Cornflakes historia.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Mat från mark och vatten
Advertisements

Maltwhiskyns hemligheter •Whiskyns hemligheter beror i stor del på dess geografiska belägenhet. Maltwhiskyns hemligheter.
Sagan om den hungriga vargen
Kolhydrater Vid fotosyntesen bildar växterna kolhydrater. Till denna grupp hör socker, stärkelse och cellulosa.
~ Den första mobiltelefonen ~
Nu börjar ett nytt tema i år sju!
Lindesborgsskolans femteklassare har varit på Hörjelgården
Vad menas med ett ämnes egenskaper?
Tvätt och rengöring.
FlexCrème™.
Åkersberg Bottenplattan är nu gjuten till det stora huset och nästa vecka börjar man med köks- och matsalsdelen.
Människans äldsta historia
Våren På våren känns solen varmare. Snön smälter bort och dagarna blir längre.
Kort om | skötselråd.
Vecka 45 Experiment På måndagen kom Bibbi med en kasse. Vad kan det vara i den? Bibbi hade köpt en maskin som hette moster Hulda. Vad gör man med den ?
DEL 1: DE FÖRSTA HÖGKULTURERNA
GOURMETBURGARE MED GETOST OCH SYDFRANSKA ROSTADE GRÖNSAKER Portioner
Revolution Vad är en revolution?.
Himlen är blå Fåglarna flyger över skyn Sen kommer stjärnor.
Semester i Kläppen Vi och tre andra familjer åkte till Kläppen på semester. Här sitter jag och Anton i sittliften. Vi ska till baksidan av Kläppen. För.
Pannkaksboken (framsida).
Vad kan ni se i eran naturruta. Vad kan ni se i eran naturruta.
Fotosyntesen Hur fungerar den?.
+ stadsplanering Dansande robot!. + Motivering Vilken plats valde du, och varför?
Smulpaj med äpplen Vad vi behöver: Fyllning: 6 äpplen msk socker
Kostcirkeln del 1 – Potatis och Rotfrukter
Så här ser brännaren ut.
Sesam nuggets med sobanudlar och marinerad ostronskivling 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Sesam nuggets Sobanudlar 1 pkt sobanudlar 1 strimlad morot 1 strimlad.
Hem- och konsumentkunskap Lektion 3
Hållbar utveckling Vårt hem jorden Vårt hem jorden.
Mat och hälsa åk 6.
Små lätta moln ser jag på din himmel, din himmel som är blå.
Jordbruk i Sverige och Australien
Medlemsrekrytering Vaffö dådå?. Analys Varför ska vi rekrytera nya medlemmar? Uppgift: Diskutera fram 2 st anledningar varför vi ska bli fler medlemmar.
DU GAMLA, DU FRIA Du gamla, du fria, du fjällhöga Nord, du tysta , du glädjerika sköna! Jag hälsar dig, vänaste land uppå jord, din sol, din himmel, dina.
Erosion betyder att jord och berg slipas ner av olika saker, ungefär som när man använder sandpapper i slöjden. Vattnet är den yttre kraft som påverkar.
Bruka utan att förbruka
Tvättmaskin är en teknisk apparat som används för att tvätta kläder.
MAT – OCH MATKULTUR I ASiEN Hkk, Vt-12 E. Segerdorf
Brännare, fanta/ölburk med lite vatten i, vattenbad vid sidan om Vi värmer Fantaburken tills vattnet börjar koka, sedan vänder vi den hastigt ner i ett.
Leoparden Leoparden är ett av dom fyra stora kattdjuren i familjen Panthera. Leoparden är en väldigt duktig klättrare och kan bli upp till 1- nästan 2.
Text av Emran Safi Myskoxe.
Nederländerna Jamileh Adawi Lärare: Kicki Svensson Klass 5B
Grej Of The Day En kvinnlig gottegris.
Jordens energibalans.
Mullvad Mullvaden är ett djur som inte tycker om människor. Mullvaden är perfekt anpassad till ett liv under marken i gångar.
Baguette med Gourmetbullar 4 portioner 1 pkt Gourmetbullar, Hälsans Kök Gourmet 4 baguetter smör 4 salladsblad 1 liten purjolök 1 syrligt äpple 2 dl lätt.
Vad menas med ett ämnes egenskaper?
Biologi Livets former.
Ämnen och vatten.
MATSPJÄLKNINGEN.
Effektiva möten Börja mötet med att klargöra mål. Vad ska ha hänt när mötet är slut för att det ska vara värt tiden? Fånga ”guldkorn” som hänt sedan vi.
Av Wilma. Renen kan bli upp till 2 m och 10 cm. Svansen kan bli upp till 20cm. När renen är vuxen är mankhöjden ungefär 1m och 40 cm. Hanen kan väga upp.
Växthus hej och välkommen pp om ett växthus. Växthus Besök på handelsträdgården  Luftluckorna är bra för att växterna inte ska bli för varma så att dom.
Experiment med vatten Densitet.
Mänsklig utveckling och forntiden
Studiematerial till ”prov”-provet i biologi
Naturlandskap blir kulturlandskap
Industriella Revolutionen
FOTOSYNTESEN OCH CELLANDNINGEN
Istiden, Stenåldern, Bronsåldern och Järnåldern
Matlagningsmetoder Metoder för hur man lagar mat.
Fördelar med äldre sortmaterial Biologisk mångfald, bred genetisk bas Sorter anpassade till ekologisk odling Sorter med historia Vackra sorter, färg och.
Gulaschsoppa och lite konsumentekonomi.
Medeltiden historia åk 4 del 2
1. Syskonkluring Min lillebror som är fyra år är bara hälften så gammal som jag, och min storasyster är dubbelt så gammal som jag, sa Stina. Hur gammal.
Naturlandskap blir kulturlandskap
Vatten – grunden för allt liv!
Pollen.
Kalvfond Ger dig rika smaker
Presentationens avskrift:

Cornflakes historia

Det började med att de pressade vete helt normalt, som då blev till små flingor. Sen gräddas dom och blir lätta och spröda, och de var så flingorna kom till. Man har också andra ingredienser till att gör cornflakes t.ex. Majs som som kockade med malt, socker och salt. Det var just så som cornflakes som finns nu kom till.

Majs

Majsens historia Majs odlas i olika ställen i världen på ett majsfält. Majs kommer från USA delstaten Michigan. Innan majs- och vetekornen blir till spröda flingor måste kornens skalas och groddar tas bort, för att bli rena. De rensade majs- och vetekornen kokas i en tryckkokare med socker, salt och maltextrakt. Sedan torkas de i varm luft och pressas, d.v.s. plattas ut till flingor. Till sist rostas flingorna i ung.

Vete

Vetets historia Vete odlas över hela världen. Vetets började förmodligen i sydvästra Asien. Vete är ett rätt grovt ettårigt gräs med fina, rena, breda och gröna blad. Bladen kan bli drygt en meter !

Socker

Socker Socker kommer från sockerrör, som finns i Indien. Socker är en helt naturlig produkt och finns naturligt i alla växter. Socker har stor betydelse för smaken men ger inte bara söt smak, utan kan även balansera och runda av andra smakintryck.

Malt Malt är säd, vanligen korn som fuktas med vatten och fått gro. Malt används i tillverkning av öl och whisky men används även i påsk och julmust även i brödet memma.