Garagegolv Varför Många garagegolv har gått sönder, det samlas vatten och det blir värre och värre Två golv har åtgärdats på prov, det har fungerat bra.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Kroksjön är en by sydväst om skellefteå.
Advertisements

Snabbguide och tips.
Naturens krafter Landskapet har förändrats av naturens egna krafter. Det fortsätter att förändras hela tiden. - Hur bildas en rullstensås? Vad är en rullstensås?
Partikelverb hälsa på eller hälsa på?
FTFs motionsskola.
Säkra lekplatser.
Uppföljning 23 januari 2014 av Protokoll från Trygghetsvandring i Gunnarstorp PlatsProblemFörslag på åtgärd Uppföljning 23/
I begynnelsen var grus…. Grus som Nettan jämnade till.
Samfälligheten Nattsländan, årsmöte adresser Styrelsen vill bygga upp ett register Information digitalt istället för papper sparar.
78 respondenter. 2 [1] Hur har det varit hemma sedan du var här sist?
Konstgräsplanens framväxt Ett bildspel från tiden före saneringen fram till nyår 2014.
Word Word är ett av de vanligaste ordbehandlingsprogrammen. Vi skall idag gå igenom de vanligaste funktionerna i programmet. Fördelarna med att använda.
Värme. Med värme menar vi i dagligt tal den temperatur som vi kan mäta med en termometer.  Värme är en form av energi.  En viss temperatur hos ett ämne.
Planera för ett förändrat klimat – ansvarsfrågor Plan-, bygg och bostadsdagar, Luleå 20 november 2013
Elsäkerhet.
Arbetslokaler och arbetsrum
Samfälligheten Nattsländan, årsmöte Nya parkeringsplatser (1) Varför Det är trångt på parkeringarna, speciellt i den södra delen Här har man.
Nytt golv av finaste furu
En femtedel av livet….
©storm.
Lekplatserna i Hemslöjdens samfällighet Presentation på årsmöte
Vision Bergkvara - Arbetsgrupp Playan
Definition av avfall & när avfall upphör att vara avfall
Finansförbundets motionsskola.
Hållbar utveckling Hållbar utveckling är hur vi ska kunna fortsätta med att exempelvis få rent vatten utan att det förstör för andra människor på våran.
Kretslopp Vad är ett kretslopp? Vilka ämnen kan ha ett kretslopp?
TOUR DE HALLAND juli juli 2012.
Humleposten december 2011 Vad händer betr. Rep. och underhåll? Värmepumpen Är du tveksam om hur denna skall underhållas, kontakta Kristofer i nr 121 eller.
Riskhantering Säkrare resultat genom systematisk riskhantering
VÄLKOMNA!.
Startade 1997 med ideellt valda miljökommittéer 2005 – Alla klubbar I Hallandsdistriktet har tilldelats SGF:s miljödiplom Arbetet har bestått i framtagande.
Rollfördelning i funktionärsbåset Vem gör vad i Danicahallen.
Energi Älvkarleby Ridklubb
En hållbar utveckling tillfredsställer dagens behov
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
Matsmältningssystemet
Din tjänstepension heter ITP 1
Din tjänstepension heter ITP 2
Så tycker småföretagarna om Kassaregisterlagen …eller historien om riktigt kassa register Undersökning FöretagarFörbundets webbpanel oktober 2009.
FORUM 3: PPT material Instruktioner De efterföljande PPT bilderna kommer att guida gruppen igenom Forum 3 med presentationer och övningar steg för steg.
Lars Ekberg, CIT Energy Management AB Seminarium om Totalprojekt 5 november 2013 – Länsstyrelsen VG Att genomföra åtgärder så att kalkylen håller Lars.
12 Motioner (forts.) För beslut:  Att samfälldhetens styrelse av stämman får befogenhet att besluta att skapad(e) ny(a) Vatten Ut/In gemensamhetsanläggning(ar)
Enkätundersökning Västervall 2015 Svarsfrekvens 84%, stort tack! Hemsidan har haft nästan besökare på 1 år! Några inlägg och goda idéer som kommit.
Naturvårdsverket | Swedish Environmental Protection Agency 1 Regional årlig uppföljning av miljökvalitetsmålen Naturvårdsverkets anvisningar.
Google SketchUp Del 1.
Välkomna till medlemsmöte med Södra Nordanvägens Samfällighetsförening Södra Nordanvägens Samfällighetsförening.
Tvättmaskin är en teknisk apparat som används för att tvätta kläder.
Samfälligheten Nattsländan, årsmöte Garagen Styrelsen har skrivit ett dokument som heter ”GARAGEN” och lagt det på hemsidan Dokumentet anger.
BVForum - en genomgång för revisorer Sören Thuresson.
Mullvad Mullvaden är ett djur som inte tycker om människor. Mullvaden är perfekt anpassad till ett liv under marken i gångar.
PROJEKT Projektkurs - DA7075 VT04.
Garagegolv Varför Många garagegolv har gått sönder, det samlas vatten och det blir värre och värre Garagen i den södra längan (18 st) åtgärdades i fjol.
{ KMS mot 2020 Strategier från styrelsen. Finaste hamnen på kusten?
Bättre kundupplevelse med relevant och effektfull kommunikation.
Framtidskartläggning
Möjligheternas ö Tjörns Vägföreningars Samarbetsorganisation Informationsmöte
Träningsansvarig. Liten hjälp för träningsansvarig. Som grund ligger anvisningar för lure coursing verksamheten som finns att ladda ner från PKLC hemsida.
Pensionsplanering. Dagens agenda: Vad vill jag ha svar på? Paus Pensionssystemet Paus Tjänstepensionen.
Garagegolv Varför Många garagegolv har gått sönder, det samlas vatten och det blir värre och värre Garagen i två längor (27 st) är åtgärdade Förslag Åtgärda.
MEDLEMSENKÄT HÖKENSÅS GOLFKLUBB Hösten 2016
Föräldramöte SIF P-06 April 2017.
Om du jobbar i huset (ekero1)
Varifrån kommer kranvattnet?
Samfälligheten Nattsländan, årsmöte
Varifrån kommer kranvattnet?
Förslag till årsmötet /Jan-Åke Dahlberg
Ledningens genomgång: Informationssäkerhet mall kortversion – underlag i annat underlag Datum 2018-XX-XX.
Samfälligheten Nattsländan, årsmöte
Samfälligheten Nattsländan, årsmöte
Presentationens avskrift:

Garagegolv Varför Många garagegolv har gått sönder, det samlas vatten och det blir värre och värre Två golv har åtgärdats på prov, det har fungerat bra Förslag Åtgärda ytterligare 18st i år, dvs alla i den södra längan Man behöver hugga bort sprucken betong, lägga på primer och gjuta nytt Vi gör jobbet själva och sparar därmed pengar Kostnader kr enligt vår egen beräkning Samfälligheten Nattsländan, årsmöte

Åtgärda läckage från takrännorna på garagen (1) Varför En takränna har läckt och orsakat fukt inne hos Bkv 440 Försäkringar täcker inte denna typ av skada Lösning Rännan är nu provisoriskt tätad Hela rännan ska rengöras och tätas riktigt med tjära Inne i garagen finns det en spalt mellan garagegolvet och husgaveln, den behöver fyllas igen och tätas så att ev vatten inte rinner ner där Samfälligheten Nattsländan, årsmöte

Åtgärda läckage från takrännorna på garagen (2) Mera Takrännan vid UC har varit otät länge Det läcker så att träreglarna och rören i garaget blir blöta Denna ränna behöver därför kontrolleras och tätas Lösningar För att komma åt rännorna så behöver plåten på garagetaken skruvas bort Droppnäsorna under plåten behöver sedan också tas bort Kostnader kr enligt vår egen beräkning Jobbet görs som projektarbete Samfälligheten Nattsländan, årsmöte

Bättre belysning på aktivitetsplanen Varför Stolparna är dåliga, det är farligt att byta lampor Belysningen är otillräcklig Förslag Nya stolpar, 2 alt 4st Nya och bättre lampor Vi gör jobbet själva och sparar därmed pengar Kostnader kr enligt vår egen beräkning Samfälligheten Nattsländan, årsmöte

Fotbollsplanen Varför Planen har stora hålor och är dessutom ojämn Förslag Det är inte bra att stänga av planen Det räcker med att fylla jord i hålorna och så i gräs Jobbet görs tidigt i vår så att gräset hinner rota sig Kostnader kr Vi deltar själva med projektarbete Samfälligheten Nattsländan, årsmöte

Husvagnsparkeringen Varför Det är mycket blött, stora pölar på vissa delar Förslag Lägg på ca 20 kbm grus Justera samtidigt lutningen så att vattnet rinner bort Kostnader kr enligt firman som gjorde tidigare jobb De som har husvagnar deltar ideellt i arbetet Samfälligheten Nattsländan, årsmöte

Lekplatserna hos Nattsländan Styrelsen har skrivit ett dokument som heter ”Lekplatserna hos Nattsländan” och lagt det på hemsidan Dokumentet anger regler för: -- hur lekplatserna och lekredskapen ska vara -- hur lekplatserna ska skötas -- hur ansvarsförhållandena är Syftet är att behandla det här och att besluta om användningen

Samfälligheten Nattsländan, årsmöte Lekplatserna hos Nattsländan Det finns allmänna regler för lekplatser -- Plan- och bygglagen anger säkerhetskrav -- Produktsäkerhetslagen ställer krav på lekredskap -- EU standard har krav på stötdämpande underlag Det finns krav på besiktningar -- visuella kontroller ska göras regelbundet -- funktionskontroller ska göras -- säkerhetsbesiktning ska göras årligen Samfälligheten har ansvar för lekplatserna --de ska vara säkra att leka på --de ska skötas om --bla ska lekplatserna vara med som en punkt på styrelsemötenas agenda --detta behandlas i dokumentet om våra lekplatser