Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

PSYKOLOGFÖRETAGARNA SOM BOLAG

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "PSYKOLOGFÖRETAGARNA SOM BOLAG"— Presentationens avskrift:

1 PSYKOLOGFÖRETAGARNA SOM BOLAG
Sveriges Psykologförbunds kongress 2016 beslutade att förbundsstyrelsen till Rådskonferensen 2017 utreda hur Psykologföretagarna kan uppstå som bolag eller liknande.

2 HISTORIA PSYKOLOGTJÄNST 1998 PPP , PKF, FS PSYKOLOG.NET 1999
PSYKOLOGFÖRETAGARNA 2005 KONCERNSAMORDNING 2011 FÖRETAGARSERVICE MARKNADSFÖRA PSYKOLOGFÖRETAGARE AVTAL MED FÖRSÄKRINGSKASSAN SERVICEAVGIFT PSYKOLOGNET PSYKOLOGIGUIDEN VEM SOM HELST KAN BEHÖVA EN PSYKOLOG

3 STARTEN 1,5 Tjänster Rådgivning Biträde vid tvister
Patient och sakförsäkring Nyhetsbrev Utbildning och kurser Rabattavtal Nätverk

4 NULÄGE 1765 medlemmar En väldigt prisvärd Patient- och företagsförsäkring Möjlighet att finnas på Psykologiguiden under rubriken ”hitta en psykolog” Sjuk- och pensionsförsäkringar - Kostnadsfri genomgång Fakta för egenföretagare på hemsidan Upphandlingsbevakning Rabatt på viss litteratur Möjlighet att delta i företagsinriktade kurser och inspirationsdagar

5 VARFÖR ÄR MAN INTE MEDLEM?
Patient och företagsförsäkringen har en begränsning när det gäller omsättning och andra delägare än medlemmar. Psykologföretagarna och dess förmåner är utarbetat för att gälla mindre företag då individen och inte företaget är medlem. Inflödet av uppdrag är så starkt att behovet av ”Hitta en psykolog” minskar. Fakta och kunskap i den utsträckning som Psykologföretagarna kan ge finns redan. Man identifierar sig inte med en facklig organisation då man är sin egen arbetsgivare och vissa arbetsgivare till sin egen personal.

6 FRAMTIDEN Stärka servicen Psykolog företagarna som eget aktiebolag
Medlemskap Företagarpolitik och opinionsbildning

7 STÄRKA SERVICEN Utbilda medlemsrådgivningen i företagarfrågor så att företagare kan få grundläggande råd. Utveckla rådgivningen i arbetsgivarfrågor. (Ej rådgivning kring förhandlingsfrågor då man då riskerar att hamna på två stolar) Göra avtal med byråer som kan vara expertrådgivare kring frågor som avtal, upphandling etc. Skapa affärsnätverk. Utvecklad pensionsrådgivning Förmånliga avtal med banker kring företagande. (företagslån, kortbetalningssystem, ekonomisk rådgivning etc.)

8 STÄRKA SERVICEN Förmånliga avtal kring ekonomisystem, journalföringssystem, program för internetbehandling etc. Påverkansarbete kring företagande i allmänhet och psykologföretagande i synnerhet. Förhandlingar med försäkringsbolag, landsting och andra presumtiva köpare av psykologtjänster.

9 PSYKOLOGFÖRETAGRNA SOM EGET BOLAG
Fördelar: Ökade rekryteringsmöjligheter av Psykologföretagare som ser den fackliga organisationen som en konstig bas för sin bransch/professionsorganisation. En styrelse bestående av psykologföretagare som kan området och kan fokusera på företagandet. Möjlighet till fler medlemskategorier. En tydlig signal att Sveriges Psykologförbund satsar på psykologföretagande.  

10 PSYKOLOGFÖRETAGARNA SOM EGET BOLAG
Risker: Att psykologföretagande blir ett eget stuprör på kansliet där arbetet pågår med att använda kompetensbredden och minska stuprören. Ökad kostnad för möten och service. Ökat formellt ansvar.

11 MEDLEMSKAP Fåmansföretag Större företag Teambaserade företag
Företag med anställda

12 FÖRETAGARPOLITIK OCH OPINIONSBILDNING
Ersättningsnivåer Vinsten att använda psykologföretagare jfr. andra grupper Hantera tillgången på psykologer Upphandling

13 FÖRSLAG Att genomföra en undersökning bland befintliga medlemmar i Psykologföretagarna och Psykologföretagare som inte är medlemmar. I undersökningen ska frågor ställas kring: Om ett mer renodlat branschföretag för psykologer i bolagsform skulle påverka viljan till medlemskap. Vilken service, vilka tjänster och vilka förmåner man önskar från Psykologföretagarna. Att ytterligare utreda möjligheter att stärka servicen samt hitta nya tjänster och förmåner till medlemmar i Psykologföretagarna.

14 FÖRSLAG Att ytterligare utreda olika möjligheter till medlemskap i Psykologföretagarna. Att under året fatta beslut kring Psykologföretagarna som eget aktiebolag. För att få en bra samordning mellan bolagen genomföra ett namnbyte på Psykologiguiden AB till Psykologföretagarna i Sverige AB och göra Psykologiguiden till ett affärsområde inom Psykologföretagarna.

15 FÖRSLAG Att Sveriges Psykologförbunds förbundsdirektör blir VD i Psykologföretagarna i Sverige AB och att tjänster köps in från Sveriges Psykologförbund på samma sätt som idag sker för förbundets befintliga bolag. Att förbundsstyrelsen fram till beslut kring Psykologföretagarna som eget aktiebolag knyter till sig en rådgivande grupp kring företagarfrågor, som bland annat arbetar med en plan kring politik och opinionsbildning gällande psykologföretagande.


Ladda ner ppt "PSYKOLOGFÖRETAGARNA SOM BOLAG"

Liknande presentationer


Google-annonser