Vindbrukskollen Ett projekteringsverktyg, en e-tjänst och en informationskälla om vindkraftverk. Magnus Nårdal Projektledare.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Arbetet med anmälningsavgifter
Advertisements

Säkerställd intern styrning och kontroll
Handledning för innehavare och kontaktpersoner i JPBS.
Ett steg in och en ny start Statliga myndigheters skydd mot korruption
Naturvårdsverket | Swedish Environmental Protection Agency
MKB Miljökonsekvensbeskrivning
Domarassistenten.com - en introduktion för domare
Manual för älgdatabasen i
Årsuppföljning LSO.
Digital samverkan illustrerad genom tillämpning i en sammanhållen detaljplane- och fastighetsbildningsprocess Vi kommer från SPF som är ett samarbetsprogram.
Grävningstillstånd –webbtjänst för samverkan i Stockholm
Naturvårdsverket | Swedish Environmental Protection Agency 1 Det här bildspelet är till för dig som arbetar på Naturvårdsverket och vill ha.
Tillfälliga serveringstillstånd till allmänheten
Hur kan informationsflödet i detaljplaneprocessen effektiveras
VattenInformationsSystem Sverige - VISS
Vindkraftsplanering för Umeåregionen Bjurholms kommun Nordmalings kommun Robertsfors kommun Umeå kommun Vindelns kommun Vännäs kommun.
Vindlov - Allt om tillstånd En kortfattad presentation av den kommande webbplatsen Vindlov.
Exempel på analys och handlingsplan
Bakgrund Länsstyrelserna fick ett uppdrag i regleringsbrevet för 2012, ”uppdrag 57” Länsstyrelserna ska utöva ökad tillsyn enligt miljöbalken av vattenverksamhet.
Proeff III - Hur går vi vidare?
Ärendehantering och tillgodoräknanden i Ladok3
Karttillgänglighet för klubborienterare och allmänhet
Välkommen till presentationen av Faktura/Saldobesked i mySCHENKER
EN MODELL FÖR SAMVERKAN:
INNEHÅLL Vad är en biotopdatabas? Varför behövs den? Vad gör projektet idag och vad är målet?
Behöver den lokala samverkan stärkas och kompetensen inom psykisk ohälsa utvecklas? KUR- projektet ger möjligheten! KUR-projektet vänder sig till anställda.
Allt om tillstånd Vindlov Vindbrukskollen 11 mars 2013.
Regional Innovativ GIS- och E- tjänstsamverkan Samarbetsprojekt mellan 5 kommuner i Västernorrland; Örnsköldsvik, Kramfors, Härnösand, Timrå, Sundsvall,
IT-chef Riksidrottsförbundet & SISU Idrottsutbildarna
Sammanfattande redogörelse
KIV KIV är en regiongemensam katalog för säker elektronisk kommunikation och kvalitetssäkrad informationsmängd. Genom KIV erhålls en enhetlig informationsmängd.
- Administration. IdrottOnline administration nyheter -09 Integration med Tävlingsadministrativa system för Skidor, Friidrott, Orientering. - sept. Förbättringar.
Detaljplan enligt nya PBL seminarium på länsstyrelsen Sammanställning av diskussionsfrågor.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Synpunkter, klagomål och beröm
Om HSA och HSA-ansvarigs roll
Kriterier för vattenråd & kustvattenråd  Definition Ett vattenråd – är en frivillig sammanslutning av intressenter inom vattenrådsområdet, som gemensamt.
Anvisningstjänsten Ulrika Gani
Seminarium om tillgodoräknande
Välkommen till Emrox Network Ett Butiksprogram för inskrift av Service. Manual för butiksmedarbetare Spara gärna denna manual på din PC eller skriv ut.
BILDSVEP VAD INGÅR I EN BYGGLOVSANSÖKAN BÖRJAR STRAX.
Regional Digital Agenda för Gotland. Bakgrund och syfte En digital agenda för Sverige, november 2013 Konkretisering av EU:s mål för Europa Syftet med.
Projektet handläggarstöd för Fiskutsättningar (FISKUT)
Mex-dagarna 2015 Norrköping den 10 november Grävdirektivet / Utbyggnadsdirektivet Vad innebär direktivet? Hur påverkar det kommunerna? Per Henningsson.
BILDSVEP VAD INGÅR I EN BYGGLOVSANSÖKAN BÖRJAR STRAX BILDSVEP VAD INGÅR I EN BYGGLOVSANSÖKAN BÖRJAR STRAX (VISS SKILLNAD MELLAN SKÄRMKOPIA OCH AKTUELL.
Sacer – nationellt register för kulturhistoriskt värdefulla kyrkliga inventarier.
Proeff III - Hur går vi vidare?
Min ansökan. Ansökan . ..
Min ansökan. Ansökan om utbetalning
Vägledning 5 steg för att följa Dataskyddsförordningen
Nya ärendetyper på Mina sidor - Gemensam inlämningsfunktion
Digital plattform Delaktig kommunikation
Länsstyrelsen tillsynsvägledningsuppdrag
Tidig planeringsdialog för ökad samsyn mellan stat och kommun
Utrullning av Nyps november.
Statligt investeringsstöd för solceller
Miljömålen består av tre slags mål
Så här fyller du i ansökan
Åtgärdswebb för miljömålen
Mona-Lisa Lundqvist Regional samordnare e-hälsa
Överskott av tillstånd – så ser läget ut Fredrik Dolff Noden för näringslivs- och affärsutveckling Nätverket för vindbruk
Hur kan digitala flöden underlätta, effektivisera och stärka ärendehanteringen?
VÄLKOMNA! Bakgrund För att stadsdelsförvaltningen ska kunna arbeta på ett effektivt sätt med arkivfrågor ska det finnas både arkivansvarig och.
Miljömålen består av tre slags mål
Regional årlig uppföljning Giftfri miljö 2018 Skypemöte 6 sept
Personalwebben.
FSO dagar 2019.
Samordnad utveckling för god och nära vård
Regional årlig uppföljning Giftfri miljö 2018 Skypemöte 6 sept
Mina sidor – inloggade tjänster
Presentationens avskrift:

Vindbrukskollen Ett projekteringsverktyg, en e-tjänst och en informationskälla om vindkraftverk. Magnus Nårdal Projektledare

Vindbrukskollen Vad Varför Hur

Vindbrukskollen Vad Varför Hur

Vindbrukskollen Webbtjänsten är ett samarbete mellan Sveriges länsstyrelser och Energimyndigheten. Den har finansieras av Energimyndigheten genom Nätverket för vindbruk.

Vindbrukskollen i siffror vindkraftverk projekteringsområden % av alla vindkraftprojekteringar 180 besök per vecka 30 inloggningar per vecka (varav hälften kommunala)

Vindbrukskollen Vad Varför Hur

Övergripande syfte Underlätta och bidra till bra etablering av vindbruk i Sverige genom att: Tillhandhålla information och beslutsunderlag till både lokala, regionala och nationella myndigheter. Avlasta myndigheters arbete med att ajourhålla och tillhandahålla information om aktuella vindkraftsärenden till allmänheten och media. Bidra till acceptans för etableringen av vindkraftverk genom öppenhet och aktuell information till media och allmänheten

Projektörens roll Registerar projekteringar inför kontakt med myndigheterna Lämna in handlingar via Vindbrukskollen Kontinuerligt uppdatera vid förändringar

Myndighetens roll Myndigheterna ska registrera och uppdatera informationen om handlingar och beslut

Möjligheter med Vindbrukskollen Projekteringsverktyg (vindkartering, motstående intressen, hjälpmedel för att producera ansökan och samrådshandlingar) E-ansökan (Digitalt kartunderlag till myndigheten) Samarbetspartners (elnät, vägar)

En kommunikationskanal – befintliga och framtida vindkraftprojekt blir synliga för allmänheten Register – håller koll på både aktuella och inaktuella projekt E-tjänst - möjlighet att skicka in en digital ansökan om bygglov eller tillstånd – underlättar administrationen Integrering med stödsystem för ärendehantering – december 2013 Fler fördelar…

Vindbrukskollen Vad Varför Hur

Inloggning Saknar ditt företag inloggningsuppgifter? Skapa ett användarkonto på vindbrukskollen.se, alternativt på Vindlov.se!

Sökfunktion Avancerad sökning Flervariabelsökning Spatial sökning på kartan PDF: 1.Välj PDF-symbolen i verktygspanelen 2.Välj området du är intresserad av (kommun, län, elområde, etc.) EXCEL: 1.Använd ”Exportera till Excel” för att exportera sökresultatet 2.Utdraget innehåller en stor mängd information om både vindkraftparker och enskilda verk

Vad projektören fyller i

E-tjänsten Ett standardiserat sätt att skicka in en handling/ansökan Mottas av den korrekta myndigheten Digitaliserade uppgifter innebär en möjlighet till direktkoppling till olika stödsystem för ärendehantering Effektivare hantering underlättar tvärsektoriella bedömningar i ärenden (t.ex. MPD-prövning, planarbeten, naturreservat) Kvalitetssäkrade uppgifter Kontroll av fastighetsbeteckning och placering vid inmatning System för a-jourhållning Beslutsunderlag Integration med Platina

Vad myndigheten fyller i Myndigheter registerar händelser i form av beslut som fattas - Tillsynsmyndighet - Ärendestatus (PBL+MB)

Vad myndigheten fyller i – Datum – Diarienummer – Beslut – Eventuell överklagan – Tillsynsmyndighet

På gång… Hantering av områden över kommun och länsgränser Förbättrade söklayout Tydligare statusindelning Hindersanmälan till försvarmakten Eventuellt även tidig Varför Hur

Tack för er uppmärksamhet!