EN FÖRNYAD INTEGRATIONS- OCH MIGRATIONSPOLITIK. Stärkt integration i ett öppet Sverige EU tar inte sitt ansvar Ordning och reda i asylprocessen Permanenta.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Information om ensamkommande barn
Advertisements

Var hittar du oss? Nationella försäkringscentra
– en översyn av aktivitetsersättningen
Vid slutet av oktober 2012 var totalt personer inskrivna i etableringsuppdraget i riket. Varav i Stockholms län.
Ett gemensamt ansvar för mottagandet av asylsökande
(Fri-)rörlighetsdirektivet 2004/38/EG
Flyktingsfrågor.
Information för gode män och överförmyndare
Syftet är att nyanlända snarast ska…
RöttBlått. Socialdemokraternas politik för fler och trygga jobb. Moderaternas politik för sänkt a-kassa och lägre löner. Vi vill: Att alla som kan och.
Nya regler för arbetskraftsinvandring Information för operativa ombudsmän 8 december 2008.
Ansvar och möjligheter Nya Moderaternas Europaplattform.
Information om ensamkommande barn
Fler jobb. Inte ökade klyftor.. Bokslut för ,4 procents tillväxt i sysselsättningsökning 1,4 procents inflation 2,1 procents finansiellt.
Etablering för välfärd
Samverkan för nyanländas etablering och introduktion
Arbetsmarknadsdepartementet
Hinder och möjligheter Hur förbereder man mottagande ur ett kommunövergripande perspektiv.
Blått Rött. Med stöd av övriga högerpakten vill de: Pressa ned lönerna genom att sänka ersättningen till arbetslösa till under 65 procent efter 300 dagar.
Arbetsmarknadsdepartementet Integrationssatsningar i BP13.
Fem punkter RÄTTSSÄKERHET EU-MEDBORGARE MISSBRUKARE STUDERANDE
Migrations och integrationspolitiken
Prognos och länstal 2013.
Från ankomst till Sverige till etablering
Uppdrag Ersättning Migrationsverket
Li Jansson Arbetsmarknadsekonom/Branschansvarig Näringslivets syn på kommunernas roll i kompetensförsörjningen.
Justitiedepartementet Möte i Lunds arbetarekommun 5 oktober 2015 Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson 1.
Utsatta EU-medborgare i Trollhättan. Dagens regelverk är utformade utifrån grundtanken med fri rörlighet och att de personer som kommer hit förutsätts.
Mottagande och inkludering Februari Asylsökande per vecka 2014–2016 (t.o.m. v )
Aktuell statistik mottagna nyanlända i Fyrbodal + asylsökande i migrationsverkets mottagningssystem 4 december 2015 Statistiken är hämtad från migrationsverkets.
Socialdepartementet. Bred delaktighet, samarbete och samråd.
Ordning och reda i flyktingpolitiken - Nuläge - Johan Forssell
Arbetsförmedlingens projekt och stöd För att nyanlända arbetssökande snabbare ska kunna etablera sig på arbetsmarknaden Anna Ålund
Regler för arbetstillstånd ”Ett Sverige som med öppenhet tar tillvara den globala migrationens möjligheter.” Migrationsverkets vision.
Flyktingmottagande och Integration i Jämtlands län Hans Halvarsson, Länsstyrelsen.
SIDAN 1 Reform för nyanländas etablering.
Mottagande av asylsökande Oktober Flyktingsituationen idag.
Sverige tillsammans - seminarium arbetsmarknad Gävle Johan Tegnhed MO Södra Norrland.
Fler vägar till första jobbet - Bryt det nya utanförskapet Tomas Tobé, partisekreterare Elisabeth Svantesson, arbetsmarknadspolitisk talesperson.
Hur kan integrationen bli bättre? Patrick Joyce, WSP.
NYANLÄNDA BJÄREHOVSKOLAN. VÄRLDEN HAR FLYTTAT IN HOS OSS I BJÄRRED. Det faktum som vi idag står inför med stora flyktingströmmar går inte längre att blunda.
STATISTIK FYRBODAL 1 augusti 2016 Nyanlända med uppehållstillstånd samt de som ännu inte fått besked på sin asylansökan Statistiken är hämtad från migrationsverkets.
Mottagande. Vad händer när de kommer till landet? Vad gör kommunen?
Ett gemensamt ansvar för mottagandet av asylsökande Januari 2016.
Information om ensamkommande barn Augusti Vem bestämmer? Riksdagen Regeringen Migrationsdomstolarna Migrationsöverdomstolen.
STATISTIK FYRBODAL 1 maj 2016 Nyanlända med uppehållstillstånd samt de som ännu inte fått besked på sin asylansökan Statistiken är hämtad från migrationsverkets.
Nya samarbetsformer för framtida kompetensförsörjning Malin FerbasMaria Ingvarsson
Aktuell statistik mottagna nyanlända i Fyrbodal + asylsökande i migrationsverkets mottagningssystem 7 november 2015 Statistiken är hämtad från migrationsverkets.
Länsstyrelsens uppdrag om integration Med fokus på mottagande och bosättning av ensamkommande barn och nyanlända. Utmaningar, möjligheter och samverkan!
Workshop om inkludering MIUN Anneli von Wachenfeldt
Hur kan vi se resultat inom integration?
Projekt Agata Information fristående gymnasieskolor
Länsstyrelsens nya uppdrag insatser för asylsökande m.fl.
Presentation fristående förskolor
Tidiga insatser för asylsökande
Etableringsplan Civila samhället Ensamkommande barn
Familjeåterförening.
Stark arbetsmarknad och motor i länet !
Statistiken är hämtad från migrationsverkets hemsida
Avtalsförhandlingar 2017 Resultat och sammanfattning
Statistiken är hämtad från migrationsverkets hemsida
Avtalsförhandlingar 2017 Resultat och sammanfattning
Hur många barn kommer? Migrationsverkets prognos för 2012 är att ensamkommande barn och ungdomar kommer ansöka om asyl i Sverige. Bristen på platser.
Det ekonomiska läget, oktober 2017
Arbetslöshet och utanförskap
Ny möjlighet till uppehållstillstånd Mia Hemmestad Avd. för juridik Avd. för utbildning och arbetsmarknad
Återuppbygga tryggheten
Avtalsförhandlingar 2017 Resultat och sammanfattning
Familjeåterförening.
FAMILJEÅTERFÖRENING.
Presentationens avskrift:

EN FÖRNYAD INTEGRATIONS- OCH MIGRATIONSPOLITIK

Stärkt integration i ett öppet Sverige EU tar inte sitt ansvar Ordning och reda i asylprocessen Permanenta eller tillfälliga uppehållstillstånd Skärp kravet på försörjning vid anhöriginvandring Ett kostnadseffektivt mottagande Vägen in i samhället Effektiva insatser från dag ett Arbetsmarknaden för utrikes födda Civilsamhällets roll Skolans betydelse för nästa generation

Skärpt arbetslinje i försörjningskravet vid anhöriginvandring De många undantag som finns inom försörjningskravet i dag gör att mindre än en procent omfattas. Rimligt att undantagen för dem med permanent uppehållstillstånd i fyra år samt för svenska medborgare tas bort. Kravet ska utökas och omfatta en grundläggande försörjningsförmåga för dem som anländer i efterhand.

Försörjningskravet påverkar inte familjeåterföreningar Vi värnar rätten till familjeåterförening. Många av dem som kommer är dock så kallade nya relationer där någon i Sverige önskar ta en partner hit. Det är rimligt att de som önskar ta en ny partner till Sverige också kan försörja den som anländer i efterhand.

Värna asylrätten – och stärk drivkrafterna till integration Tillfälliga uppehållstillstånd (TUT) om tre år för de som kommer till Sverige på egen hand utanför kvotflyktingsystemet. TUT övergår i permanenta uppehållstillstånd (PUT) om personen får en anställning med uppvisad inkomst. TUT övergår till PUT efter tre år om etableringsaktiviteter fullföljts och skyddsbehov kvarstår. TUT förnyas efter tre år - om skyddsskäl kvarstår. I dag tillåts inte familjeåterföreningar på TUT. Regelverket bör därför ändras.

Fler och snabbare vägar till jobb Alla har ett ansvar att göra sig anställningsbara – men alla måste också få möjligheten att göra det. SFI behöver bli mer flexibel och individanpassad. Den måste också ha tydligare jobbfokus. Kartlägg kompetenser och undervisa i svenska redan under asylprövningstiden. Ge arbetsgivare ökade drivkrafter att ge fler en chans. Förläng provanställningar från dagens sex månader till ett år. Inför lärlingsanställningar även för nyanlända och matchningsanställningar för dem långt från arbetsmarknaden. Satsa på utrikes föddas egenföretagande.

Ett kostnadseffektivt mottagande Kostnaderna för migration och integration ökar dramatiskt kommande år. Migration och integration ska liksom alla andra statliga utgiftsområden präglas av kostnadseffektivitet. Ändra boendeform för ensamkommande barn. Inför säkra länder-listor för att kraftigt minska handläggningstiderna för uppenbart ogrundade ansökningar.

Ett mer kostnadseffektivt asylmottagande Förslag (miljarder kronor) Summa Ny stödboendeform och schabloniserad ersättning för ensamkommande barns boende 0,0-1,2-2,9-3,1-7,2 Staten tar över ansvar för undervisning i svenska och förberedande insatser första sex månader -0,2-0,3-0,2 -0,9 Inför princip om säkra länder och kvantitativt mål för Migrationsverkets handläggningstid 0,0-0,3 -0,9 Summa-0,2-1,8-3,4-3,6-9,0 NB: Uppskattade direkta och indirekta kostnadseffekter. Införande av ett kvantitativt mål för end-to-end tider för sökande från säkra länder antas minska tiden från 16 till 10 månader. Källa: Riksdagens utredningstjänst, egna beräkningar. Uppskattade kostnadseffekter av vissa förslag från rapporten