Teresia Söderberg Carlqvist 890708-0363 Marknadsplan Marknadsföring 722G83 Grupp D2 Teresia Söderberg Carlqvist 890708-0363 Emilia Löwenborg 910327-5708 Frida Axén 910119-0909 Pia Gustafsson 870104-1900 Nina Rubin 920418-2043 Caroline Uveskog 910303-5482
Linds Konditori Linds Konditori har funnits sedan 1901 och var från en början ett familjeföretag. De nuvarande ägarna Magnus Olsson och Markus Larsson tog över verksamheten 2006 och driver idag verksamheten som Gyllen Linds bageri. Linds affärsidé är att leverera färskt bröd och konditorivaror med högsta möjliga kvalitet och service till sina kunder på den lokala marknaden i Östergötland. Tillsammans med Gyllen Bageri och Gyllen Café har de en omsättning på 33 miljoner kronor.
Metod Vi har gjort en nulägseanalys med hjälp av olika metoder. Segmentering,Targeting, Positionering PESTEL SWOT-analys Internanalys Porter´s five forces / Branchanalys Marknadsmix
Framtiden och åtgärdsförslag Mål och målpåverkande faktorer
Marknadsstrategi Hur ska målen nås? Kostnadsledarskap Differentiering Linds vill erbjuda en upplevelse av ett traditionellt konditori och har därmed valt en differentieringsstrategi.
Strategins genomförande Förslag 1: Sociala medier Förslag 2: Sms-tjänst Förslag 3: Annonsering Förslag 4: Ombyggnation
Budget Förslag 1 – arbetstid för facebooksida Förslag 2 – 250 kr per månad sms-tjänst + RK 49 öre per sms Förslag 3 –Paketpris för att synas i Corren, Extra och 24Corren ca 56 000 kronor. Annonsering i Cloetta Center från 20 000 till 125 000 kronor. Förslag 4 – Beror helt på omfattningen av ombyggnationen.
Uppföljning Förslag 1 – Sociala medier, statistik genom följare på Facebook, antal likes samt utnyttjande av studentrabatt. Förslag 2 – Sms-tjänst, statistisk över antal kunder vid erbjudande samt utan erbjudande Förslag 3 – Annonsering, jämföra ökad försäljning med utlägg för annonsering. Förslag 4 – Ombyggnation, en undersökning av hur kunderna upplever de nya lokalerna samt om omsättningen stiger.