Överenskommelsen inom integrationsområdet

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Dialogmöte 18 oktober 2011 Presentation av Idékoms förslag till överenskommelse Christoph Lukkerz, processledare Nätverk Social Ekonomi Skåne
Advertisements

Samverkan mellan civila samhället och kommunala myndigheter om familjeåterförening inom ramen för integrationsöverenskommelsen Roberto Scaramuzzino.
RESULTAT - dialogmöte Sammanförfattat på Vårsta diakonigård Härnösand
Staten och det civila samhällets organisationer
Kommunalrådskansliet KAPITEL Stöd till och stärkt samverkan med det civila samhällets aktörer •Vision ” I Örebro finns ett levande vitalt civilt samhälle.
PORTFÖLJ blev KOFFERT eller KULTUR- SAMVERKANSMODELL KULTURUTREDNINGEN SOU 2009:16 ”För att vitalisera kulturpolitiken … behöver samspelet mellan,
- vidareutveckla metoder för jämställdhetsintegrering, - skapa forum för erfarenhetsutbyte om jämställdhetsintegrering, - informera.
Strategiskt samtal i Folkets Hus Alvesta: Överenskommelse mellan civila samhällets aktörer och offentlig sektor.
Vad är Kulturbryggan? En statlig utredning med två huvudsakliga uppdrag: Att ge förslag till regeringen på hur en permanentad Kulturbrygga ska se ut.
Integration och mångfald –
Utredningen av den kliniska forskningen. Brister och möjligheter Klinisk forskningHälso- och sjukvård Utbildning ForskningstraditionGod sjukvård Register,
Granskning, kontroll och utvärdering
Västra Götalandsregionen och den Sociala Ekonomin
Nationell strategi för eHälsa och Socialstyrelsens roll
Samverkan mellan social ekonomi och Göteborgs stad
Vilken roll kan den sociala ekonomin spela i framtidens välfärd? Urbanforskningens dag 8 juni 2012 Malmö Lars Trägårdh.
Om utformningen av statlig tillsyn
Bakgrund och syfte Ska ses i ljuset av tidigare utredningar Organisationers önskan om ett annat och bättre sätt att samverka Regeringen vill erkänna,
Nätverk för plattformsledare 17/ Anna Lilja Qvarlander
Med fokus på unga En politik för goda levnadsvillkor, makt och inflytande Foto: Colourbox.
Utveckling av lokal service i samverkan SE MEDBORGARNA - för bättre offentlig service.
Färdplan 2050 Viktor Rydell. Global nivå Vid FN:s klimatkonferens i Cancún 2010 åtog sig alla industriländer att ta fram nationella långsiktiga strategier.
Disposition och utgångspunkter
Miljödepartementet. Meddelande om bättre genomförande av EU:s miljölagstiftning, COM (2012) 95 Hur står det till med genomförandet av vår gemensamma.
Kultursamverkan i Skåne
Idéburet Offentligt Partnerskap
PORTFÖLJ blev KOFFERT eller KULTUR- SAMVERKANSMODELL ”En koffert med tydlig packsedel”
Regional Överenskommelse 4/ De sex principerna i den nationella Överenskommelsen Självständighet och oberoende Dialog Kvalitet Långsiktighet Öppenhet.
Hur väl verksamheten uppfyller nationella mål
Västra Götalandsregionen och den Sociala Ekonomin i Västra Götaland.
Vilken roll har de idéburna organisationer Kärt barn har många namn – idéburna, ideella, non-profit, kooperativ och sociala företag Unikt inte komplement.
Regeringsuppdraget Länsstyrelsernas tillsyn: Granskning av handläggning och dokumentation Granskning av anmälningar Särskild tillsyn av alla HVB Tillsyn.
Miljödepartementet Aktuellt från Miljödepartementet RUS Nobelmöte 2013 Petronella Troselius Miljömålsenheten, Miljödepartementet.
Trafikverkets roll och förväntningar på trafikförsörjnings- programmet Mats Bengtén.
Kvalitet i förskola, skola, vuxen- utbildning och skolbarnsomsorg Statens utgångspunkter –Elevernas utveckling mot nationella mål i centrum –Nationell.
Svenska Kommunförbundet och Landstingsförbundet i samverkan 1 Den nationella kulturpolitiken - samspel mellan stat, regioner och kommuner Calle Nathanson.
Färdplan 2050 – ett Sverige utan klimatutsläpp. Nationell färdplan till 2050 Klimatvisionen Sverige ska ha en hållbar och resurseffektiv energiförsörjning.
Överenskommelsen inom integrationsområdet Uppsala 30 september 2014 Julio Fuentes Organisationsrepresentant Styrgruppen.
Långsiktighet samverkan dialog process relation insyn mångfald respekt medverkan utveckling ansvarsfördelning partnerskap tydlighet självständighet oberoende.
Samråds- och Samverkansförfarande Samverkan avser den dialog och samarbete som sker mellan självständiga och sido- ordnade samhällsaktörer för att samordnat.
Förenkla för företagen Träff miljökonsulter Hösten oktober, Malmö.
Miljömålsberedningen Miljömålen – grunden för svensk miljöpolitik.
Utredningen av den kliniska forskningen. Brister och möjligheter Klinisk forskningHälso- och sjukvård Utbildning ForskningstraditionGod sjukvård Register,
Överenskommelsen mellan regeringen, Sveriges Kommuner och Landsting samt idéburna organisationer inom integrationsområdet.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Presentation av Civos uppföljning av politiken för det civila samhället ur civilsamhällets perspektiv 2012.
––– Närmare koppling till sakfrågor Stockholm
Genomförda och pågående aktiviteter Regional och delregional utveckling av eSamhället i Västra Götaland.
Välkommen till Mötesplats social hållbarhet Pia Lindeskog, Folkhälsomyndigheten Jonas Frykman, Sveriges Kommuner och Landsting.
. Presentation vid medlemsmöte februari IKS styrelse Birgitta Sundberger Ordförande Isa Österberg Kassör Thomas Ahlin Sekreterare Agne.
Länsstyrelsens uppdrag om integration Med fokus på mottagande och bosättning av ensamkommande barn och nyanlända. Utmaningar, möjligheter och samverkan!
Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar #grundSoL Introduktion till gemensamma grunder för samverkan.
Gestaltad livsmiljö - en ny politik för arkitektur, form och design Gestaltad livsmiljö – en ny politik för arkitektur, form och design SOU 2015:88 Överlämnande.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Samhälle Mål: ”Gotland erbjuder hög livskvalitet med social rättvisa, inomregional balans och en hållbar tillväxt som gör att människor vill bo och verka.
Etableringsplan Civila samhället Ensamkommande barn
Miljötillsyn och sanktioner - en tillsyn präglad av ansvar, respekt och enkelhet (SOU 2017:63) Kerstin hälsar välkomna.
Länsstyrelsens uppdrag och ansvar
Pilotlän för grön utveckling
Fokus i fördjupad utvärdering av miljömålen 2015
Kommission för jämlik hälsa i Örebro län
Agenda 2030 för hållbar utveckling
Åtgärdsarbete via Miljömålsrådet 2017 Lena Sommestad Landshövding Halland, länsstyrelsernas representant i Miljömålsrådet.
Styr- och resursutredningen - STRUTEN
IBIC/ICF Digital delaktighet Öppna jämförelser
STRATEGI FÖR SVENSK VILTFÖRVALTNING
Politik för gestaltad livsmiljö prop 2017/18:110
MATS RUNDKVIST SKL VÄLFÄRDSTEKNIK.
Enhetlig myndighetsutövning
Framtagande av Regional utvecklingsstrategi Uppsala län
Presentationens avskrift:

Överenskommelsen inom integrationsområdet Jenny Rivas Uppsala 30 sept 2014

Regeringens syfte Förtydliga relationen mellan stat och idéburna organisationer Utveckla former och metoder Inventera verksamheter, identifiera hinder och belysa framgångsfaktorer I detta åtagande ingår bland annat att göra överenskommelsen känd nationellt och lokalt för att inspirera till lokala och regionala dialoger, verka för att idéburna organisationer ansluter sig till överenskommelsen, behandla organisationer som väljer att inte ansluta sig på ett likvärdigt sätt som anslutna organisationer, verka för att överenskommelsen blir ett levande dokument samt att kontinuerligt följa upp och utvärdera överenskommelsen.

Gemensamma principer självständighet och oberoende dialog kvalitet långsiktighet öppenhet och insyn mångfald

Riksrevisionens granskning Uppföljning av samarbetet med civila samhället på myndigheterna Behov av stödjande åtgärder vid upphandling Överenskommelsens roll Länsstyrelsernas roll som regional resurs i integrationsarbetet Finansieringen av civilsamhället på integrationsområdet engagemangsguider, fortsatt stöd från Ungdomsstyrelsen 2014 Fler romska brobyggare nästa år Regeringen satsar ytterligare fem miljoner kronor per år 2014 och 2015 för att utvidga insatser med så kallade brobyggare för romsk inkludering. Det innebär att regeringen sammanlagt avsätter 33 miljoner kronor de närmaste två åren för romsk inkludering. En brobyggare är en person med romsk språk- och kulturkompetens som fungerar som en länk mellan enskilda och offentlig verksamhet. Idag har brobyggare främst prövats inom ramen för skolan och Arbetsförmedlingen. Verksamheten har på kort tid visat på bra och konkreta resultat. Regeringen avser därför att fortsätta och utvidga insatsen till att även inkludera vissa andra samhällsområden, exempelvis socialtjänsten. Satsningen införs 2014, men ska ses som en del av redan pågående insatser inom ramen för regeringens strategi för romsk inkludering som beslutades 2012. - Av förklarliga skäl finns det en misstro bland många romer gentemot majoritetssamhället och dess företrädare. Ända in på 1960-70-talen genomfördes tvångssteriliseringar, barn omhändertogs och skildes från sina föräldrar och få romer fick chansen att gå i skolan. Arbetet med att överbrygga förtroendeklyftan mellan romer och det offentliga måste fortsätta. I det arbetet spelar brobyggarna en viktig roll, säger integrationsminister Erik Ullenhag. Engagemangsguider arbetar lokalt i kommuner och stadsdelar med att hitta länkar mellan organisationer och personer som inte själva söker sig till föreningslivet. Syftet med bidraget är att locka fler deltagare till civilsamhällets organisationer. I första hand kvinnor och ungdomar som inte varit aktiva i en förening förut. etbleringslotsar, 8 procent är från ideell sektor eller stiftelser och fonder, . 280 aktörer registrerade Regeringens syfte med dialogen på integrationsområdet är att förtydliga relationen mellan staten, kommunerna och den ideella sektorn i arbetet med nyanländas etablering och integration och att utveckla former och metoder så att de idéburna organisationerna kan medverka i och skapa bättre förutsättningar inom dessa områden. Dialogen ska vidare inventera den ideella sektorns verksamheter på området och villkoren för dessa samt identifiera hinder och föreslå hur staten kan undanröja dessa. I likhet med dialogen inom det sociala området ska denna dialog belysa hur idéburna aktörer kan utvecklas som utförare utan att förlora sin självständiga roll. Dialogen ska stärka de idéburna organisationernas roll när det gäller nyanländas etablering i det svenska samhället.

Pågående arbete Möte mellan statssekreterare och myndighetschefer Länsstyrelsernas uppdrag om att stärka samverkan Utredningen ”Ett stärkt och självständigt civilsamhälle” Ny fond – AMIF

www.regeringen.se/integration