Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Förslag till årsmötet /Jan-Åke Dahlberg

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Förslag till årsmötet /Jan-Åke Dahlberg"— Presentationens avskrift:

1 Förslag till årsmötet 2018-03-15/Jan-Åke Dahlberg
Skogsvårdsplan 2018 Förslag till årsmötet /Jan-Åke Dahlberg

2 Två personer från Skogsstyren genomförde tillsammans med två personer från ön en inventering av vår skog i september 2017

3 Syftet Syftet var att vi skulle få professionella råd och tips om hur vi bör sköta skogen. Dels inventerades större delen av skogsbeståndet på Fiversättraön Samt Ängsholmen med speciellt fokus på Nyckelbiotopen ”En nyckelbiotop är ett skogsområde som från en samlad bedömning av biotopens struktur, artinnehåll, historik och fysiska miljö idag har mycket stor betydelse för skogens flora och fauna”

4 Inventerade områden

5 Rapporter Vi har fått detaljerade rapporter med förslag till åtgärder för varje delområde samt allmänna råd för övriga områden. Rapporterna kommer att läggas upp på hemsidan Skötsen går i allt väsentligt ut på att rensa bort och hålla tillbaka smågranar som har en tendens att ”kväva” andra träd samt öppna upp för att släppa in mera ljus Arbetsinsatserna bedöms vara måttliga eftersom inga träd behöver forslas bort. Uppskattningsvis persontimmar bör räcka för att utföra jobbet

6 Tre möjligheter för Nyckelbiotopen
Vi gör om området till ett Biotopsskyddat område. Vilket innebär att staten friköper rätten att bruka och sköta skogen => Staten tar hand om skötseln (inga kostnader för oss) Vi ingår ett naturvårdsavtal med staten. Då sätter man upp en målbild med långsiktiga planer för skötseln. Vi kan när som helst få planeringshjälp kostnadsfritt. Det finns även bidrag att söka. Vi sköter området själva efter bästa förmåga. Även här finns bidrag att söka.

7 Övrigt Styrelsen föreslår att vi tar bort två stora granar i backen ner mot barnbadet. Detta för att dels ljusa upp samt hindra att granen som växer vid/på vägen skadar vägen. Vi har fått in ca 10 anmälningar för att få hjälp med att ta ner träd på privata tomter. Vi återkommer med besked när detta kan göras.


Ladda ner ppt "Förslag till årsmötet /Jan-Åke Dahlberg"

Liknande presentationer


Google-annonser