Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Mona-Lisa Lundqvist Regional samordnare e-hälsa

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Mona-Lisa Lundqvist Regional samordnare e-hälsa"— Presentationens avskrift:

1 Mona-Lisa Lundqvist Regional samordnare e-hälsa
Chefsnätverket Mona-Lisa Lundqvist Regional samordnare e-hälsa

2 HSA och SITHS kort Camilla Ånnemark Säters Kommun projektledare
Fortsätta öka andelen personal som har SITHS kort. Skolsköterskor måste senast 1/ ha kort också för tillgång till SVEVAC. Fortsatt och fördjupat arbete med att kvalitetssäkra innehållet i HSA och hanteringen av SITHS korten. Även rutiner och processer kring detta. Se över möjligheterna för automatiserad administration av personuppgifter och behörigheter visavi kommunens personalsystem. Öka kvaliteten på kunskapen hos de lokalt ansvariga personerna för både HSA och korthanteringen genom förbättrad utbildning. Var bör hanteringen av detta ligga inom kommunerna? Personalavdelningen? Fortsatt samarbete med Landstinget Dalarna och inga förändringar i avtalet. Om inga stimulansmedel 2015 hur ska det finansieras? Vi betalar idag kr per månad till dem för en halvtidstjänst.

3 E-tjänster Lola Hallman, Hedemora Kommun projektledare.
Testa olika tekniska hjälpmedel för att underlätta kommunikation mellan vårdtagare och personal samt för att öka tryggheten för den enskilde. Pilotprojekt kring nattfrid i Hedemora men pågår även i Falun. Titta på möjligheter för ansökan ekonomiskt bistånd och andra e-tjänster. Inventera nuläge i kommunerna.

4 Mobilitet i hemtjänsten
Carina Andersson, Falu Kommun projektledare Delprojektledare Kerstin Jaxvik, Borlänge Kommun samt Åsa Holén Rättviks Kommun. Inventera nuläge samt möjliggöra för mobil åtkomst/dokumentation i de tre systemen (Viva, Treserva och Procapita) Inventera de tekniska och säkerhetsmässiga möjligheterna för att använda mobila lösningar. Plattor kommer att lånas från olika företag under piloten. Minimerar riskerna att få köpa in plattor som sedan inte fungerar.

5 NPÖ konsument/producent
Teresia Karlsson, Leksands Kommun projektledare. Fortsätta öka användningen av NPÖ som konsument. Samarbete med landstinget kring vad man vill att kommunerna ska producera. Införa NPÖ producent när det är moget för detta.

6 Trygghetslarm Förstudie genomförd av Konsultbolag1, Erik Olsson.
Rapport på resultat utskickad. Beslut måste tas på om man vill ha mera hjälp för att åtgärda de föreslagna åtgärderna. Meddela Mona-Lisa snarast vad man önskar få hjälp med.

7 ICF Projektledare sökes.
Förstudie ska göras på hur det ser ut i nuläget i de olika kommunerna. Rapport lämnas sedan för slutligt beslut ifall man ska gå vidare med att införa ICF inom hela socialtjänsten SOL, HSL och LSS. Mona-Lisa deltar i referensgrupp för gemensam informationsstruktur inom socialtjänsten hos Socialstyrelsen och dess fortsatta arbete.

8


Ladda ner ppt "Mona-Lisa Lundqvist Regional samordnare e-hälsa"

Liknande presentationer


Google-annonser