Avfallshantering På återvinningscentralen jobbar man med att sortera, bränna och återanvända sopor. Sopbilar kommer och hämtar soporna från våra gröna.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Husets Historia Så här kan möjligen ett utav de första hemmen ha sett ut på stenåldern- en grotta. Egentligen är det ingen specifik person som har.
Advertisements

Sopsuganläggningar i Järfälla kommun nutid, framtid och utvecklingsplaner Ida Nordin, avfallsingenjör Det fick Bygg- och miljöförvaltningens.
Snabbguide och tips.
Anne Frank Historia.
“Tänk över det här...” Klicka med musen för att se bildspelet...
Att tänka på då man har en muntlig presentation med ppt
Hållbar utveckling på med.
Avfallshantering för kollektivtrafikförvaltningen
First Class Arken - Introduktionskurs
Nu ska vi i motala och vadstena börja sortera våra matrester
Anneli och Christians Datorskola
Svenska som andraspråk
Grunder i PowerPoint 2000 Skapa en ny presentation Rita egna objekt
Hög konsumtion = mycket avfall!
Traktorer då och nu.
Lisa.
Här skriver ni in namnet på ert förändringsarbete Här skriver ni in er enhet Här skriver ni in vilka som deltagitKontaktperson: adress: tel: e-post:
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Sagan om björnen.
[Byt ut Avfall Sverige mot egna organisationen alternativt svensk avfallshantering där så är lämpligt.]
Vatten är liv.
Solen är vår närmaste stjärna.
Det var en gång en igelkott.
Vill du lära dig kort division?
presens, preteritum och futurum
I spanska finns det tre ”sorters” verb.
Vad är avfall och hur ska vi hantera det?
KV DUVAN 10LÅNGGATAN 15 A-DFASTIGHET 7  Sophantering  I denna fastighet finns möjlighet att soporna källsorteras och komposteras.  Så här fördelar Du.
Välkommen till Länna Bruksgårdar! Information om föreningen som kan vara bra att veta som nyinflyttad. Vi hoppas att ni kommer att trivas.
Du ÖnskAs en rigtigt gOD jul GOD JUL Först, klicka på stjärnan på julgranen, så vi kan få ljus i den….
Vad gör Borås Energi och Miljö?
Fotosyntesen Hur fungerar den?.
Av Jan Sandström Av Gunilla Bergström Av Jan Sandström.
Hållbar utveckling Vad är det för något? Vad handlar det om?
Måndag den 17 november 2014 Olle Hellzén. Dagarna blir kortare och det blir kallare. Det blir slaskigt och det är inte kul.
Avfallshantering.
Småland Landskapsvapnet föreställer ett lejon med vapen.Vapnet som den håller är en armborst.
Mening eller fråga TRYCK F5.
Pengar 1 Jacob Freij, Mogärdeskolan 4-9, Vetlanda –
Humlans förskola har skräpplockardag 21 april 2009 Vi städade utanför Humlan, vid vattentornets skog och Gröndalsvikens station. Vi drog runt med en vagn.
Människan Vi människor har en överlägsen hjärna och en unik hand med tumme. Människans första steg mot att bli människa togs när hon började använda.
SOPHANTERING.
Google SketchUp Del 1.
Avfall och Återvinning Av Simon B, Calle, William och Gillis.
Miljöarbete vid IT-fakulteten IT-fakulteten har ett aktiva miljöarbete och alla studenter och anställda är en del i det arbetet!
SORTERA SOPOR Varför och hur
Ämnesövergripande kunskapskontroller
Det är en exempel av framtidens datorer men före jag riktigt går in på det ska jag berätta om för i tidens datorer! Framtidens Datorer!
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
Utvärderingsfrågor till avfallsbolag och transportörer av avfall
Bilresan till fjällen. Hos familjen Förberedd: ”Imorgon ska vi åka till fjällen och då måste vi förbereda oss. Det är bra att titta på väderleksrapporten.”
Presentation av Ta ej bort detta. Om du gör det är det brott mot våra regler. Reglerna hittar du under sidan OM KLASSKLUR. Läs de innan nedladdning.
Coco pops Vilka ingredienser/komponenter består den av? Ris, kokos och socker..
Hållbar utveckling - förmåga 1 i biologi.
Hållbarutveckling Som en del i vårt arbete med hållbarutveckling så jobbar vi på Hönan med återvinning, att värna om vår naturen och våra leksaker. Här.
Växthus hej och välkommen pp om ett växthus. Växthus Besök på handelsträdgården  Luftluckorna är bra för att växterna inte ska bli för varma så att dom.
BESÖKET PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN VI HAR VARIT PÅ STUDIEBESÖK PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN. ÅTERVINNINGSCENTRALEN ÄR EN SOPTIPP DÄR MAN KAN SLÄNGA SKRÄP SOM.
Naturlandskap blir kulturlandskap
Hållbar Utveckling. Här är fem punkter om vad hållbar utveckling är. Hållbar utveckling är när man tar ansvar så att det inte äventyrar framtiden för.
Hushållssopor/ Brännbart avfall blir fjärrvärme och el disktrasor plastleksaker kuvert post-it-lappar trägafflar mindre textilier (strumpor, trasor och.
Material Delas in i 5 grupper: Polymerer – långa molekyler som egentligen många korta och likadana molekyler som sitter ihop. Keramer och glas – oorganiskt.
BIOSFÄRUTMANINGEN 2017 Skräp – vad är det?.
Materialkunskap Åk 9 Karlsängskolan.
Varifrån kommer alla sopor – och vad händer sedan?
Kim och vattenäventyret
Vattenmysteriet Vattenmysteriet.
Komma igång med Scratch
Infomöte om vår nya sophantering
KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER
KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER
Presentationens avskrift:

Avfallshantering På återvinningscentralen jobbar man med att sortera, bränna och återanvända sopor. Sopbilar kommer och hämtar soporna från våra gröna soptunnor. Det finns olika containrar med tex brännbart, icke brännbart, elektronik, metallskrot, wellpapp, däck med och utan fälg och vitvaror. Det finns olika sorters hus tex second hand hus och farligt avfall hus. Glas igloo Det finns två olika sorters igloos. Den ena är för färgat glas och den andra är för ofärgat glas. Staket Det finns staket runt hela anläggningen för att om jag har lämnat in något så vill jag att återvinningscentralen ska ta hand om det och att ingen ska gå och plocka upp det. Privat personer Som privatperson får man åka in och lämna in sopor på anläggningen.

Företag Som företag får man också lämna in sopor fast då måste man betala. Deponeringskullen Det finns en kulle som kallas deponeringskullen och det är en kulle med sopor. Avfall Det finns ris och trädgårds avfall och det finns en stor kulle med skräp som heter deponikullen. Om vi handlar 4 kassar med mat så slänger vi bort en av dom. På 50-talet slängde vi bort 25 kg men nu slänger vi 510 kg per person.

1.Avfallsminimera 2.Återanvända 3.Återvinna 4.Energiutvinna 5.Deponera Avfallstrappan 1.Avfallsminimera 2.Återanvända 3.Återvinna 4.Energiutvinna 5.Deponera

Sophantering förr i tiden Man dumpade mest sopor i skogen förr i tiden. Glas brukade man spara annars grävde man ner i jorden. Dom sa att det inte fanns om man inte såg det. Plast använde man inte så himla mycket så det var inga problem. Vitvaror och elektronik dumpade man i skogen. Papper eldade man upp.

Sophantering i framtiden I framtiden tycker vi att glasigloon ska sortera ofärgat och färgat glas själva för att underlätta för oss. Vi tycker att glasflaskorna ska åka på rullband och att det är en dator som läser av om det är färgat eller ofärgat. Om det är färgat så åker det till vänster och om det är ofärgat så åker det till höger ner i olika containrar. När glasflaskorna har kommit ner i containrarna så åker dem ner i glashuset och smälts ner.

Skisser

Programmering i scratch

Prova själv dubbelklicka på ikonen Du måste ha Scratch offline editor installerad för att det ska fungera. Klicka på den gröna flaggan för att starta programmet Klicka på grön flagga. Kolla vad flickan gör. Klicka på mellanslag och grön flagga för att börja om.