INFLYTANDE VALFRIHET LIVSKVALITET. Vad är SPF Seniorerna?  SPF Seniorerna är en politiskt och religiöst obunden medlemsorganisation för personer berättigade.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
UTVECKLINGSARBETE I FÖRSKOLAN - måste vi göra det så svårt?
Advertisements

“Tänk över det här...” Klicka med musen för att se bildspelet...
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet Besöks- och leveransadress: Fiskartorpsvägen 15A, Stockholm Telefon växel: E-post:
SPF, Sveriges Pensionärsförbund är en medlemsorganisation för alla som har rätt till pension oavsett ålder. SPF är politiskt och religiöst obundet. Organisationen.
Harley Owners Group Gothenburg Chapter Sweden.
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
Hålltider för dagen 9.00 Kaffe 9.30 Inledning, start
Solanderskolan presenterar
SPF slår ett slag för det friska
Markör Marknad och Kommunikation AB 2009
Bemötande o etiskt förhållningssätt med utgångspunkt i lagstiftning
Så tycker SPFs medlemmar
Mänskliga rättigheter i Västra Götaland
_______________ _____ ____________ __________
Välkommen till Filbyters politikerdag den 17/3. Rättvis skatt Sverige är det enda land i världen som beskattar pensionärer högre än löntagare ( Från Socialdemokraternas.
Arbetsterapi och aktivt åldrande
RBU finns i hela Sverige
GRÖNA SIDAN UPP, TRÄFF , Kjell Persson.
FogelstadAkademins MedborgarutbildningogelstadAkademin
Handbok för Civilförsvarsförbundet
SKL:s återrapportering 6 december 2012 Överenskommelsen inom det sociala området Anna-Karin Berglund Avd. för ekonomi och styrning.
Barnkonventionen Rätt att utvecklas som person
Civilförsvarsförbundet Jönköpings län
Vad är SPF? Sveriges Pensionärsförbund, SPF är en politiskt och religiöst obunden medlemsorganisation för personer berättigade till pension, oavsett ålder.
Rättvis skatt Sverige är det enda land i världen som beskattar pensionärer högre än löntagare ( Från Socialdemokraternas partiprogram) Per Ahnlund.
Kongress 2014 Vi utveck lar människor och industri Delfrågor i häftet Vår organisation.
Förbundsnytt.
Veteranen – en pigg 70-åring Årets tidskrift 2010
Dialog inom hela SPF Dialog föreningar Dialog distrikt Dialog förbundet Gemensam viljeriktning.
Demokrati och hur Sverige styrs
Att rekrytera ledare - hur gör man egentligen. …om ledarrekrytering Fundera över vilka ni vill ha som ledare. Om ni inte vet vilka ledare ni vill ha,
Vård- och äldreförvaltningen Vår gemensamma värdegrund
Hushållningssällskapet Norrbotten I snart 200 år har vi arbetat för att utveckla Norrbottens landsbygd och dess småföretag. Inom vårt rådgivningsbolag.
VAD ÄR EN STUDIECIRKEL? INTRO
Välkommen till årets Ordförandeseminarium 4 – 5 oktober 2014 Här möts vi som vill göra skillnad! 1.
Varmt välkomna till Skelleftehamn, Ånge, Iggesund Sandviken, Stockholm, Helsingborg Kumla, Skoghall, Boxholm Oskarshamn och Trollhättan.
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet Besöks- och leveransadress: Fiskartorpsvägen 15A, Stockholm Telefon växel: E-post:
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
I 80 kommuner finns någon form av lokal paraplyorganisation
Folkhälsoarbetet i Karlskrona kommun
Kanske är vi goda vänner i ett år...
SPFs valaktiviteter 2013/2014 Start med gemensamt utspel tillsammans med de andra pensionärsorganisationerna: Öka representationen av äldre på nomineringslistor.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Medvetna skolmåltider
1 L U N D S U N I V E R S I T E T Resultat av internundersökning om information på LTH Genomförd våren 2007.
Kan man lära gamla hundar sitta och varför?
1 SLUTRAPPORT NULÄGESANALYS STYRGRUPP – Frågor och analys
Prisundersökning Om undersökningen 2013 ca ideella PRO:are genomförde undersökningen undersökningen visar prisläget den 17 oktober
BRIS är en länk mellan barn, vuxna och övriga samhället.
SPF, Sveriges Pensionärsförbund är en medlemsorganisation för alla som har rätt till pension oavsett ålder. SPF är politiskt och religiöst obundet. Organisationen.
Varumärket SPF, Sveriges Pensionärsförbund. Varumärket är allt vi gör Varumärket är inte samma sak som en logotype, grafisk profil, slogan Varumärket.
Eva-Christine Öhman – Utveckling och utbildning
Socialt entreprenörskap i ideell verksamhet En studie om de aktiva eldsjälarnas motivation och drivkraft som gör skillnad i samhället.
SÅ GÖR VI EN VERKSAMHETPLAN- UTIFRÅN SPF SENIORERNAS MÅL OCH RIKTLINJER 2.
Idéstuga – samla en grupp med både nya och gamla medlemmar och ta tillsammans fram förslag på nya aktiviteter.
Välkommen till ordförandekonferens 17 september2015.
SÅ GÖR VI EN VERKSAMHETPLAN- UTIFRÅN SPF SENIORERNAS MÅL OCH RIKTLINJER 1.
Tillsammans för ett rikare seniorliv!. SPF Seniorerna har en viktig roll genom påverkansarbete som ökar inflytande, valfriheten och livskvaliteten för.
Dalarnas nätverk för hållbar konsumtion. Avsiktsförklaring Dagens konsumtionsmönster behöver förändras och bli hållbara utifrån alla tre aspekter av hållbar.
Lions internationella ungdomsläger Vill Du åka på ungdomsläger till Europa?
SPF Seniorernas Kongress 2017
RAPPORT OM MEDLEMSTAPP OM MEDLEMMAR SOM LÄMNAR SPF SENIORERNA OCH VAD SOM KRÄVS FÖR ATT VINNA TILLBAKA DEM WEBBUNDERSÖKNING , SEPTEMBER
Uppsala Senioruniversitet
Jämställd och jämlik hälsa för ett hållbart Gävleborg
Välkommen till skärgården
TILL SPF SENIORERNA LEKSAND
INFLYTANDE VALFRIHET LIVSKVALITET 3 Vad är SPF Seniorerna? SPF Seniorerna är en partipolitiskt och religiöst obunden medlemsorganisation för personer.
Uppsala Senioruniversitet
Presentationens avskrift:

INFLYTANDE VALFRIHET LIVSKVALITET

Vad är SPF Seniorerna?  SPF Seniorerna är en politiskt och religiöst obunden medlemsorganisation för personer berättigade till pension, oavsett ålder.

 medlemmar  820 föreningar  27 distrikt  Förbundskansli SPF Seniorernas organisation

Fem starka skäl att gå med i SPF Seniorerna  Ett enkelt sätt att träffa nya och gamla vänner  Delta i aktiviteter, kurser och resor  Stöd arbetet för seniorers villkor i samhället  Både centrala och lokala medlemsförmåner  9 nummer av medlemstidningen Veteranen

SÅ TYCKER SPF SENIORERNA

SPF Seniorernas prioriterade påverkansfrågor  Valfrihet  Ekonomi  Bostäder

Valfrihet  Stärk äldres självbestämmande – ålder hindrar inte människor från att ha en egen vilja.  Omsorgen ska utgå ifrån dem som den är till för – oss äldre.  Låt de seniorer som vill få jobba så länge de önskar.

Ekonomi  Utvärdera pensionssystemet – vi ska kunna leva på pensionen och ha en trygg privatekonomi.  Avskaffa pensionärsskatten – efter ett liv i arbete ska vi inte beskattas högre.

Bostäder  Sänk flyttskatterna, bygg tillgängligt – men framförallt: bygg!  Förstärk det statliga investeringsstödet – seniorer efterfrågar olika sorters bostäder.

 Sammanfattar SPF Seniorernas ståndpunkter inom valfrihet, ekonomi och bostäder.  Syftar att synliggöra och väcka engagemang kring de problemställningar som berör våra medlemmar allra mest.  Finns att beställa i webbutiken SPF Seniorernas påverkansfolder

Inflytande, valfrihet och livskvalitet Vi seniorer är inte ett kollektiv – vi är alla helt unika människor som på olika sätt vill vara med och bidra i samhället. En del av oss vill jobba vidare några timmar i veckan, andra vill lära sig något nytt och några vill umgås mer med vänner och familj.

Våra lokala föreningar är hjärtat i SPF Seniorerna Det är i våra 820 föreningar som det mesta händer. Här träffar du både nya och gamla vänner. I föreningarna sker en mängd olika aktiviteter med allt från frågesporter, qi gong, matlagningskvällar och resor till bokklubbar och studiecirklar.

Kontakta förbundet Hemsida: Facebook: E-post: Telefon:

VARMT VÄLKOMMEN TILL SPF SENIORERNA