Alliansens ekonomiska politik för mål och budget 2016.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Vision – Värdegrund – Mål
Advertisements

Frågor som vi brottats med
”Om ni fortsätter vara så bra flyttar vi tillbaka till Stockholm…”
Samhällsekonomi 2.
30 – 18 – 11 – – 134 – 124 – – 76 – 75 – 62.
EU 2020 strategin •Bakgrund –Den ekonomiska krisen har raderat bort flera års ekonomisk och social utveckling. –Samtidigt rör sig världen snabbt framåt.
Vision 2025 Foto: Hanna Maxstad I Katrineholm är lust den drivande kraften för skapande och utveckling – för liv, lärande och företagsamhet. Lust är passion,
Miljödepartementet Framtidsjobb & stärkt konkurrenskraft för dem som bidrar till giftfri vardag? Lena Ek, Fores, nov 2013.
VISION Kommunplaner – strategisk planering
Lerums vision Att vara Sveriges ledande miljökommun om 11 år.
Jobb och framtidstro! Socialdemokraternas budgetförslag för Uppsala kommun
Omvärldsanalys för Skellefteå 2013
Välkomna till Helsingborg!
Framtidsbilder från livet i Norrbotten Områden som Kraftsamlingarnas deltagare har pekat ut Unga Jämställdhet Mångfald Integration Självbilden som.
Världens bästa skola Linda Norberg.
Tekniska Verken och Linköpings universitet som regional motor för en hållbar utveckling
De samhällsekonomiska målen
”En sund själ i en sund kropp” GRANSÄTERSKOLANS PROFIL.
Vård- och omsorgs-(college)
Tillväxtfrågor på SKL Entreprenörsregionen 1 december 2011
Samhällsekonomi Del 1.
Vad det handlar om Malmö stad satsar på att göra Malmö till en trygg och bra stad att leva, bo och arbeta i. Tillsammans med Malmöborna, företag, fastighetsägare,
Rösta på oss! reklam broschyrer posters tidningen intervjuer
Presentation om klimatet från Världens kurs Klimat och miljö
Partierna i riksdagen.
#Skolanförst Twitter Facebook Lararforbundet.se Radio, TV, Tidningar.
”Man köper saker man inte behöver för pengar man inte har för att göra intryck på människor som man egentligen inte bryr sig om” ”Inte moralisera utan.
Simrishamnsbanan – från kust till kust under timmen.
Värdegrund, Vision och Verklighet.
Talangrekrytering Kompetenskansliet 13 november 2014.
Sorselemodellen! Inledande träffar i byarna med föreningar och kommunen Byarådet inbjuder till uppföljande träff Träff med Kommunen som ansvarig inbjudare.
Vi blir Region Jönköpings län
Norrstyrelsen [ ] BILD 1 Norrstyrelsen Ideell förening med uppgift att förbereda bildandet av en sammanhållen norrländsk.
Ansvar och möjligheter Nya Moderaternas Europaplattform.
Kultur och fritid 2015 Vänsterpartiet Solna. Vänsterpartiet anser att en offensiv och expansiv kulturpolitik är nödvändig för välfärden, yttrandefriheten.
Från RUP till RUS Möjligheter nära dig Styr regionala utvecklingsarbetet Grund för regionala program med betydelse för hållbar.
Västervik Företagandet i Västervik skall vara Enkelt-Roligt-Lönsamt Roger Psajd 2010.
Strategisk plan MEDICINSKA FAKULTETEN VID LUNDS UNIVERSITET.
Presentation hållbart byggande Galären PRESENTATION HÅLLBART BYGGANDE Privatägt fastighetsbolag med kontor i Luleå och Stockholm 26 anställda.
Enheten för regional tillväxt, Näringsdepartementet
Näringsdepartementet
BNP (BruttoNationalProdukt):
OECD Territorial Review: Skåne 2012 Viktigaste slutsatserna.
Ett axplock från Kommunerna i Stockholms- regionen – En lägesbeskrivning år 2014 Ett stöd för problem- formuleringar och prioriteringar kopplat till KSLs.
Botkyrkas styrmodell och kommunens ekonomi
Inom hästnäringens organisationer har vi gemensamt beslutat att sträva efter tillväxt. Vi ser att det finns potential för vår sektor att växa och.
Välfärdens finansiering 1. Hur ska det gå för Christina? 2.
Välfärdens finansiering 1. Hur ska det gå för Christina? 2.
”Från Kust till fjäll skapas en hållbar attraktiv region” Regional utvecklingsstrategi för Västerbottens län
En havsnära del av Umeå Kommun Holmsund-Obbola. I Holmsund-Obbola bor vi ungefär personer. Holmsund-Obbola - en havsnära del av Umeå Kommun.
Ett öppet och levande Motala ResultatmålStatusNyckeltal 01 Företagsmiljö i toppklass + 69 arbetsställen 02 Meningsfull sysselsättning Ökad sysselsättning.
Timrå – en stark kommun i en växande region. Varför en vision? En vision är en positivt laddad uppfattning om en önskad framtid. Att enas om en gemensam.
1:a advent 2006 Vision Gotland 2025 Tre minuter om Gotlands framtid.
Kristinehamn 2030 – den vänliga och nyskapande skärgårdskommunen.
Vision 2030 Resultat från medborgardialog. En vision i sitt sammanhang (schematisk) Vision 2030 Prioriterat område 1 Prioriterat område 3 Prioriterat.
Miljösamtal Ljungskile folkhögskola Stefan Edman.
Av: Sanna Andersson Vet du att.. I SVERIGE SLÄNGS DET ÖVER TON, FULLT ÄTBAR MAT I SKOLORNA VARJE ÅR DETTA MOTSVARAR VAD 2000 ELEFANTER VÄGER TILSAMMANS.
Namn/Datum/Tillfälle m.m.
Globala hållbarhetsmålen med koppling till Umeås strategier
Hållbar utveckling Vad ska ni kunna?
UMEÅ Vad behöver göras? Vad kan vi börja med redan nu? 3. Beskriv det smarta och hållbara Umeå år Hur är det? Hur ser det ut? Vad har hänt.
TRYGGA RELATIONER I KLASSEN
Samrådsförslag.
Välkommen till skärgården
Vad innebär regionbildningen?
Uppsala – tillväxt och hållbarhet
Uppsala – tillväxt och hållbarhet
Mittenstyret Erik Mål och Budget 2019.
Timrå – en stark kommun i en växande region
Superkommun I en föränderlig värld
Presentationens avskrift:

Alliansens ekonomiska politik för mål och budget 2016

Alliansens gruppledare Fredrik Ahlstedt (M) Mohamad Hassan (FP) Stefan Hanna (C) Jonas Segersam (KD)

Budget 2016 Resultat 158 mnkr (1,5%) Nettokostnadsökning med 2,8% (285 mnkr) Oförändrad skattenivå år 2016 Reformutrymme (130 mnkr) –Konkurrensutsättning & valfrihet (-100 mnkr) –Ny organisation (-30 mnkr)

En kunskapsregion Uppsala är en kunskapsregion där morgondagens export utvecklas och dit forskare och entreprenörer söker sig för att finna synergier och utveckla produkter och idéer. Uppsalas skolor har ett bra samarbete med universiteten. Tillsammans finner de sätt att upprätthålla alla elevers lust att lära hela skolgången. Ingen lämnas utanför eller efter i skolan. Alla elever ska nå sin fulla potential.

Fler jobb Vi har en infrastruktur som säkrar Uppsalas tillväxt. Ett bra företagsklimat som attraherar nya företag och som gör det enkelt för företag att växa och anställa. I Uppsala ska det finnas välutbildad arbetskraft som tillgodoser företagens behov av kunskap och spetskompetens.

Högre kvalitet i välfärden När vi säkerställer att Uppsala har den kreativa, tekniska och kunskapsmässiga möjligheten att fortsätta skapa ännu fler jobb säkerställer vi också mer välfärd och högre kvalitet i välfärden. Valfrihet, kvalitet, mångfald och utveckling.

3000 nya bostäder per år Uppsala är en kommun i rörelse som välkomnar nya Uppsalabor. Det måste bli enklare att flytta hit och att byta bostad. Vi vill fortsätta utveckla Uppsala genom fler bostadsrätter, äganderätter och hyresrätter samt grönområden av hög kvalitet.

Världens bästa miljö- och klimatpolitik Efter att ha belönats med utmärkelsen årets klimatstad 2013 tar vi steget vidare. Sverige är ett föregångsland i världen och Uppsala är Sveriges bästa kommun på miljö- och klimatfrågor. En hållbar utveckling kräver tillväxt. Vi förenar tillväxt och ansvar för miljö- och klimat.

En attraktiv kommun För att kunna locka fler människor till vår kunskapsregion och skapa fler jobb som genererar en ännu bättre välfärd måste Uppsala vara en kommun i framkant. Här finns kultur med spets- och vidd, idrottsanläggningar för elit- och breddutövare samt evenemangsarenor som lockar människor och tillställningar från hela världen. Ett aktivt varumärkesarbete ska fortsätta positionera Uppsala som den fjärde storstaden.

Hälsosamma Uppsala I Uppsala lever människor ett långt och bra liv. Naturen och de gröna upplevelserna är en viktig del av Uppsalabornas arbets- och fritidsliv. Tillgången till bra mat och matupplevelser är vida känd. Uppsalaborna reser klimatsmart och har en hälsosam livsstil.

Ordning och reda i ekonomin Fler jobb, fortsatt inflyttning och ansvarsfulla politiska beslut ger ordning och reda i ekonomin. Förbättringar i kommunens verksamheter ger trygghet och investeringsutrymme. Vi vill investera i tillväxt och skapa trygghet för företagen att fortsätta investera i Uppsala.