Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Seminarier | Utbildningar | Talarförmedling

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Seminarier | Utbildningar | Talarförmedling"— Presentationens avskrift:

1 Seminarier | Utbildningar | Talarförmedling
Lära för Livet Seminarier | Utbildningar | Talarförmedling

2 Du kan mer än du tror! – det sitter i huvudet

3 Vad är skillnaden som GÖR skillnaden?

4 Michael Södermalm Michael är certifierad mental tränare och har en masterexamen i prestationspsykologi. Mental tränare för några av våra största och mest framgångsrika idrottsstjärnor och företagsledare. Författare till Det sitter i huvudet: om viljans kraft att förändra ditt liv. .

5 Vad är skillnaden som GÖR skillnaden
mellan individer och företag som lyckas bättre än andra? mellan de som växer med förändringar och de som stannar av? mellan de som ser fler möjligheter än problem? mellan de som vinner oftare än förlorar? mellan de som är mer positiva än negativa? mellan de som är mer proaktiva än inaktiva? mellan de som styr händelserna mer än blir händelsestyrda?

6 Livskurvan Toppen / Flyt / Pleasure Botten / Oflyt / Pain
”Put yourself in a pleasurable state of mind as often as possible. Because pain will come anyway.”

7 Gain pleasure / Avoid pain
Människor gör det de gör av två skäl: För att erhålla tillfredsställelse För att undvika smärta

8 Att bryta invanda mönster
DÅ NU SEDAN Det du tänker om dig själv och framtiden här och nu styrs mycket av dina minnen och bilder ur ditt förflutna. Du måste skapa nya minnen av ”sedan” redan nu. Framgång är förmågan att hantera och bemästra motgångar. Allt du tränar på X antal gånger, går så småningom automatiskt.

9 Skilj på egenvärde & prestationsvärde
Det finns alltid en orsak bakom varje beteende. Ditt beteende är uppdelat i två delar: Är = din självkänsla, ditt egenvärde Gör = ditt självförtroende, prestationsvärde Ge aldrig negativ feedback på en människas ”är”.

10 Michaels fem verktyg:

11 1. Se det du vill se! Styr dina tankar mot den destination du vill.
Visualisera mer av det du vill ska hända. Var kongruent! Se till att dina tankar, kroppsspråk och det du säger stämmer överens.

12 ”Att vara sann i sitt tal och bestämma sig för vad man vill, egentligen!”
Dalai Lama

13 2. Skapa ett vinnande språkbruk!
Kommunicera alltid i positiva termer till och om dig själv. LST-känsla = Lugn, säker, trygg

14 3. Skapa tändande målbilder
Sätt upp inspirerande och tändande framtids- /målbilder. Tändande i första hand, realistiska i andra hand. Målbilder ska skapa ökad lust och energi i nuet.

15 Lär dig någon form av avslappning/avspänning.
4. Lär dig avslappning Lär dig någon form av avslappning/avspänning.

16 Du blir som du umgås! Skapa ditt eget dreamteam.
5. Välj rätt umgänge! Du blir som du umgås! Skapa ditt eget dreamteam.

17 S M A K ! Självbild Målbild Attityd Känsla
Utveckla dina SMAK-faktorer som också är skillnaden som GÖR skillnaden! Självbild Målbild Attityd Känsla

18 Självbildstest Uppskatta din egen självbild genom att sätta en siffra, 1-5, för att se vad du får för resultat. 5 = I alla situationer, 4 = I vissa situationer, 3 = Ibland, 2 = Sällan, 1 = Aldrig Jag har en positiv självbild Jag tror på mig själv Jag älskar mig själv för den jag är oavsett vad jag gör Jag ger mig själv erkänsla när jag gör bra saker Jag laddar mig själv med positiva ord Jag intalar mig att jag kan och att jag kommer klara av det Jag brukar utmana mig själv Jag känner mig alltid lugn, säker och trygg Jag ser alltid möjligheterna Jag är bra på att ta emot feedback Vilket resultat fick du? 50–45 poäng = Mycket bra självbild, 45–40 poäng = Bra självbild, 40–30 poäng = Medelgod självbild, 30 –20 poäng = Låg självbild, 20–10 poäng = Väldigt låg självbild

19 För arbetsgruppen: Motivation, vilja och drivkraft
Fundera över och diskutera fem enkla steg och kom fram till hur ni lättare kan skapa en mer långsiktig motivation i gruppen. Vad är syftet med motivationen? Vad vill vi förändra och förbättra? Vad är målet? Vilka är våra önskade, tändande målbilder? Hur kopplar vi insatsen till resultatet? Belöning – vilka är lämpliga och bra belöningsformer? Kontinuitet – följ upp syfte, målsättning och tillvägagångssätt.

20 FLUFF! I arbetsgruppen, använd det coachande förhållningssättet FLUFF:
Frågor Lyssnar aktivt Utvecklar / uppgift Feedback Firar

21 Det sitter i huvudet! Frågor att diskutera i gruppen
Hur ser SMAK-faktorerna ut i vår grupp? Självbild, målbild, attityd, känsla? På vilket sätt väljer vi att vara lagspelare? Är våra respektive roller tydliga? Vilka handlingar hos var och en av oss skulle göra skillnad hos oss? Vilket språkbruk har vi på arbetsplatsen? Hur kan vi träna på förhållningssättet FLUFF? På vilket sätt kan ledarskapet på vår arbetsplats stödja oss i vår utveckling?

22 Er gemensamma Masterplan
Vad önskar vi ha uppnått inom ett år från dagens datum? Sätt upp minst en tändande, tydlig och tidsbestämd målbild inom varje område. Skriv även ner delmål och gör en handlingsplan. MÅLBILD 1 _______________________________________________________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________________________________________________________ DELMÅL: HANDLINGSPLAN / ÅTGÄRDER _______________________________________________________________________________________________________________________________________

23 MÅLBILD 2 _______________________________________________________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________________________________________________________ DELMÅL: HANDLINGSPLAN / ÅTGÄRDER _______________________________________________________________________________________________________________________________________ MÅLBILD 3

24 MITT / VÅRT DREAMTEAM: _______________________________________________________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________________________________________________________ Detta kan jag / vi starta med redan idag: _______________________________________________________________________________________________________________________________________ Detta kan jag / vi göra mer av / ta bort / lägga till i mitt / vårt arbete:

25 Du är bättre än du tror! Gå från offer till skapare!
Agera mer än bara reagera! Se nya möjligheter ur nya vinklingar!

26 Fortsätt utvecklingen!
Vill du fortsätta din och företagets utveckling? Gå MEA-kursen med Michael Södermalm: Motivation – Effektivitet – Arbetsglädje Boka Michael Södermalm till ditt företag Ring oss på Michael Södermalm

27 Lära för Livet talarförmedling
Boka föreläsare och utbildare hos oss! Effektiv service | Kvalitetsgaranti | Mångårig expertis Manuel Knight Amelia Adamo Ola Skinnarmo Mia Skäringer

28 www.laraforlivet.se Kontakta oss på 08-796 60 30


Ladda ner ppt "Seminarier | Utbildningar | Talarförmedling"

Liknande presentationer


Google-annonser