Den ”blå-vita” tråden POLICY FÖR SOLLEFTEÅ GIF FF I samtliga lag uppmuntrar vi till juste spel, följer fotbollens regler, respekterar domarens beslut och.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Spelarutbildningsplan Östergötlands FF
Advertisements

ÄLVKARLEBY IDROTTSKLUBB Policy och verksamhetsbeskrivning
F ÖRÄLDRAMÖTE F04:7. B OO FF’ S VÄRDEGRUND Fotboll är en lagsport Respekt Socialt ansvar Stolthet Delaktighet.
Nivåanpassad träning För att inkludera alla
ÅLDERSGRUPPEN 10 ÅR HÖSTEN. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen.
Föräldramöte P 01 Utvecklingslag
Nya Vikvalla - en aktivitetsplats för alla presentation för kommunen fredagen den 26 september 2008.
Näsets SK Den vinröda tråden !. Näsets SK Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi satsar på både.
Protokoll Föräldrarmöte 16/3 P Föräldrarna hälsades välkomna till Eskils klubbstuga. 2. Klubbdirektör Tommy Billqvist informerade om Eskilsminne.
Fotbollsverksamheten
TÄNK TILL VÄRDEGRUNDSMATERIAL 2014.
VÄLKOMNA.  Säsongen 2009 är P98 och P99 ett lag  Beslutet är baserat på antal barn i varje årskull  Vi är ”på pappret” 23 barn  Inför nästa säsong:
Värmdö HC´s U9-U10 Hockeyskola 6-7 år U 8 U11-U12 U13-U14 U15-U16 B-jun A-jun A-lag B-lag Vetsutbildningstrappa Framåt.
1 ATK’s nya träningsgrupper – hösten 2010 Informationsmöte Agenda: Bakgrund - Varför ändra i våra träningsgrupper? Vilka ändringar är gjorda.
Föreningspolicy för IFK Fjärås
Fastställt av Representantskapet Översyn av S:t Eriks-cupen.
TIS Innebandy.
Ledarmöte Innehållsförteckning 1.Övergripande – Vår policy i stort 2.Att vara ledare inom SGoIF 3.Barnfotboll, upp till 12 år 4.Ungdomsfotboll,
Föräldramöte Gefle IF P-01
För att inkludera alla Ljusdal IF
Laget med fart, Hoby så klart Ur föreningens stadgar; Föreningen skall bedriva idrotten Bordtennis. Föreningen.
 Sedan 1956  200 st aktiva spelare i 14 lag  en förening för både pojkar och flickor Ludvika Handbollsförening.
”500-klubben” SOLLEFTEÅ GIF FF Jag stöder Sollefteå GIF FF ´s verksamhet med minst 500 kr / år och blir då automatiskt medlem i klubben. Ett medlemskort.
Qviding ungdom 2009 Ungdomsutskottet. Vi skall bli bäst i Sverige på att utveckla & utbilda våra ledare, tränare och spelare. Vision Qvidings ungdomsutskott.
Utbildningsplan för Arvika Volleyboll Syftet med planen fram till 2011: Att klubben alltid skall ha minst den kompetens vad gäller tränare,
Ockelbo Basket STRATEGI “BACK ON TRACK ”. Ockelbo Basket VISION  OBK SKA BEHÅLLA OCH VIDAREFÖRÄDLA DET STARKA VARUMÄRKET SOM ÄR ETABLERAT SEDAN.
Skara IBK´s utbildningsplan för ungdomsverksamheten Sibk:s utbildningsplan är framtagen av ungdomstränare och godkänd av styrelsen i oktober 2008.
Föräldramöte F 08/09 30 September Policy, spelarutbildningsplan; hur jobbar BK Höllviken med flickfotbollen? 2.Höstens planering: Tjejcupen,
1 Agenda –Välkomna! –Organisation 2015/2016 –Vilka får plats i Tyresö Hanviken Hockey –Målsättningar för juniorverksamheten –Grov säsongsplan J18 –Teknikträning.
STD-KM :02 Föräldrarmöte IFK
Föräldramöte SMÅ IF Fotboll Agenda; Era åsikter om bra och dåligt med SMÅ IF Fotboll Presentation SMÅ IF Fotbolls styrelse Styrelsens uppgifter Framtiden.
Vi är en förening med bred ungdomsverksamhet inom fotboll. Vi har 18 lag, 574 aktiva ungdomar, 3 seniorlag och totalt 1400 medlemmar. Det är fantaskiskt.
Välkommen. Föreningens utvecklingsområden Föreningsidé Vision – Mål - Policy Struktur Kommunikation Materiella resurser Medlemmar.
Vi är en idrottsförening med spets, bredd och mångfald. Vi som föreningen vill ge dig en chans att utvecklas hos oss. Föreningens värdegrund är glädje,
VÄLKOMMEN till SÖRSKOGENS IF Fotboll / Innebandy / Tennis En informationsskrift om Sörskogens IF TILL ALLA FÖRÄLDRAR och SUPPORTRAR Som förälder och supporter.
Föräldramöte Agenda Avsluta 2013 Målsättning Adolfsbergs IK Målsättning/Vision AIK P05 Organisation (detta skall vara klart idag!) Säsongen.
Hjulsbro IK Välkommentill P99 Föräldramöte
Policy Vad förväntas av spelare, ledare och föräldrar i Uppsala HK.
FÖRÄLDRAMÖTE 11/ HFF P 01. INNEHÅLL UNDER KVÄLLEN Blå Tråden Läget i laget Regler för spelarna/laget Uttagning till matcher Medlemsavgiften Cup.
Verksamhetsidé för Kalix Handboll Varför finns vi? För vems skull finns vi? Vad erbjuder vi? Vilka värden skapar vi? Verksamhetsidé Kalix HK är en förening.
RÖDA TRÅDEN Att erbjuda så många barn, ungdomar och vuxna som möjligt att vara aktiva i Sköndals IK. ”Så många som möjligt, så länge som möjligt”. Sköndals.
Verksamhetsplan 2013/ Johan Österman2013/2014 Beslutad av styrelsen
Föräldramöte F Program Ledare Hertzöga BK
Åsa IF Stiftelsen Dunross
IS Halmia, 2017 och i framtiden
IF Lödde P03.
Välkomna till föräldramöte F
IS Halmia - Verksamhetsplan
Agenda Söderköpings IK PF03 Föräldramöte 19/3
Våra Värdegrunder.
Fotbollsskola 2017.
Laget Göransson cup januari 2016.
Järfälla Basket P07 Föräldramöte 25/
Obbola IK.
Föräldramöte 25/4  .
V I S I O N Bättre, Starkare och Roligare Sigtuna IF Fotboll
Värdegrund Hos IK Zenith vill vi att barn och ungdomar har rättigheterna: … att få delta i idrott oberoende av förmåga … att delta på nivåanpassad bas.
Certifiering av fotbollsföreningar i Uppland
Spelar- och föräldramöte
Information kring klasslagsfotbollen
Välkomna till föräldrainformation för BSK- F09.
Välkomna till föräldramöte F
Informerar föräldrar om Barn- och Ungdomsverksamheten
Onsala BK.
ORGANISATION & ARBETSSÄTT SÄSONGEN 2017/2018 HISINGEN HOCKEY
Föräldrapolicy Skåre HK
Nätverkspolicy
Föräldramöte NIF P06 Vår 2019.
Palmstaden IK utbildningsplan för ungdomsverksamheten
MASTERPLAN FOTBOLL
Presentationens avskrift:

Den ”blå-vita” tråden POLICY FÖR SOLLEFTEÅ GIF FF I samtliga lag uppmuntrar vi till juste spel, följer fotbollens regler, respekterar domarens beslut och vi tackar motståndare och domare efter match. Kom ihåg att Du som spelare- ledare- förälder-supporter representerar Sollefteå GIF FF och är därmed föreningens ansikte utåt.

POLICY 2010 Målsättningen ska vara att skapa en klubbkänsla där spelare och ledare ska vara stolta över att representera Sollefteå GIF FF och att vi alla på och bredvid planen agerar som goda representanter för föreningen. Föreningen arbetar aktivt mot användande av droger. Alla lag skall genomgå utbildning / studiecirkel avseende drogers påverkan. Skulle någon missbruka droger ska ledarna tillsammans med styrelsen eller av styrelsen utsedd (-a) person(-er) ge möjlighet till förändring och stöd. Ledare, föräldrar och vuxna spelare tar ansvar för att alla åker trafiksäkert, framförallt vid bortamatcherna, att alla använder bilbälte, att bilen är laglig och i trafikdugligt skick, att bilföraren är i trafiksäkert skick och att förarna håller rätt hastighet. Föreningen uppmanar alla att använda cykelhjälm vid cykling och att åka cykel på de cykelbanor som finns och respektera trafikreglerna för detta. Vid upphandling av transporter ska trafiksäkerheten vara en avgörande faktor för val av transportör. Föreningens policy ligger naturligtvis till grund för all verksamhet inom föreningen och är därmed föreningens inriktning. Enskilda ledare- spelare- föräldrar kan inte göra avsteg från föreningens policy eller fatta beslut som inte överensstämmer med detta Seniorverksamhet Representationslaget är det enda laget i föreningen där de bästa spelarna ska spela. Våra sportsliga mål är att vara ett etablerat division 2 lag, detta är bl a beskrivet i vår vision 2017 Andra lag ( f n division 5 tillsammans med Graninge FF/Undroms IF) är att se som utvecklingslag där de enskilda spelarnas utveckling skall vara styrande. Ungdomsverksamhet Alla som vill ska få spela ungdomsfotboll i Sollefteå GIF. Det är både en sportslig och social verksamhet vi bedriver. Vår strävan är att ha så många lag som möjligt i seriespel, så att alla får mycket speltid. Det förutsätter att föräldrarna möjliggör för spelarna att prioritera fotbollen under året. Rekrytering till föreningens verksamhet skall påbörjas under kvartersfotbollens tidiga år och kvartersfotbollslagens ledare skall erbjudas utbildning av föreningen. SGIF ska i så stor utsträckning som möjligt vara självförsörjande på spelare till föreningens seniortrupp Föreningens ungdomsverksamhet ställer inga krav på att spelarna ska ge upp sin vinteridrott till förmån för fotbollen. SGIF FF förhoppning är att andra idrotter har samma positiva inställning till fotbollen. Utbildning Senior Föreningen skall verka för att seniorspelarna skall erbjudas utbildning till ledare eller domare dels för personlig utveckling och dels för att öka rekryteringsbasen för nya ledare. Det ska också beaktas att spelare kan få en övergång från spelare till ledare på ett smidigt sätt.

POLICY 2010 Ungdom Utbildningen av den enskilde spelaren är viktigast, inte lagets resultat ! Inom föreningen måste vi tänka på att fotbollsutveckling sker olika snabbt för olika ungdomar. Grunden för ungdomsträningen är teknik och spel i olika former. Den ska genomföras med mycket bollkontakt för alla spelare t e x genom smålagsspel och stationssystem. Sollefteå GIF FF idé avseende detta beskrivs i Utbildningspyramid enligt bilaga 1 och Utbildningsstege enligt bilaga 2 Ungdomskommittén ansvarar för att fotbollsskola bedrivs första veckan efter avslutad vårtermin på grundskolan. Sommarfotbollsskola ”Sommarproffs” ska i mån av resurser genomföras under tre veckor under sommaruppehållet främst för att utveckla den tekniska förmågan för ungdomar i Sollefteå GIF FF. Målsättning avseende utbildning för ledare är att genom duktiga ledare få så många spelare som möjligt att delta så länge som möjligt. Plan enligt Utbildningspyramid, bilaga 1. Ungdomsledare ska erbjudas vidareutbildning inom ramen för svenska fotbollsförbundets tränarutbildning. Våra äldre ungdomar skall erbjudas såväl domar- som ledarutbildning enligt utbildningspyramid Matchning/ Coachning skall ske med ett långsiktigt syfte. Organisation Organisation av ungdomssektionen samt resurspersoner för ungdomslagen enligt bilaga 3. Ledare/tränare måste få ett 100% stöd i sitt arbete att leda/träna laget. Det är därför viktigt att det skapas en bra organisation runt varje ungdomslag som underlättar verksamheten. Lämpliga spelartrupper för 11-mannafotboll är 18 – 22 st, och 7-manna 10 –15st. Finns det t ex st elva-åringar bildar vi en träningsgrupp men har två lag i seriespel. Permanent uppflyttning av spelare från ett lag till ett annat sker endast i undantagsfall och ska i förekommande fall långt i förväg planeras av ledarna i respektive lag, spelaren och ungdomskommittén. Tillfälliga lån av spelare skall alltid ske i samråd mellan berörda lags tränare. Så många spelare som möjligt ska beredas möjlighet att träna med ett äldre lag. För spelare i vår äldsta pojklagstrupp (P17/18) skall två utbildningsplatser (lärlingsplatser) finnas i A-lagstruppen. Platserna är inte permanenta utan skall ses som tillfälliga platser där Tränaren P17/18 i samråd med A-lagstränare avgör vilka två som skall träna med A-truppen i kortare perioder. Efter avslutad säsong ska ledare i respektive lag kallas till ett möte. Där ska säsongen stämmas av och utrustning överlämnas. Innan detta möte ska ledarna för kvarterslagen, som ska börja i seriespel kommande säsong, kallas till ett speciellt möte. Dessa möten hålls så snart det är möjligt efter säsongsslut, dock senast februari månad.

POLICY 2010 SOLLEFTEÅ GIF FF´s värdegrund Professionalism Mod Ödmjukhet Delaktighet