Utredningen om översyn av den kommunala vuxenutbildningen på grundläggande nivå Flexibilitet och individualisering inom vuxenutbildningen Nacka 2013-03-05.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Prioriterad fråga 2010 Bättre stöd till utsatta barn.
Advertisements

Karlstad 16 juni 2011 Modersmål idag och imorgon Karlstad 16 juni 2011
Skola och arbetsliv i samverkan
Vad är studiehandledning?
Vad är eHälsa? Nationell strategi för tillgänglig och säker information inom vård och omsorg sedan Sedan 2010 är socialtjänsten med fullt ut. Vision:
Mottagande i särskolan för elever med utländsk bakgrund
Varför fokus på nyanlända just nu
Välkomna! Kursplaner, betyg och bedömning.
Från utredning till ny skollag - elevhälsa för att främja lärande
Svenska på Vård- och Omsorgsprogrammet
Skoljuridik för lärare
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Vuxenutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008, antagen.
Yhmyndigheten.se En svensk referensram för kvalifikationer
U t b i l d n i n g s d e p a r t e m e n t e t Proposition 2000/01:72 Vuxnas lärande och utvecklingen av vuxenutbildningen.
Nätverkskonferens för samordningsförbunden, Karlstad 17 april 2012 Arbetsförmedlingens och Försäkringskassans gemensamma uppdrag att stödja den enskildes.
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
”Undervisningen är helt gratis ”
Genomförandeplan för Dalarnas län inom området barn och vuxna med funktionsnedsättning (LSS) 2013 – april 2014.
Att främja närvaro – för alla elevers rätt till utbildning.
IUP Karin Wennbo Bilderna är från flickr
Verksamhetsstöd gymnasiet
BEDÖMNINGSSEMINARIUM Stockholms stad och Nacka kommun
- fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner
VÅGA VISA är ett samarbete mellan Danderyd
Minskad elevdokumentation Lagändring 19 nov 2013 Utvecklingssamtalet Minst en gång varje termin ska läraren, eleven och elevens vårdnadshavare.
Välkomna till information och samtal kring Introduktionsperioden
Uppdrag att genomföra integrationsinsatser inom skolväsendet - ”Nyanländas lärande” Uppdragets olika delar: - kartläggnings- och bedömningsmaterial 18,5.
Nackas vuxenutbildning 2011 Kundval -35 anordnare -Ca kurser MVG- (Skolinspektio- nen) Full flexibilitet ”Alla får läsa allt” Hälften yrkesvux Integrationsverktyg.
Kvalitetsredovisning Resultat för grundskola 1 Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2007 Antagen av Utbildningsnämnden.
Validering och folkbildning
Kvalitetsredovisning Resultat för gymnasieskola 1 Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2007 Antagen av Utbildningsnämnden.
Kvalitetsutveckling inom gymnasieskolans individuella program.
Tre missuppfattningar 1 It-löser alla problem 2 Konkurrens leder alltid till bättre kvalitet 3 Komvux är traditionell, dyr och dålig Sven Salin Idéseminarium.
Kommunal vuxenutbildning grundläggande nivå gymnasial nivå (Svenska för invandrare) (Särskild utbildning för vuxna) Olika organisationer i olika kommuner!
EN PRESENTATION AV SPECIALPEDAGOGISKA INSTITUTET
Demokratibegreppet Det offentliga skolväsendet vilar på demokratins grund. Skolans uppgift är att låta varje elev finna sin unika egenart och därigenom.
”I en alltmer mångkulturell skola måste alla lärare ha kompetens att undervisa två- och flerspråkiga elever och veta vad det innebär att lära på ett andraspråk.”
Göteborgsregionens kommunalförbund: Ale|Alingsås|Göteborg|Härryda|Kungsbacka|Kungälv|Lerum|LillaEdet|Mölndal|Partille|Stenungsund|Tjörn|Öckerö UC
LGR 11 Innehåll 1. Skolans värdegrund och uppdrag
ELEVER I SKOLAN = ELIS
Bedömning - Skolan har ett kunskapsuppdrag som bedömningen ska relateras till - Kunskapssynen uttrycks i styrdokumenten – läroplanen, Lgr 11.
Nacka Kommun Medarbetarundersökning
Lgr 11 - fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner.
Nämndplan 2015.
Vuxenutbildningen i Kristianstads kommun
Vuxenutbildning MÅLEN FÖR KOMMUNAL VUXENUTBILDNING ÄR ATT VUXNA SKA STÖDJAS OCH STIMULERAS I SITT LÄRANDE. DE SKA GES MÖJLIGHET ATT UTVECKLA SINA KUNSKAPER.
Källängsråd Dagordning 1. Föregående protokoll 2. Ekonomi och organisation Budget 2014 Arbetslagsorganisation 14/15 3. Skolans verksamhet Beslutat.
KOSTPOLICY VUXENNÄMNDEN I ESKILSTUNA KOMMUN ANTAGEN AV VUXENNÄMNDEN
Möte om betygsrätt mm. Program Utgångspunkt -Krav i auktorisationsvillkor att alla anordnare har betygsrätt -Anordnarna utfärdar betyg (utdrag.
Orebro.se ALLA ska med – att ge stödinsatser i utbildningen! Kerstin Isaksson Specialpedagog Centralt Skolstöd/Lotsen ansvarig för kommungemensamma skolplaceringar.
Skolförordningen 5 kap 4§.  Studiehandledningen regleras i Skolförordningen 5 kap 4§. - En elev ska få studiehandledning på modersmålet om eleven behöver.
Vuxenutbildning MÅLEN FÖR KOMMUNAL VUXENUTBILDNING ÄR ATT VUXNA SKA STÖDJAS OCH STIMULERAS I SITT LÄRANDE. DE SKA GES MÖJLIGHET ATT UTVECKLA SINA KUNSKAPER.
Validering En process för att kartlägga kompetens.
Vård och omsorgsutbildning. Ny Gymnasieutbildning -Gy 11 Förordning om läroplan för gymnasieskolan (SKOLFS 2011:144) trädde i kraft 1 november 2011) -Vux.
Arbete med extra anpassningar, särskilt stöd och åtgärdsprogram.
Kvalitet i särskilt boende
Skolinspektionen i Almedalen 2017
Modersmålsråd 15 februari
Vad är studiehandledning?
Validering inom Lärarlyftet
Aktuellt inom särskild utbildning för vuxna
Komvuxutredningen (U 2017:01)
Skolutveckling tillsammans, Topp
Varannan i mål - En kvalitetsgranskning av gymnasieskolors förmåga att få alla elever att fullfölja sin utbildning Skolinspektionens dag 2009.
Kontaktpersoner Bedömning & Betyg
Regionalt utvecklingsarbete EBP inom verksamhetsområdet stöd till individer med funktionsnedsättning
Socialstyrelsens arbete mot våld i nära relation
Individuella studieplaner i Nacka vuxenutbildning
Ta del av riktlinjerna här
Presentationens avskrift:

Utredningen om översyn av den kommunala vuxenutbildningen på grundläggande nivå Flexibilitet och individualisering inom vuxenutbildningen Nacka

Utredningen om översyn av den kommunala vuxenutbildningen på grundläggande nivå Målet med den kommunala vuxenutbildningen (SL 2010:800) …vuxna ska stödjas och stimuleras i sitt lärande. …ges möjlighet att utveckla sina kunskaper och sin kompetens… …främja sin personliga utveckling. Utgångspunkten ska vara den enskildes behov och förutsättningar.

Utredningen om översyn av den kommunala vuxenutbildningen på grundläggande nivå UTVECKLINGSOMRÅDEN Vägledning Kartläggning av kunskapsnivå Förkunskapskrav Kursutbud, kurser, kurspaket Flexibilitetplats, tid, studietakt, studieform, sätt att lära Kombinationsmöjligheter

Utredningen om översyn av den kommunala vuxenutbildningen på grundläggande nivå UTVECKLINGSOMRÅDEN Användningen av ISP Validering Användning av orienterings- och delkurs Utbildning på elevens modersmål Studiehandledning på modersmålet

Utredningen om översyn av den kommunala vuxenutbildningen på grundläggande nivå UTVECKLINGSOMRÅDEN Öppna studiemiljöer Tillgång till stöd Individualisering Kompetensutveckling –andraspråksinlärn. specialpedagogik, individualisering, betyg och bedömning

Utredningen om översyn av den kommunala vuxenutbildningen på grundläggande nivå Rätt till stöd SL: vuxna har en stark rätt att fullfölja den utbildning man har antagits till genom att utbildningen anpassas efter individens behov, önskemål och förutsättningar

Utredningen om översyn av den kommunala vuxenutbildningen på grundläggande nivå Rätt till stöd Lvux 12: Det är vuxenutbildningens ansvar att varje elev i komvux får stöd och undervisning utifrån sina individuella mål och förutsättningar Alla som arbetar inom vuxenutbildningen ska ge stöd och stimulans till alla elever så att de utvecklas så långt som möjligt uppmärksamma de elever som är i behov av stöd samverka för att göra utbildningen till en god miljö för utveckling och lärande