Top Cats bildades 2001. Vännerna Jon Kleppenes och Fredrik Lilja hade blivit uppmuntrande av sin musiklärare på Frykenskolan att starta bandet. I början.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
HÄR BOR JAG Skogstrollen vt 2013
Advertisements

När Ella fick plaströr i öronen
Här kommer några bilder från platsen där mysteriet hände en gång…
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Välkommen till Vialundskolan! =)
Hur kan jag vara viss om min tro?
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Ett fel på kvinnor.
Ronja och Bojj på äventyr av Moa Eliasson och Marcus Mäkele.
Att tydliggöra de långsiktiga målen i Lgr -11 och kunskapskravens fem övergripande förmågor för elever, föräldrar och pedagoger.
Föreläsning av Ingvar Pettersson & Robert Björk
Hans och Greta.
Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max.
Ny frikostighet Filipperbrevet. Paulus tar emot – och ger…  Tar emot Jesu tilltal  Ser klart  Får förlåtelse  Får förtroende.
Kamratstödjar konferens 5/ Dagen startade för kamratstödjarna när de anlände till Munkedals folkets hus. Kamratstödjarna blev incheckade och fick.
Den Glada Internationella Vänskaps Veckan.
Så här har vi haft det under våren En presentation av vad klass 3 på Krika Bygdeskola har gjort under vårterminen 2001.
Pronomen.
Släktskapsregeln för 6a
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Anna Kesselfors, Sunnerbyskolan F-6, Sorunda –
Heter det ”BLI” eller ”vara”?
Rammstein. Rammstein Rammstein Rammstein Rammstein Rammstein.
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Sagan om björnen.
Ta Dig tid….
Krönika av latinets Chronika= tid (årskrönika)
Projekt ”Inget Extra Liv” Motorförarnas Helnykterhetsförbund Regissör: Fredrik Davidsson Motorförarnas Helnykterhetsförbund ”Inget Extra Liv” En kampanjfilm.
Veronica Maggio Veronica Maggio.
Varje dag försvinner flera personer…
Byggsats Happy Birthday
Mitt påsklov Mitt påsk lov. På mitt påsk lov så har min morbror bjudit några i släkten till en brasa och han hade samlat in massa skräp och träd och sånt.
Musikstycken spelas upp genom att ni trycker på ljudsymbolen och sedan får ni använda dem för att lösa frågorna, lycka till!
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
Dead By April! DBA är ett svenskt rockband från Göteborg bildat år De gav ut sitt självbetitlade debutalbum Bandets låtskrivare och producent.
Ta Dig tid… Ta Dig tid att älska… Det är den eviga ungdomens hemlighet.
När ska man använda de och när ska man använda dem.
Vad är du för typ av person?
Av Murwet och Sandra. Det var en gång en planet som hette Mars. Han hittade flera planeter.
Jul, jul strålande jul. Ja visst är det strålande. eller
BO OCH LEVA INTRODUKTION AV KAPITLET Hur undvika vräkning Samboregler
Det var en gång en man som  inte var nöjd med sitt redskap.
Att sälja Lions Quest-kurser till skolor /14.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Ordkunskap Ord och begrepp som används för att uttrycka känslor, kunskaper och åsikter. Ords och begrepps nyanser och värdeladdning.
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
Tredje världskriget Emma Augustin, Matilda Blohm, Oscar Pettersson, Adam Qvirist, Caroline Pettersson & Matilda Krantz.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
SIM TEAM.
Arbetsförmedlingens insatser för dem som deltagit i programmet arbetslivsintroduktion Siri Persson Avdelningen Rehabilitering till arbete, Strategienheten.
”Kompisar för evigt!” Författare: Greta, Elin, Daniella, Elizabete, Nora, Edwin, Vilius, Arda, Ismail och Liam.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Innovationsperiod för Arbesko. Företaget utvecklar mängder av tekniska innovationer som på olika sätt märks i deras skor. Först i Europa med.
Reformationen i Sverige
CHRISTOPHER MAURICE BROWN Chris Brown. BAKGRUND  Christopher ”Chris” är född 5 maj 1989  Chris är uppvuxen i Tappahannock, Virginia  Son till Joyce.
Undra när pappa kommer????. Jag blir så arg!!! För va då????? Äntligen kommer han!!!!
Grattis faster! ...jag hörde att du fyller år idag. Det tänkte jag man kunde fira genom att bland annat visa lite hur jag har det  Pappa pratade om någon.
Brukares erfarenheter i samband med en personalutbildning i psykiatrisk rehabilitering Camilla Bogarve.
Cyberbullying/ Nätmobbning
Tage Tage William Etul föddes som äldsta barn till Elof Mauritz Olsson och hans hustru Hilda Christina f. Andersdotter i detta hus i Södra Stensjö.
Vackert om kvinnor Luta dig tillbaka och sätt på ljudet. Bildspelet sköter sig utan att du behöver klicka.
LEDTRÅD: Hans namn betyder guld och sådana bollar har han många!
Lite fakta :Bullet for my valentine startades 1998 och dom spelar heavy metal metalcore och trashmetal. Deras debut album släppdes 2006 och det hette.
Olika sätt att resonera kring hur människor bör handla
Ta Dig tid… Ta Dig tid att älska… Det är den eviga ungdomens hemlighet
Rihanna.
Olika sätt att resonera kring hur människor bör handla
Vem är jag? Jag är en 17 årig kille som bor i mitten av Värmlands skogarna, i en stad som heter Kristinehamn. Jag har 2 småbröder och 1 storebror.
Kajsa och mormor i Danmark av Cajsa och Hannes. Det var en fin sommardag. Kajsa skulle gå ut och sälja kolor på torget.
Ta Dig tid….
Presentationens avskrift:

Top Cats bildades 2001. Vännerna Jon Kleppenes och Fredrik Lilja hade blivit uppmuntrande av sin musiklärare på Frykenskolan att starta bandet. I början hade bandet en del konserter i hemtrakten och de var i första hand en lokal angelägenhet. Genom sin medverkan i SVT-dokumentären Raggarliv fick bandet ett bredare genomslag. Deras medverkan gjorde att en producent för Grynets show blev intresserad och Top Cats medverkade i Grynets Show två gånger. De medverkade också i Nyhetsmorgon som representanter för den nya vågen av "gammal, hederlig rockabilly".

Vad är hemligheten? – Vi tar inte oss själva på så stort allvar. Fast man undrar om det är därför det har gått bra, eller trots det? skrattar Jon självironiskt. Sedan blir han lite mer allvarlig. – Var och en i bandet har sin egen musiksmak. Det är inte så att alla sitter hemma och enbart lyssnar på rockabilly. Basisten Martin lyssna på elektroniska grejor som exempelvis techno, vår gitarrist Fredrik gillar Thåström och jag är inne på gammal soul som Ray Charles och Aretha Franklin. Det blir en intressant blandning som säkert bidrar till Top Cats sound och egenart.

Martin Lindahl Robert Jansson År 2004 slutade Kjellberg i bandet och ersattes av Robert Jansson och 2007 slutade Henrik Törnevik och ny kontrabasist blev Martin Lindahl.

Efter att Top Cats deltagit i TV-tävlingen Talang år 2010 och kommit till semifinal ville flera låtskrivare skriva musik till dem, bland andra Calle Kindbom, Thomas G:son, Fredrik Kempe och Peter Kvint.

Jon Kleppenes beskriver sig som något av en bandpappa Jon Kleppenes beskriver sig som något av en bandpappa. Han fixar enligt egen utsago mycket av just ”runtomkringarbetet”. Han har exempelvis fram till nu skött alla bokningar – och har nu den huvudsakliga kontakten med bokaren. Han sköter också bandets underhållande hemsida.

Martin Lindahl Basisten Martin Lindahl har varit en ”seriös” musiker från start. Han studerar klassisk musik och är musikteoretiskt kunnig.

Fredrik Lilja Gitarristen Fredrik Lilja njuter av att spela i band ”med allt det innebär”. Han gillar musiken och livsstilen lika mycket.

Olle Sätterström Olle Sätterström är som sagt bandets nytillskott. Han kommer från Dalarna och är bandets multiinstrumentalist, han läser till trumpetlärare.

Robert Jansson Trummisen Robert är en riktig snackare och älskar att håller låda för alla som lyssnar – samt alla andra. Han är också bandets ”handy man”, den som får byta till vinterdäck.