Miljöteknik i Värmland

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Framtida överenskommelse om långsiktigt, hållbara strukturer som stödjer en evidensbaserad praktik inom socialtjänst och därtill hörande hälso- och sjukvård.
Advertisements

Bibliotek Värmland Ingalill Walander Olsson, bibliotekskonsulent, Region Värmland Annelie Ekberg-Andersson, koordinator, Karlstads universitetsbibliotek.
Socialfondens regionala plan. Styrkor - Stockholm är en fungerande och funktionell region där lokala problem kan lösas regionalt - Stockholm har en stor.
Regionalt resurscentrum för jämställd tillväxt
Dalarna - Pilotlän för Grön utveckling - Miljödriven utveckling EID:s styrgruppsmöte, 7 juni 2012 Marit Ragnarsson och Lennart Färje.
Kulturdepartementet Arbetet med att ta fram en nationell strategi för digitalisering, digitalt bevarande och digital förmedling(/tillgängliggörande)
Kompetensplattform Halland
Lars Sandberg Företagares synpunkter på systemet Kreativa grupper, upplägg och resultat.
SKL:s återrapportering 6 december 2012 Överenskommelsen inom det sociala området Anna-Karin Berglund Avd. för ekonomi och styrning.
Regionala prioriteringar f r o m Region Värmland I Ann Otto.
Ortsutveckling i Sparreholm Stormöte Folkets Hus - Sparreholm 9 maj 2011.
Energikartläggning i stora företag
FoU-strategi för Mittsverige Forskningen skall vara av hög internationell kvalitet till nytta för regionen I FoU-strategin prioriteras vissa forskningsområden.
Välkommen!. Chris Heister, Landshövding >> Forsknings- och innovationsinfrastruktur Ulrika Ljungman, KTH.
Välkomna till träff med Samrådsgruppen för näringslivsfrågor Dokumentation på Gränsgångaren gransgangaren.wordpress.com.
Myndighetsgemensamma lösningar för enklare företagande.
Förstudien ”Mitt hjärta”
Dialogdag 23/ Lagen om regionalt utvecklingsansvar i vissa län Regionalt tillväxtarbete (regionalt tillväxtsansvar) -Regional utvecklingsstrategi.
Senior alert Linnea Grankvist, Lisa Brunzell, Josefin Hellberg Bättre liv för sjuka äldre, Region Värmland.
Arbetsplats Värmland Anna Knutsson, projektledare
Svenska palliativregistret Linnea Grankvist, Lisa Brunzell, Josefin Hellberg Bättre liv för sjuka äldre, Region Värmland.
Region Värmland. Region Värmland är värmlänningarnas organisation för tillväxtfrågor, regional utveckling,
Region Värmland.
Handlingsprogram för livsmedel Miljönämnden 18 december 2012.
Kommunernas ordförandeskapsår 2012 Klimatsamverkan Skåne Länsmiljöträff, Höör, Jon Andersson, Energikontoret Skåne Bo Persson, Kommunförbundet.
Teknikupphandling Börje Nord En teknikupphandling är en anbudsprocess som ska stimulera och skynda på utveckling och användning av effektivare teknik.
Hur vänder vi trenden? Carsten Rose Moderator. Paneldeltagare Birgitta Södertun, Regionråd (KD) Ordf. folkhälsoberedningen Region Skåne Eva Pettersson-Lindberg,
Vad det handlar om Malmö stad satsar på att göra Malmö till en trygg och bra stad att leva, bo och arbeta i. Tillsammans med Malmöborna, företag, fastighetsägare,
Vårt uppdrag Inriktning – bidra till ökad samverkan mellan berörda aktörer och till ökade kunskaper om möjligheterna med smarta elnät i samhället – lämna.
KICK OFF för en ny samverkans- och innovationsarena för miljöteknikföretag!
EN MODELL FÖR SAMVERKAN:
KOMPETENSFÖRSÖRJNING!
Uppdrag validering Björn Scheéle
Marknadsplan Gör en marknadsplan.
Att stödja övergången till en koldioxidsnål ekonomi inom alla sektorer
SAMBA Vitalis Maria Areblad Landstingets IT-enhet Landstinget i Östergötland.
Pedagogik för jämställd IT Bidra till jämställdhet i det lokala samt regionala tillväxtarbetet genom att i ett nära samarbete med andra aktörer verka.
En ny modell för samverkan mellan stat, region och kommuner.
Områdesmöte Vårterminen Agenda Del 1: Status upphandling och tidsplan Områdesmöte Grundidé Diskussion Del 2: Arbete i resp. grupp.
Och forsarna sjunga sin ljuvliga sång -vid den vill jag somna så stilla en gång och vila i värmländska jorden I Värmeland - ja där.
Molndal.se Digitala barn – Digital delaktighet – Utmaning för regionbibliotek… Anette Eliasson, Biblioteken i Mölndal.
Simpler som metod för näringslivsanalys Bo-Josef Eriksson, Analytiker/utvärderare.
Regional utvecklingsstrategi – RUS – antogs 2010 Mobilisering och kraftsamling Regionala prioriteringar En riktningsgivare med vision, mål och strategier.
Enheten för regional tillväxt, Näringsdepartementet
Regionalt serviceprogram- Jämtlands län
Projektår 2 - Forskningsuppdraget inom VUXBIB – Folkbibliotekens stöd för vuxnas lärande Eva-Maria Flöög Anette Eliasson Cecilia Gärdén Christina Persson.
Mälardalens högskola Karin Spets
Örebroregionen - Indiens brofäste till Skandinavien Tisdag
Ta pulsen på ditt företag! – Health Check™ NyföretagarCentrum tar nu steget från att kostnadsfritt hjälpa entreprenörer igång med att starta nya företag,
Högskola och samhälle i samverkan Karlstad Forskarnätverket i SLIM-projektet Staffan Bjurulf Projektledare Region Värmland.
Välkomna till träff med Samrådsgruppen för näringslivsfrågor
Främja kvinnors företagande Gunilla Evers, Beredningssekreterare Anna Knutsson, Beredningssekreterare.
Delprojekt 1:1- Projektbidrag via länsstyrelserna 50 mkr för 2007 Länsstyrelserna - ansökningar och beslut Projekt inom affärsutveckling och.
Regionala styrkor och branschkluster i Helsingborg-Helsingör
”Från Kust till fjäll skapas en hållbar attraktiv region” Regional utvecklingsstrategi för Västerbottens län
En kartläggning av skyddsvärda insekter på sandmarker och torrängar Inventering av Nybro kommun Niklas Johansson, Baskarp.
Verksamhetsplan 2016 EID samordningsgrupp, EID styrgruppsmöte 16 februari 2016.
Ett Interreg Sverige-Norge projekt
SWOT Styrkor – Svagheter – Möjligheter – Hot (Strength – Weakness – Opportunity – Threat) SWOT-analys är ett verktyg för att utforma en lämplig strategi.
Att sätta mål Enligt SMART-kriterierna bör ett mål vara: specifikt
Fokus i fördjupad utvärdering av miljömålen 2015
Befintlig forskning om och med Resurscentra för kvinnor
Marknadsplan Gör en marknadsplan.
Digital plattform Delaktig kommunikation
Uppdrag E-hälsa och digitalisering
Standardisering i energibranschen Förutsätter ett innovativt företag att grundläggande standardisering är på plats då omvärlden digitaliseras med ökat.
Regionala handlingsplaner
”Främja långsiktig samverkan mellan olika samhällsaktörer”.
EXEMPEL Ökade välfärdskostnader 1 2 Brännpunkt Konsekvenser för staden
Näringslivets arbete för miljömål och Agenda 2030
Presentationens avskrift:

Miljöteknik i Värmland Kan den utvecklas? Jörgen Persson och Dag Hallén Region Värmland/Energikontoret

Kartläggning gjord Fördjupad kartläggning av miljöteknik-”branschen” i Värmland Kartläggning av företag och aktörer Analys av företagsstruktur Styrkor och svagheter i Värmland Utvecklingsmöjligheter Behov av insatser Hagfors, Karlstad, Kil, Sunne och Säffle är med i Energimyndighetens program Uthållig kommun. De kommuner som deltar i Uthållig kommun arbetar med energifrågor inom områdena fysisk planering (planering av byggnader, mark m.m.), kommunens fastigheter, samarbete med näringslivet och kommunens transporter. Kommunerna ska helt enkelt bli bättre på att i sin vanliga verksamhet även tänka på energifrågorna och att arbeta för ett hållbart samhälle. 63 kommuner i landet deltar i Uthållig kommun. Programmet pågår mellan 2008-2011. De kommuner som är med i Uthållig kommun är uppdelade i mindre arbetsgrupper där de utbyter erfarenheter med varandra. Energikontor runtom i landet fungerar som stöd för kommunernas arbetsgrupper. Energikontor Värmland samlar Hagfors, Kil, Sunne, Säffle, Vingåker och Lindesberg för samverkan. Karlstad samverkar med de övriga större städer som deltar. ”Miljöteknik är all teknik som direkt eller indirekt bidrar till en bättre miljö. Miljöteknik innefattar sådana varor, system, processer och tjänster som ger tydliga miljöfördelar i förhållande till befintliga eller alternativa lösningar, sett ur ett livscykelperspektiv”.

Region Värmland är ett regionalt samverkansorgan som länets 16 kommuner och landstinget tillsammans har bildat. Syftet är att bli starkare i arbetet att skapa tillväxt här i Värmland och att fortsätta utveckla det vi är bra på i vår region.

Miljöteknikföretag i Värmland 120 företag och 6 andra aktörer inom området 30-tal miljökonsulter, flertal inom energieffektivisering Skogsföretagandet ger styrka och möjligheter Bl.a. pekas energieffektivisering ut som lämpligt fokusområde Glesbygd och samverkan svaghet Ekonomi och finansiering är ett hot

Arena med fokus på miljöteknik? Omvärldsanalys, utbildning och forskning inom miljöteknik Fokus på specifika grenar Stöd från myndigheter Att lyfta fram de goda exemplen Hur arbetar vi vidare med frågan?

www.regionvarmland.se Energikontoret