Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Min första kontakt med arbetslivet.  Meddela både handledaren på din praoplats och skolan.  Telefonnummer till din handledare finns på det rosa papperet.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Min första kontakt med arbetslivet.  Meddela både handledaren på din praoplats och skolan.  Telefonnummer till din handledare finns på det rosa papperet."— Presentationens avskrift:

1 Min första kontakt med arbetslivet

2  Meddela både handledaren på din praoplats och skolan.  Telefonnummer till din handledare finns på det rosa papperet du fått av skolan.  Anmälan till skolan görs på sjukanmälan- mailen sjuk@entreskolan.sesjuk@entreskolan.se

3  Kolla in hur du ska ta dig till jobbet och när du börjar.  Var noga med att komma i tid efter lunchen och andra raster.  Lyssna på vad din handledare säger att du ska göra.

4  Berätta för din handledare om din uppgift som du har fått att genomföra under din praoperiod.  Boka in en tid för intervjun med din handledare som du har förberett.  Du kan spela in intervjun med din mobil eller skriva ner svaren.

5 Innan praon ska du ha:  Förberett intervjufrågor till din handledare  Gjort en företagspresentation om din praoplats med information som du redan nu har kunnat få reda på.

6  Det är kanske det viktigaste av allt.  Din handledare ska under din prao-tid naturligtvis också sköta sitt jobb.  Men är du uppmärksam, nyfiken och frågvis ser du själv till att din prao blir meningsfull för dig.

7  Att tacka är en självklarhet, men också viktigt för dig om du i framtiden kommer att söka sommar- eller extrajobb på arbetsplatsen.  Lämna ett gott intryck efter dig, så ökar dina chanser att få komma tillbaka och jobba på riktigt.  Be också din handledare att skriva ett intyg. Det kan vara väldigt bra att ha när du söker jobb och kanske inte har så många andra meriter.

8  Ska du skriva ett reportage om praoplatsen som arbetsplats.  Det är viktigt att du samlar information om detta under din prao och intervjun med din handledare är ett sätt att få reda på dessa saker.

9 Du ska kunna berätta om  Yrken  Utbildning  Lön  Andra förmåner,  Arbetsmiljön  Fackombud  Arbetsuppgifter  hur det är att arbeta på arbetsplatsen.

10  Var skötsam.  Gör dina uppgifter som din handledare säger att du ska göra.  Fråga om du inte förstår.  Gör inget utan att fråga din handledare först.


Ladda ner ppt "Min första kontakt med arbetslivet.  Meddela både handledaren på din praoplats och skolan.  Telefonnummer till din handledare finns på det rosa papperet."

Liknande presentationer


Google-annonser