Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

NULÄGE - PLANERA Varför ska vi arbeta med jämlikhet och jämställdhet?

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "NULÄGE - PLANERA Varför ska vi arbeta med jämlikhet och jämställdhet?"— Presentationens avskrift:

1 DISKUSSIONSFRÅGOR KRING FILMEN OM JÄMSTÄLLDHET OCH JÄMLIKHET College Väst Vård- och omsorgscollege

2 NULÄGE - PLANERA Varför ska vi arbeta med jämlikhet och jämställdhet?
Vad betyder delaktighet på vår arbetsplats? Behandlas kvinnor och män/ kvinnliga och manliga elever lika? Gynnas något kön mer positivt eller mer negativt på vår arbetsplats? Hur kan vi se på människor som mer lika än olika? Vilka normer/sociala strukturer/sociala regler har vi på vår arbetsplats? Vad uppfattas som normalt alternativt icke-normalt? Hur blir vi medvetna om hur vi vanligtvis gör? Hur kan vi jämföra hur vi vanligtvis gör mot hur vi gör på ett nytt sätt?

3 GÖRA Hur kan vi göra plats för jämlikhet och jämställdhet i vardagen?
Vilka hinder kan vi behöva undanröja på vår arbetsplats? Hur bygger vi en miljö för arbetsplatsförlagt lärande/validering/språkutveckling som är anpassad efter alla?

4 STUDERA Hur kan vi se om jämställdhet och jämlikhet har ökat på vår arbetsplats? Finns jämställdhet och jämlikhet med när vi utbilda handledare, handleder elever vid arbetsplatsförlagt lärande (apl), validerar och utvecklar språkutvecklande arbetsmiljöer?

5 AGERA Vad är viktigast att börja med?

6


Ladda ner ppt "NULÄGE - PLANERA Varför ska vi arbeta med jämlikhet och jämställdhet?"

Liknande presentationer


Google-annonser