Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Välkommen till Vinster med förebyggande företagshälsovård

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Välkommen till Vinster med förebyggande företagshälsovård"— Presentationens avskrift:

1 Välkommen till Vinster med förebyggande företagshälsovård
Malmö 12 mars Skellefteå 9 april Göteborg 19 mars Stockholm 16 april Moderator: Katarina Gentzel Partsrepresentanter: Bodil Mellblom, Svenskt Näringsliv Sven Bergström, LO Ann Lundberg Andersson, PTK

2 Dagens program Partsföreträdare ger sin syn på köp av arbetsmiljö- och hälsotjänster Samarbete företag och företagshälsovård Slutsatser och goda exempel från ett EU-finansierat projekt Bensträckare (10.25 – 10.50) Vikten av att använda företagshälsovården i det systematiska arbetsmiljöarbetet Hur kan ett strukturerat arbetsmiljöarbete åstadkomma ett hållbart arbetsliv? Allmän frågestund och diskussion Lunch (12.30)

3 Vanligaste köp av arbetsmiljö- och hälsotjänster
Fakta om Företagshälsovården 65% (3.1 miljoner) av alla anställda har tillgång till företagshälsovård genom sin arbetsgivare. 1.4 miljoner anställda är helt utan företagshälsovård. Hälften av dessa arbetar i företag med mindre än 50 anställda. 83% av företagshälsorna drivs som enskilda bolag medan 17% är ”inbyggda” och ingår i kundföretagets verksamhet. Vanligaste köp av arbetsmiljö- och hälsotjänster Hälsoundersökningar Friskvårdande insatser Rehabiliteringsfrågor Samtalsstöd Arbetsmiljöinsatser

4

5 Parterna på arbetsmarknaden vill se en utveckling av Företagshälsovården.
AFA försäkring utlyser i samarbete med arbetsmarknadens parter ett 3-årigt FoU-program om Företagshälsovård med 30 miljoner. Syftet med programmet är att bidra till att utveckla en mer behovsanpassad företagshälsovård som främjar och höjer kvalitén i det förebyggande arbetet på arbetsplatsen.

6 Samarbete företag och företagshälsovård
Stadsdelsförvaltningen Fosie, Malmö stad berättar tillsammans med företagshälsovården Feelgood om sitt samarbete, om motiven för val av företagshälsovårdstjänster och hur processen fram till beställning gått till.

7 Slutsatser och goda exempel från ett EU-finansierat projekt
Projektledare Ylva Nordling, (tidigare Sveriges företagshälsor), berättar om projektet Företagshälsovård – hållbart arbetsliv. Finansierat av EU:s Socialfond under år Målet var att företagshälsovården tillsammans med kundföretag/organisationer skulle öka sin kunskap om hur man främjar hälsa och minskar ohälsan i svenskt näringsliv.

8 Vikten av att använda företags- hälsovården i det systematiska arbetsmiljöarbetet
Arbetsmiljöverkets tillsynsdirektör för distriktet i Malmö, Mats Ryderheim, berättar.

9 Hur kan ett strukturerat arbetsmiljöarbete åstadkomma ett hållbart arbetsliv?
Professor Magnus Svartengren, verksam på Arbetsmiljöverket, berättar.

10 Allmän frågestund och diskussion
Moderator: Katarina Gentzel I panelen: Sven Bergström, LO Ylva Nordling, konsult Magnus Svartengren, AV Mats Ryderheim, AV Karin Bergstrand, Malmö Stad Jonas Lööf, Feelgood

11 Tack för idag Ett stort tack till er alla för att ni kom till detta seminarium. Ett särskilt stort tack till er som medverkat här uppe på scenen. Dokumentation kommer att finnas på Slut på seminariet och en mingel-lunch serveras. Glöm inte att lämnautvärderingen.


Ladda ner ppt "Välkommen till Vinster med förebyggande företagshälsovård"

Liknande presentationer


Google-annonser