Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Det kreativa konceptets användning i rekryteringsannonser

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Det kreativa konceptets användning i rekryteringsannonser"— Presentationens avskrift:

1 Det kreativa konceptets användning i rekryteringsannonser

2 Övergripande om det kreativa konceptet för Göteborgs Stads arbetsgivarerbjudande
Det kreativa konceptet för kommunikationen av Göteborgs Stads arbetsgivarerbjudande utgår från den frågan ”Vad är ditt jobb?”. Frågan är den sammanhållande länken i kommunikationen kring Göteborgs Stads arbetsgivarerbjudande. Svaren på frågan är lika många som vi är medarbetare. Men alla i Göteborgs Stad har det gemensamt att man som anställd gör skillnad för någon annan – göteborgarna. Vi jobbar varje dag för en fungerande vardag och är med och formar framtidens Göteborg. Tonläget i kommunikationen ska vara obyråkratiskt. Vi pratar direkt till dig som vi vill nå, utan omsvep och krångliga ord. Vi utgår från människor och ger uttryck för individens berättelse. Med ett personligt anslag skapar vi bilden av en arbetsgivare där varje medarbetare medvetet eller omedvetet gör skillnad för göteborgarna.

3 Det kreativa konceptets användning i rekryteringsannonserna: Rubrik och bild
Rubriken berättar vad medarbetaren gör på jobbet genom att svara på frågan ”Vad är ditt jobb?”. Svaret har göteborgaren i fokus. Var så konkret du kan! Skriv hellre ”Jag ger Calle möjlighet att välja framtid” än ”Jag ger alla barn möjlighet att välja framtid”. Rubrik och bild ska tillsammans ge en positiv känsla och locka till en närmare titt. Ambitionen är inte att vara heltäckande eller att ge en exakt beskrivning. Det här är reklam för staden som arbetsgivare! Bilden visar göteborgaren, alltså ”den vi är till för”. För att lyfta fram annonsens berättelse är aspekter som ansiktsuttryck, klädsel, vad som händer i bilden och eventuella tillbehör viktiga.

4 Det kreativa konceptets användning i rekryteringsannonserna: Text
Några tips vid textskrivning: Annonsutrymmet är för litet för att beskriva tjänsten och arbetsplatsen i detalj. Ambitionen är därför främst att inspirera sökande att leta efter mer information i andra kanaler. Fundera först igenom vem du skriver för. Vi vill inkludera alla tänkbara sökande. Därför skriver vi enkelt och obyråkratiskt. Vi skriver direkt till den potentiella sökanden och använder därför ett du-tilltal. Fokus i texten ska vara på det värde som levereras av medarbetaren. Annonstexten ska andas lust, inte plikt. Beskrivning: Här kan du skriva: Lite mer om hur tjänsten bidrar till att skapa en bra vardag för göteborgarna. Vilka kunskaper och förhållningssätt som krävs för att göra jobbet. Vilka fördelar och utvecklingsmöjligheter medarbetare i Göteborgs Stad har. Ingressen ska stödja, stärka och utveckla rubriken.

5 Budskapsplattformen är ett stöd för att ta fram annonstext
Det som ska känneteckna hur det är att jobba hos oss i Göteborgs Stad är: ”Jag jobbar för en bra vardag för alla göteborgare.” Jag påverkar göteborgarnas vardag och jag kan se att mitt jobb har betydelse för många. Det känns meningsfullt. ”Jag är med och utvecklar Göteborg.” Vi har ett gemensamt driv och vill ständigt förbättra vår verksamhet. Mina idéer tas tillvara och jag kan påverka både mitt eget jobb och helheten. Jag känner mig stolt över min roll i utvecklingen. ”Jag kan välja många intressanta jobb och karriärvägar.” Jag har tillgång till ett brett nätverk och kan ta nya utmaningar på en stor intern arbetsmarknad. Mina arbetskamrater och chefer har höga förväntningar på mig. Jag känner att jag har möjligheter. Dessa tre delar utgör stommen i en budskapsplattform tillsammans med fakta, argument, statistik och goda historier från våra verksamheter.


Ladda ner ppt "Det kreativa konceptets användning i rekryteringsannonser"

Liknande presentationer


Google-annonser