svenska slakterier

11 Några röster om Mentorskapsprogrammet: ”Det har inte gått ett möte utan att vi kommit fram till något som gjort det avsevärt mycket lättare för mig att lösa de problem jag haft.” Siv Johansson, kvalitets- och miljöchef på Atria Lithells Adept i Mentorskapsprogr ”Företagarna vill ta del av den kunskap forskningsvärlden har att erbjuda, och mentorerna får en inblick i vad dagens företag brottas med för problem – något som stärker dem i deras arbete, forskning och undervisning.” Ulla Lindgren, pedagogiskt ansvarig för Menys mentorskapsprogram.

12 Meny ger Omedelbar Nytta för ditt företag. Meny stärker ditt företags Utvecklingskraft. Meny ger tillgång till Expertkunskap. Företagens ingång till livsmedelsforskningen. Meny innebär Nytänkande genom flexibla, företagsanpassade utbildningsverktyg.

13


Ladda ner ppt "Utvecklingskraft för svensk livsmedelsindustri. Ett av KK-stiftelsens expertkompetensprogram Styrelsen hämtad från näringslivet Mötesplats för kunskapsutveckling."

Liknande presentationer


Google-annonser