Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

 Praktisk arbetslivsorientering Datum x/x – x/x.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: " Praktisk arbetslivsorientering Datum x/x – x/x."— Presentationens avskrift:

1  Praktisk arbetslivsorientering Datum x/x – x/x

2 Ger kunskaper om arbetslivet –regler, normer och möjligheter Ett stöd för elevens kommande studie- och yrkesval Stödjer den personliga utvecklingen lär sig om arbetets betydelse för människan och samhället får insikt om arbetsplatser, arbetsmiljöer och arbetsuppgifter

3

4 ”Prao har specifika värden, som andra kontakter med arbetslivet inte ger. Inget annat överträffar att vistas på en arbetsplats, vara del i ett lag och ha vuxenkontakt.” (Anders Lovén universitetslektor och fil dr i pedagogik)

5 För företagens del handlar det om framtidens arbetskraft. Att eleverna kommer ut i arbetslivet är en förmån på båda håll.

6 Gå igenom ert nätverk, t.ex. familj, släkt (mor- och farföräldrar, moster mfl.), grannar, tränare, föräldrars vänner/arbetskamrater, syskons vänner. ”Byt barn” med varandra

7  Eleverna är försäkrade genom kommunens försorg under praotiden.  Försäkringen gäller också färden till och från denna verksamhet.  Det direkta arbetsmiljöansvaret för elever som är på prao ligger på den som driver verksamheten, alltså arbetsgivaren.  Kommunen har en ansvarsförsäkring som täcker skada som förorsakats av eleven.

8 www.ystad.se Skola & Förskola Skolväskan SYO-Idébanken Prao


Ladda ner ppt " Praktisk arbetslivsorientering Datum x/x – x/x."

Liknande presentationer


Google-annonser