Utbildarforum 1-2 september

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Att hålla lektion i ämnet Idrott & Hälsa
Advertisements

Svensk idrotts egna verksamhetssystem
Skapa ett video-CV på YouTube
Ambassadörsutbildning för dig som ska prata om IdrottOnline Thomas Larsson, RF-IT Version: beta
Svensk Idrotts Studie- och Utbildningsorganisation.
Utbildning föreningsadministratör. Viktiga datum! Fr.o.m. 1/ är det krav på att aktiviteter/sammankomster ska närvarorapporteras i kommunens system.
Börja blogga! Så här skapar du en hemsida för att börja blogga.
Nätbaserad publiceringskurs i Ping Pong
Den uppsats ni är på väg att skriva skall en vacker dag presenteras muntligt. I betygskriterierna för Svenska C står det att eleven, skall använda sig.
Introduktion i webbpubliceringsverktyget
IT-kompetens Svenska & Engelska. IT-kompetens Svenska & Engelska.
- en del av svensk idrott. Svensk idrotts nya verksamhetssystem.
Robert Larsson IT-chef Riksidrottsförbundet Bosön 17 februari 2009.
Nätbaserad publiceringskurs i Ping Pong Maria Wikstrand Eva Lorentzon Karin Lindgren.
Nätbaserad publiceringskurs i Ping Pong
Medlemsregister - grund
IdrottOnline fika konsulenter med dator 11-12
Hemsida, Grundutbildning
Workshop inför Projektet
Ambassadörsutbildning för dig som ska prata om IdrottOnline Version: beta
- en del av svensk idrott
Ambassadörsutbildning för dig som ska prata om IdrottOnline Kortversion: beta –
CASE Hultsfred Ledarutveckling över gränserna
Det här bildspelet visar en del av innehållet i Friskverktyget - Proffs. Starta bildspelet genom att i PowerPoint klicka på Bildspel i toppmenyn och sedan.
VAD HÄNDER MED LOK-STÖDET? Från manuellt till digitalt Från nu och in i framtiden.
Välkomna! Informationsmöte ang. LOK-stödsansökan via IdrottOnline (IO) Henrik PerssonHans Bergman Gästriklands IdrottsförbundSISU Idrottsutbildarna.
Helpdesk – 10 i topp.. 2 Glömt anv.namn/lösenord –Användaren har bytt anv.namn/lösen och kommer inte ihåg till vad, eller så har de inte kvar mailet de.
Manual: Att lägga till personer i en grupp. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
UTBILDARUTBILDNING IDROTTONLINE. Upplägg Vanligaste frågorna i Helpdesk Prioriterade områden bland Utbildningsmaterialet Samtliga föreningar gå över till.
RF:s anvisningar för barn- och ungdomsidrott
Känna till och ha provat metoder och verktyg för processledning
EKÄNGENS IF NÄRVAROREGISTRERING MEDLEMSHANTERING ADMINISTRATION.
Resursgruppmöte 1:a mötet inom 3 månader
IdrottOnline och mobilapp
IT-chef Riksidrottsförbundet & SISU Idrottsutbildarna
- en del av svensk idrott LOK-stödsansökan Administration.
- Administration. IdrottOnline administration nyheter -09 Integration med Tävlingsadministrativa system för Skidor, Friidrott, Orientering. - sept. Förbättringar.
Samarbetsytor i Aurora
Robert Larsson IT/IS-chef Riksidrottsförbundet & SISU Idrottsutbildarna Bosön,
Aktuppläggning Intag Förmedlingsuppdrag Ev. budgivning Visningar Marknadsföring Kontrakt Handlingar Köparkontakter Arkiv Avslut Marknadsföring av mäklartjänsten.
- en del av svensk idrott Kalender Administration.
Utbildningsupplägg IdrottOnline. Tre olika utbildningsområden IdrottOnline – Hemsida Grund Fördjupning Arbetsrum IdrottOnline – Medlemsregister Grund.
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet Besöks- och leveransadress: Fiskartorpsvägen 15A, Stockholm Telefon växel: E-post:
Lagledarträff fotbollen 2015
Nytt IT-stöd för medlemsregister och hemsidor
VARMT VÄLKOMMEN till utbildning i EPiServer 8
Bild 1 EXAMENSARBETET KANSKE STARTEN PÅ DIN NYA KARRIÄR…
Kick Off ungdomsserierna Barn- och ungdomsfotboll samlas under ett tak Kompisligan blir det nya namnet på barn- och ungdomsfotbollsmatcher i Sverige,
LOK-Stöd. Kommunalt & Statligt Kommunala & statliga aktivitetsstöd skall redovisas 15 februari resp. 15 augusti Nytt för 2014 – personnummer på alla medlemmar.
Att ordna utbildning för designers och behandlare i SoB Ett exempel på hur det kan gå till, tips och reflektioner KRISTINA MORÉN VERKSAMHETSUTVECKLARE.
Starta bildspelet 1. Starta Bildspelet genom att klicka på Ikonen Bildspel i din webbläsare. 2. Klicka sedan, en gång, var som helst i dokumentet.
RFs app Med RFs app kan ni: Kommunicera - med lag, träningsgrupp eller styrelse via sms och meddelande i appen. Rapportera LOK-stödsaktiviteter -
Idrottens organisation i Sverige
Föräldramöte - Anteckningar från mötet
VISNINGSVERKTYGET POWERPOINT i office 365
nu finns inga tvivel längre
Michael Hansson Löfqvist SISU Idrottsutbildarna Stockholm
Om idrottens stödorganisationer i Västernorrland
Utvecklingsprojekt 2015 enligt förvaltningsplan
U01 Introduktion till MiRiaM aug 2017 V3
Cosmic R8.1 i primärvården
Föräldramöte 25/4  .
IDROTTONLINE - webbplatser
Lathud för lagledare P00.
Kurser och underlags-material för rådgivare
Svensk Idrotts Studie- och Utbildningsorganisation
Kommunikationspolicy för MASK
Ungdomsdomarutbildning 5-7 manna
Svensk idrotts verksamhetssystem
GDPR Vi äger inte våra medlemmars personuppgifter, vi lånar dom.
Presentationens avskrift:

Utbildarforum 1-2 september Erfarenhetsutbyte Utbildarforum 1-2 september

Vad har fungerat bra kring utbildningen i IdrottOnline? Externa utbildare har fungerat bra Utbildarpool Att utbilda enskilda föreningar Listor på aktiverade föreningar Tagit reda på förväntningar hos deltagarna Roligt att arrangera kurser när det är efterfrågat Stöd från riks – info Idén med instruktionsfilmer är bra Har kanske inte spritts tillräckligt Man möter många nya föreningsledare Systemet är enkelt och bra När det fungerar Som utbildare är det lätt att ha en positiv inställning till IO Manualerna är bra Bra att det finns många olika Tydliga inbjudningar har givit rätt förväntningar Informationsträffar innan om man har möjlighet Systemet är kostnadsfritt Bra marknadsföring av SISU Lärgrupp innan

Vad har fungerat mindre bra kring utbildningen i IdrottOnline? Deltagarmiljöerna har fungerat dåligt Instabilt, strul med inloggning, dom har sett olika ut(?) Svårt att hitta lämpliga lokaler där man kan vara trygg med utrustningen Upplägget ser olika ut i olika distrikt Heter olika i inbjudan ImageVault är svårt Att kurserna kostat olika i olika distrikt Föreningarna har skickat ”fel” personer och dom är dåligt förberedda Inte inloggningsuppgifter, mm Otydliga inbjudningar ger fel förväntningar Otydligt uppdragsansvar mellan DF och SISU och utbildare Filmerna på Youtube upplevs inte alltid som så pedagogiska

Checklista för utbildare i IdrottOnline? Ta reda på förväntningar innan Lär dig systemet som du ska lära ut och tro på det Ha en positiv inställning Ta reda på vilka idrotter man möter och om det är några idrottsspecifika funktioner som du behöver kunna Sätt gärna igång en lärgrupp i föreningen innan kursen (kolla deltagarlistan) Förbered dig med egna bilder i utbildningsmiljön Titta igenom dom olika strukturerna på en IdrottOnline-hemsida Se helst till att föreningarna har öppnat sina sidor så att man arbetar i skarp miljö Prata till bönner på bönners vis Anpassa dig till dom som kan minst eller var två utbildare som kan möte olika kunskapsnivåer Fundera igenom vilka frågor som kan dyka upp och förbered gärna positiva argument Kolla utrustning i datasalen Uppkoppling, brandväggar, lösenord, mm Ta reda på vilka kunskaper deltagarna har innan kursen Lär dig 10 vanligaste helpdeskfrågorna Ha koll på PUL (se Idrottsinfo.rf.se) Ha koll på var i manualen man hittar svaren. Gör tydlig inbjudan Förmedla info om support och vidareutbildning Ha koll på andra roller på DF/SISU som stöttar föreningen Ex LOK-ansvarig Lägg tid på att hålla dig uppdaterad på nyheter i IdrottOnline Kolla nyheter och uppdateringar av utbildarstöd på Utbildarforum på www.idrottonline.se/forbund

Checklista/önskemål till utbildarsupport i IdrottOnline? Vi måste förbättra bildprogrammet Skicka ut listor på aktiverade föreningar Skicka ut information om uppdateringar i systemet Uppdatera bildspel Uppdatera manualer CSS-manualen kan bli tydligare Alla SISU/DF-konsulenter bör kunna grunderna i IdrottOnline. Informera om planen för när nya funktioner ska lanseras Uppdatera ”frågor och svar” Uppdatera listan på aktiverade föreningar på www.idrottonline.se Tillgång till backoffice Att helpdesk ger svar när problemet/frågan är löst Tydligare uppdelning av ansvar för vem man ska vända sig till med olika frågor Helpdesk utbildning@idrottonline.se Eller?