Rengskogar I gabon finns en rengskog det finns ett folk där dom kalas för pygmeer.Av befolkningen är 60 procent kristna resten är muslimer och anhägare.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Grekerna.
Advertisements

Mattias, Robert, Itay och Carl-Emil
Vikingar Runor Avsluta.
Repetition geografi.
Nationalism.
Grekland bestod av flera små riken/stater
BEFOLKNING Johannes Olsson, Annan, Övriga skolor –
Korstågen På 600-talet hade profeten Muhammed skapat en ny religion.
Japan.
Latinamerikas självständighet.
Imperialism - När ett land tar över, styr och använder sig av en annan del av världen.
Alexander den store.
Nu ska vi ha lite kul!. 1 Vad är namnet på den svenska huvudstaden? Kan du inte detta, så har vi ett problem!!!
Vilken dag är det?. C’est quel jour? Vilket datum är det?
När blir ett ord svenskt då?
Integration ”Om livsvillkoren i Sverige präglas av arbetslöshet, segregering, diskriminering och sociala problem är risken stor att människor utvecklar.
Tidig kristendom i Rom.
Islam.
Vad vet du om ……. Franska revolutionen.
Ditt namn Din lärare Din årskurs
Henrik Sjöfararen ( ) Den portugisiska prinsen Henrik Sjöfararen stöttade den första expeditionen i Atlanten för att så småningom hitta en sjöväg.
Kristendomen Del 2 Cecilia Larsson vt 2014.
Norge.
SPRÅKHISTORIA.
* Republiken Kongo Så här ser flaggan ut I djupaste Afrika…
Befolkningsstruktur i Västa Götaland år 1968 och 2004 Källa: SCB
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Bakgrund Under 1940-talet gavs bokserien ”Gods och Gårdar” ut i hela Sverige. För Halland kom den senaste.
Monaco Monaco har fyra stora områden: Monaco-Ville, La Condamine, Fontvieille och Monte Carlo. Albert II är deras furste. Deras statsminister heter Michel.
Människan Vi människor har en överlägsen hjärna och en unik hand med tumme. Människans första steg mot att bli människa togs när hon började använda.
Olika sätt att tänka om samhället och världen…
Hur har ny teknik påverkat det svenska språket de senaste tusen åren?
Om religionen och dess historia
FRANKRIKE! Frankrike ligger i västra Europa och är (544000) kvadratkilometer stort och Frankrikes huvudstad heter Paris och är väldigt känd över Eiffeltornet!!!
Minoritetsspråk i Sverige
16/12-14
Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Bakgrund Under 1940-talet gavs bokserien ”Gods och Gårdar” ut i hela Sverige. För Halland kom den senaste.
Ord och begrepp för moment
Kolonialism - system som innebär att vissa högre utvecklade stater behärskar och utnyttjar andra ”lägre stående” länder ( i andra världsdelar)
En liten stor världsdel...
KRISTENDOMEN.
..Forts. Högmedeltiden Kritik mot kyrkan
Grekerna.
Historisk tidslinje 5000 f. Kr. – 2001 e. Kr..
Kristendom Historia.
Livet i Romarriket Levande historia 7: s ,
PORTUGAL.
Imperialism Att politiskt och militärt ta makten över främmande områden (Kolonialism). Mellan åren 1870 och 1900 erövrade européerna områden där det sammanlagt.
Industriella revolutionen
Upptäckarna.
Kristendomen Länk. Jesus När en lite pojke vid romartiden föddes så fick han namnet Jesus. Jesus var född i Betlehem som var i Palestina. Vid den tiden.
Befolkningsökningen. Befolkningen ökade  Befolkningen ökade under frihetstiden, det blev fred. Det stora nordiska kriget hade tagit slut. Krigen, pesten.
SVENSK HISTORA. Vikingatiden (ca: år 700 – 1000) Vikingatiden varade ungefär mellan år 700 – Det fanns vikingar i Sverige, Danmark och Norge.
Att fånga ett lärande Vi lär oss att berätta!. Lyssnar Här berättar jag om Struttistrantstruttilul. Barnen ville hela tiden vara med och berätta och var.
Vilka olika grupper gav sig iväg från Europa? Vilka var deras mål?
Sveriges språkhistoria
Vikingarnas resor Historia åk 4.
Svenska språkets historia
Religion / Livsåskådning
Samerna del 3 Samernas religion.
Romani chib.
Islam – Vad tänker du på?.
Bakgrunder till första världskriget
Flyktingmottagande.
Persiska imperiet 700 f.Kr.
Veckans fördjupning handlar om en av historiens mest kända uppfinnare och konstnärer. Vet du vem det är? Rebusen nedan är en ledtråd till en av hans tavlor.
Medeltiden –den mörka tiden?
Vad menar vi med ordet Thailand, det översätt betyder “ De frias land” Iband vanligtvis kallas landet The land av smiles. Thailand är det enda landet.
Vilken dag är det?.
Patrik Lindfors kommunikationsdirektör Finsk-svenska handelskammaren
Muhammed och Koranen.
Presentationens avskrift:

rengskogar I gabon finns en rengskog det finns ett folk där dom kalas för pygmeer.Av befolkningen är 60 procent kristna resten är muslimer och anhägare av naturreligionen.Det officiella språket är franska.

 Pygmeerna var gabons första invånare. Man har hittat lämningar av pygmeer från år fkr. De tidigaste kända invånare i nuvarande gabon var olika bantugrupper. De vandrade i områden främst för att undvika förföljelse och jakt på nytt land. regnskogar

 Gabons första europeiska besökare var portugisiska handelsmän Etablerade sig på 1400 talet. GJORD AV JOHANNES OCH DENIZ Regnskogar