Utvecklingskraft för svensk livsmedelsindustri. Ett av KK-stiftelsens expertkompetensprogram Styrelsen hämtad från näringslivet Mötesplats för kunskapsutveckling.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Välkommen att höra av dig till Petra Lindström, Arbetet sker i samverkan mellan: Söderhamns kommun, Arbetsförmedlingen.
Advertisements

Samtala om böcker.
Elektroniskt expert-stöd, EES Kundfall
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
Vi utvecklar människor. Människor utvecklar företag Utvärdering Säljutbildning Öppen utbildning Vt 2010 Utbildare: Johan Skogström Plats: Consensus Utvärderingen.
Vem i kommunen har de haft kontakt med? På vilket sätt?
Patientenkät sommaren -13
Rapport Medlemspanelen augusti 2010 FöretagarFörbundet.
Från idé till lönsamt företag. 2. Från idé till lönsamt företag 3. Definitionen av Mentorskap för ALMI •Mentorskap är en ömsesidig relation där båda.
VÄRDEGRUNDSARBETE Åmålsgården, Åmåls Kommun
Ett webbaserat rekryteringsverktyg för alla branscher!
PRUTA INTE MED DIG SJÄLV!
Gå till första sidan Med användarna i fokus Användarundersökning som utgångspunkt för vidareutveckling av sökguide Borås Blekinge Tekniska Högskola.
Menyprogrammet Maria Lingaas, utbildningsledare
Beredningen för integration och mångfald
Välkommen till MTC Års seminarium 2007 Det Marknadsorienterade Näringslivet – framtida utmaningar.
Unga jobb Swedbank och Sparbankerna.
Affärsmässigt drivna IT-satsningar i småföretag - en potential för fler nya jobb T Stockholms Handelskammare Microsoft Synovate Temo: David Ahlin.
Slöjd Presentation! Av: Malte Bergman.
Servicekunskap Lektion 1 s 7-14
Föreläsning PGA 5 september 2011 Thomas Sonesson MONTREE AB.
Värdsbutiken ”Världen” Världsbutiken VÄRLDEN är en marknadsplats för småskaliga producenter i Afrika, Asien och Latinamerika.
Praktisk arbetslivsorientering
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
Välkommen till Vision! September 2010 September 2011 Beslut Namnsajt 26/10 11:16:29 Fokusgrupper och tester Design Produktion Juridik.
HUR GÖR BORN GLOBALS? – OM FÄLLOR OCH FRAMGÅNGSFAKTORER FÖR UTLANDSFÖDDA FÖRETAG Sara Melén och Emilia Rovira Nordman Handelshögskolan i Stockholm.
Kompetensutvecklingsprojektet Koh-I-Noor
Hur fungerar värdegrundsarbetet i vardagen, på operation 2010? På kliniken IVAK/OPERATION, startade ett värdegrundsprojekt Detta har lagt grunden.
IT-utbildningar på distans Gunnar Peterson Malin Pongolini.
Journalister har ofta kontakt med forskare
Projektet IT-coacher 2013 Enkäter angående intresset av IT-utbildning för seniorer gjordes i kommunerna Lidköping, Götene och Munkedal. De som svarade.
LUCAS Mål, strategi och organisation LUCAS - Center for Applied Software Research2 LUCAS mål Att i samverkan med näringslivet identifiera.
Utvecklingskraft för svensk livsmedelsindustri. Ett av KK-stiftelsens expertkompetensprogram Styrelsen hämtad från näringslivet och akademin Mötesplats.
En PowerPoint om PowerPoint
Teknikcollege Söderslätt Vad är det?. Företagen är Teknikcollege – Teknikcollege är skolan.
1. Uppgiften presenteras
Eva de Fine Licht Konsultationsinternat Ulricehamn april
ÖREBRO LÄNS LANDSTING KULTURTINGET 2012 Webbenkät till deltagare som inte arrangerade eller föreläste  72 procent svarsfrekvens (115 svar)  Nio av tio.
RIALTO Jenny Alvolin Barn- och ungdomsombud Broschyren: Kartläggning av barnets förmågor och behov. Underlätta för barnets vistelse i fsk/skola.
Energi- och klimatseminariet uppföljning 2014 Kerstin Angberg-Morgården, 11 juni 2014 Energisamordnare på Länsstyrelsen Dalarna.
EN MODELL FÖR SAMVERKAN:
Det var en gång en man som  inte var nöjd med sitt redskap.
Att sälja Lions Quest-kurser till skolor /14.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Vilket stöd kan IPS-modellen erbjuda
Praktisk arbetslivsorientering
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
Känna till och ha provat metoder och verktyg för processledning
Utvecklingskraft för svensk livsmedelsindustri. Ett av KK-stiftelsens expertkompetensprogram Styrelsen hämtad från näringslivet Mötesplats för kunskapsutveckling.
OnlineSkolan Tillbaka till Lärandet 2008 Bergsjön - Gunnared, Göteborgs Stad.
Att besöka skolor Camilla Bergvall, ordförande Djurens Rätt Helsingborg & Hanna Eriksson, vice ordförande Djurens Rätt Helsingborg
ED Tua Haldin-Herrgård. Handledning och stöd som en kunnig, erfaren person i seniorposition ger åt en yngre utvecklingsvillig och –duglig person som befinner.
Projektperiod 1 feb juli 2010 Projektledning Uppdragsutbildningen i Säffle Kommun.
Program informationsmöte 4 dec  Genomgång utlysningstext  Ansökningsmallen  Övrig information.
Tankens Trädgård - från idé till PrAkademi! Ordförande Ingrid Thuresson –29 VÄLKOMMEN!
En kurs för att hitta din affärsidé
Utvecklingskraft för svensk livsmedelsindustri!.
Sara Nyberg, ECE/Lärande Dan Borglund, ECE/Lärande
BILD 1 1. Frågeställningar - underlag för diskussion med offentliga myndigheter Hur ser arbetskraftsförsörjningen ut i er kommun under de närmaste 20 åren?
Affärsplaner för samhällsentreprenörer? Distanskurs i SHE 4 april 2011 Fredrik Björk, Malmö högskola.
Kundundersökning mars 2010 Operatör: SJ AB Trafikslag: Nattåg Sträcka: Stockholm - Luleå.
Attraktiv Hemtjänst Deluppdrag Införa välfärdsteknologi Max Domaradzki.
Sophie Eklund Automatiserade röstsamtal till Telias fiberkunder /Relation/Identifier 0.1 Draft.
HOLGERS STUGMATERIAL. Holger Larsson grundade Holgers Stugmaterial AB den 24 februari Detta var samma dag som yngste sonen Torbjörn föddes.
Utvärdering av workshop - Future Living Vilken grupp tillhörde du? NamnAntal% Byggteknik & Affärsmodeller för framtida bostäder 637,5 Energi och flödeseffektivitet.
Bild 1 EXAMENSARBETET KANSKE STARTEN PÅ DIN NYA KARRIÄR…
Incitament för energieffektivisering Bakgrund till projektet: -Ett projekt finansierat av Nationella regionalfondsprogrammet Att stödja övergången.
Kunskapsprogram inom digital affärsutveckling
För enklare verksamhetsutveckling och samverkan mot en smartare välfärd SKL har, tillsammans med GR, tagit fram en digital samverkansplattform där man.
Presentationens avskrift:

Utvecklingskraft för svensk livsmedelsindustri

Ett av KK-stiftelsens expertkompetensprogram Styrelsen hämtad från näringslivet Mötesplats för kunskapsutveckling Målgrupp: små och medelstora företag inom livsmedels- och bioteknikområdet Behovsanpassade utbildningslösningar En unik satsning för långsiktig konkurrenskraft

Menyprogrammet Utvecklingskraft för svensk livsmedels- och bioteknikindustri. Samlad Expertkunskap för kompetensutveckling. Nytänkande och behovsanpassade utbildningsverktyg. Plattform för effektivt kunskapsutbyte mellan industri och akademi.

Menys verktyg Webbaserade kurser Mentorskapsprogram Menycirklar

Webbaserade kurser Webbverktyg och personliga möten Flexibilitet i tid och rum Ett 20-tal olika kurser att välja bland En framstående expert som handledare Ett företagsspecifikt projekt under kursens gång Ett nytt nätverk bildas

Torbjörn Ullsten, VD Mjälloms Tunnbröd AB -Att göra säkra kalkyler är A och O för att varken sätta ett för högt eller för lågt pris på sin produkt. - Vi är ett litet företag med nio anställda som jobbar mest hela tiden, möjligheten att fara iväg på kurs i ett par dagar finns inte. Därför var det perfekt att kunna anpassa kursen till tider som passar en själv. Jag har aldrig läst en webbaserad kurs tidigare men det var inga problem att komma igång. - På introduktionsträffen fick vi en grundlig och bra genomgång av hur webbverktyget fungerade, så att även de som hade mycket liten datorvana kunde känna sig trygga. Så här i efterhand är jag mycket nöjd med den kunskap och de kontakter Menykursen gav, så pass att jag fått mersmak och faktiskt redan har bokat in flera kurser. Menykurs: Produktkalkylering

Menycirklar 6-10 företag med en gemensam frågeställning Initierar samarbetsprojekt kring problem eller utveckling Specialutbildad processledare från Meny Inbjudna forskare delar med sig av sin erfarenhet Tillsammans lösa problem, höja kompetensen och utbyta erfarenheter Ett nytt nätverk bildas

Eva Thuresson, grundare av Allé -butik, servering och catering Jag uppskattar att utbildningsgrupperna är så väl sammansatta och innehåller både producenter och förädlare. Deltagarna har olika bakgrunder och arbetar med allt från kryddor till vatten, vilket gör att diskussionerna grenar ut sig och man får nya infallsvinklar. Dessutom har jag hittat människor och företag som jag skulle vilja jobba ihop med på olika sätt i framtiden. Cirkel: Produktutveckling

Mentorskapsprogram Mentor från akademi – adept från industri Personligt utvecklingsstöd under ett år Fördjupad medvetenhet om sina egna och företagets starka sidor Ökad kunskap om aktuella forskningsresultat Hjälp att se företagets utvecklingspotential Ett nytt nätverk bildas i mentor/adeptgruppen

Lars-Olof Börjesson, VD Äppelriket Österlen Mötena med mentorn ledde till många nya idéer och ett utökat kontaktnät som jag kommer att ha nytta av i framtiden. Mentorskapsprogrammet är avslutat nu, men vi i gruppen fortsätter att träffas. För mig handlar kunskap inte bara om att lyssna på föreläsningar utan också om snacket efteråt, vid fikabordet. Mentorskapsprogrammet

Meny ger Omedelbar Nytta för ditt företag. Meny stärker ditt företags Utvecklingskraft. Meny ger tillgång till Expertkunskap. Företagens ingång till livsmedelsforskningen. Meny innebär Nytänkande genom flexibla, företagsanpassade utbildningsverktyg.

Antal genomförda hela utbildningsdagar

Totalt antal deltagare

Sålda kursplatser Meny, april 2005

Besök på www.meny.se

Behovsanpassade utbildningsverktyg