Samverka bör man – hur gör man?

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Anna Pegelow – E-delegationen Magnus Enzell - Näringsdepartementet
Advertisements

Nya bibliotekslagens betydelse för personer med funktionsnedsättning Niclas Lindberg, generalsekreterare SDK:s jubileumskonferens 2013 Stockholm 29 november.
Nyttorealisering på 10 min
Checklista för jurister
NEA E-legitimation för företrädare för juridisk person 9 november 2009.
Avtalet mellan staten och SKL 2013 • Båda spänner över socialtjänstens olika verksamhetsområden • Inom båda områdena är hanteringen av standardiserad och.
botnia-atlantica.eu Europeiska unionen
Varför finansiell samordning?
Konceptet V Ledning I T Process Mål KM Startegi Styrning Metod Begrepp
Ett arbete med att etablera
Nationell samordning av kommunala öppna data 22 maj 2014.
Sömlösa övergångar Per Granstrand, Verksamhetsarkitekt - Bolagsverket
AU Digital samverkan LO Process
En digitalt samverkande offentlig förvaltning ger medborgarnytta och effektivitet Offentliga rummet 2014 ”Sverige ska bli bäst i världen på att använda.
Vad är Kulturbryggan? En statlig utredning med två huvudsakliga uppdrag: Att ge förslag till regeringen på hur en permanentad Kulturbrygga ska se ut.
Svenskt Lantmäteri en viktig grund för det goda samhällsbygget
Vad innebär ett barnperspektiv
Välkomna till Dataföreningens nätverk om ”e-förvaltning” 18 nov 2011, kl
Lantmäteriets roll vid Bredband på landsbygden Samverkan mellan grannar och rätten att gräva ner en kabel Sara Andersson Byt ut NN mot namnet.
Nationell strategi för eHälsa och Socialstyrelsens roll
Så enkelt som möjligt för så många som möjligt..
Om regional demensöverenskommelse
Sammanfattning och summering Offentliga rummet 2014
Kammarkollegiets upphandlingsstöd Birgitta Nelson ,
Medfinansiering av transportinfrastruktur Utredningens förslag i korthet: Planeringssystemet: Stark koppling till den statliga budgetprocessen och de statliga.
Övergripande inriktning för samhällsskydd och beredskap
Att få rätt saker att hända
Ehälsokommitténs diskussionspromemoria ”Nästa fas i e-hälsoarbetet”
Välkomna till en dag om eArkiv
Trender inom statsförvaltningen
Det nationella digitala biblioteket
Attraktiv kust - Norra Bohuslän - Förutsättningar och strategier.
Verksamhetsplanering 2012 IPKs vision: Internationellt samarbete ger förutsättningar för det bästa lärandet.
Anslutning till Mina meddelanden
Rättsinformation, metadata och standarder för informationshantering Cecilia Magnusson Sjöberg Institutet för rättsinformatik, Stockholms universitet
Regeringens mål Alla tjänster som kan tillhandahållas elektroniskt skall tillhandahållas elektroniskt E-tjänster får inte utestänga enskilda och företag.
Vad, hur och varför samverkan? Resultat !?
V.
Bb. Avfall Sverige Branschorganisationen för avfallshantering och återvinning 400 medlemmar – kommuner, kommunbolag - Privata företag är associerade medlemmar.
E-ARKIV Johan Kjernald eSamordnare.
Privatisering eller offentligt ägande? Privatisering tar sin utgångspunkt i New Public Management (NPM), och är (var) en reaktion på svårigheten att finansiera.
Projektledarträning. Målsättning / Önskat utfall Deltagarna/teamet har en gemensam uppfattning avseende sina egna och gruppens styrkor och svagheter i.
Eva Lindgren och Annette Wisén Myndigheten för yrkeshögskolan
Lägesrapport Trygghetstjänster Trygghetslarm  Planering/beslut i kommunerna  SKL - Vägledning - Stöd till kommunerna (två regioner avböjt, fem kvarstår)
Digitalisering för bättre välfärd
Finansiell samordning
Uppföljning av internationella benchmarks inom E-förvaltning
Korta fakta om IVO IVO lyder under Socialdepartementet Verksamheten finansieras genom anslag och den årliga budgeten är cirka 650 miljoner kronor IVO har.
Krishanteringssystemet & grundläggande lagar
Tillsyn och insyn i fristående verksamhet Omfattning i Kristianstad december fristående förskolor,777 barn 2fristående fritidshem407 barn 2fristående.
Digidelnätverket är ett icke-hierarkiskt, obundet och demokratiskt nätverk som arbetar för ökad digital delaktighet i Sverige. Nätverket bildades efter.
Digidelnätverket är ett icke-hierarkiskt, obundet och demokratiskt nätverk som arbetar för ökad digital delaktighet i Sverige. Nätverket bildades efter.
Erfarenheter från samstyrning Ewa Carlsson 1 juni 2015 Offentliga Rummet i Visby.
Servitut och Gemensamhetsanläggning - samverkan mellan grannar
Journaldokumentation  Lagar  Föreskrifter  Definitioner.
TILLSAMMANS GÖR VI SKILLNAD. Bakgrund till Mottagningsteamet - Behov av insats, där parterna samverkar i gemensam lokal. - Individen ska inte behöva besöka.
Finansdepartementet Använda myndigheters information - vad får man och vad har man rätt till? Mikael Vall Finansdepartementet.
Annika Davidsson Avdelningen för Redovisning och Intern revision 1 Intern styrning och kontroll i den svenska statsförvaltningen Annika Davidsson.
Intern styrning och kontroll Förordning (2007:603) om intern styrning och kontroll Med intern styrning och kontroll avses den process som syftar till att.
Myndighetschef - ett kvalificerat ledarskap i statsförvaltningen
Universitet och högskolors framtida roll – samspel med UKÄ
enklare verksamhetsutveckling och samverkan för en smartare välfärd
SLL om tjänster för det kommunala området
IAEG-SDG Arbetsgrupp för geodata
Så enkelt som möjligt för så många som möjligt.
Regionala Vård- och omsorgscollege
Regionala Vård- och omsorgscollege
Kommundirektören och digitaliseringen
E-vägledning under utveckling
Allmänna dataskyddsförordningen
Presentationens avskrift:

Samverka bör man – hur gör man? Anna Pegelow, E-delegationen Lena Warstrand, E-delegationen

Varför samverka?

3 § Myndighetens ledning ansvarar inför 3 § Myndighetens ledning ansvarar inför regeringen för verksamheten och skall se till att den bedrivs effektivt och enligt gällande rätt och de förpliktelser som följer av Sveriges medlemskap i Europeiska unionen, att den redovisas på ett tillförlitligt och rättvisande sätt samt att myndigheten hushållar väl med statens medel. Myndighetsförordningen 3

6 § Myndigheten skall fortlöpande. utveckla verksamheten 6 § Myndigheten skall fortlöpande utveckla verksamheten. Myndigheten skall verka för att genom samarbete med myndigheter och andra ta till vara de fördelar som kan vinnas för enskilda samt för staten som helhet. 4

Möta medborgares och företagares behov Skapa förutsättningar för ett konkurrenskraftigt näringsliv och hållbar tillväxt

De vanligaste fallgroparna och hur du undviker dem

Vi pratar om fallgropar och svårigheter som finns: Att vi inte identifierar samverkande aktörer eller väljer att avgränsa oss från dem Stöd för detta är att arbeta utifrån livshändelser och ett behovsdrivet utvecklingsperspektiv Nästa fallgrop handlar om när man bestämt sig att samverka men frågor dyker upp om styrning, finansering, resurser, nyttor, prioriteringar Stöd finns i forma samverkansöverenskommelser, vägledning och metoder som utformats för samverkanssituationen. Nästa fallgrop är den operativa nivån, när man kommer till teknikfrågor, juridik och informationssäkerhet. Stöd i forma v checklista för juridik, stöd avseende vilka lagar som gäller mm. Det finns principer, arkitekturella ramverk, metamodeller etc. Och till sist, utmaning när ett samverkansprojekt lämnar till drift och förvaltning, dvs fortsatt behålla ett bra samverkansklimat och fokus på medborgaren. Då kan vi bli i världsklass!

Gemensam Metod för Utveckling i Samverkan Arkitektur Behovsdriven utveckling Finansiering Nyttorealisering Kommunikation Informationssäkerhet Förvaltning Rättsliga förutsättningar Organisation och förutsättningar 9 samordningsområden Vägledningar Metoder och verktyg

CHECKLISTA !

Vägledningar Metod för utveckling i samverkan Digital samverkan Behovsdriven utveckling Nyttorealisering Checklista för jurister Juridisk vägledning för verksamhetsutveckling Finansiering Organisering Sociala medier Direktåtkomst Webbutveckling Återanvändning av offentlig information (PSI) m.m. Delegationen tar fram en rad vägledningar inom olika områden. Några av de mest aktuella är Riktlinjer för myndigheters användning av sociala medier Vägledning för nyttorealisering Vägledning för behovsdriven utveckling Vägledning för webbutveckling (tidigare 24-timmarsvägledningen) Vägledning för vidareutnyttjande av offentlig information (PSI-direktivet) Till några av dessa vägledningar finns nätverk och koncernstödsgrupper knutna som man kan ta stöd av. Kontakta E-delegationens kansli för mer information.

lena.warstrand@regeringskansliet.se anna.pegelow@regeringskansliet.se www.edelegationen.se lena.warstrand@regeringskansliet.se anna.pegelow@regeringskansliet.se