Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

PRAO Praktisk arbetslivsorientering Datum x/x – x/x.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "PRAO Praktisk arbetslivsorientering Datum x/x – x/x."— Presentationens avskrift:

1 PRAO Praktisk arbetslivsorientering Datum x/x – x/x

2 Fyller många funktioner
Ger kunskaper om arbetslivet –regler, normer och möjligheter Ett stöd för elevens kommande studie- och yrkesval Stödjer den personliga utvecklingen lär sig om arbetets betydelse för människan och samhället får insikt om arbetsplatser, arbetsmiljöer och arbetsuppgifter

3 Fler vinster Ta ansvar Vuxenkontakt Omväxling Ökad Självinsikt
& Självförtroende

4 Experterna ”Prao har specifika värden, som andra kontakter med arbetslivet inte ger. Inget annat överträffar att vistas på en arbetsplats, vara del i ett lag och ha vuxenkontakt.” (Anders Lovén universitetslektor och fil dr i pedagogik)

5 Arbetsgivarna För företagens del handlar det om framtidens arbetskraft. Att eleverna kommer ut i arbetslivet är en förmån på båda håll.

6 Söka praoplats ”Byt barn” med varandra Gå igenom ert nätverk, t.ex.
familj, släkt (mor- och farföräldrar, moster mfl.), grannar, tränare, föräldrars vänner/arbetskamrater, syskons vänner. ”Byt barn” med varandra

7 Viktigt om PRAO! Eleverna är försäkrade genom kommunens försorg under praotiden. Försäkringen gäller också färden till och från denna verksamhet. Det direkta arbetsmiljöansvaret för elever som är på prao ligger på den som driver verksamheten, alltså arbetsgivaren. Kommunen har en ansvarsförsäkring som täcker skada som förorsakats av eleven.

8 Mer information www.ystad.se Skola & Förskola Skolväskan SYO-Idébanken
Prao


Ladda ner ppt "PRAO Praktisk arbetslivsorientering Datum x/x – x/x."

Liknande presentationer


Google-annonser