– ny invånartjänst för hantering av läkarintyg

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Dagar om lagar, Göteborg
Advertisements

ARBETSGIVAREN                                        Som arbetsgivare har du ett lagstadgat ansvar för att ta tillvara dina medarbetares arbetsförmåga.
– ny invånartjänst för hantering av läkarintyg
Avtalet mellan staten och SKL 2013 • Båda spänner över socialtjänstens olika verksamhetsområden • Inom båda områdena är hanteringen av standardiserad och.
Videokonsultation med medborgare
Dick Stockelberg Medicinsk chef, Inera AB
Vården på webben - Mina vårdkontakter Ett samverkansprojekt mellan landstingen/regionerna och Sjukvårdsrådgivningen SVR AB.
Nya sjukförsäkringen 1 juli 2008
Bakgrund Hälso- och sjukvård skall bedrivas så att den uppfyller kraven på god vård. Det har förekommit brister i patientsäkerheten vid bedömning, i planeringen.
Läkaren och sjukintyget
I Ledningssystem för en kvalitetssäker och effektiv sjukskrivningsprocess i VGR anges att: Regionens verksamheter ska ha en aktiv roll i en kring individen.
Informationsväg Försäkringskassan – Vården
DIVISION Länsteknik Elektroniska läkarintyg –etapp 1 Elektroniska läkarintyg på NLL har varit igång sedan den 24/10 Mätning mot kravet 90% sker under tiden.
Elektroniskt informationsutbyte
En enklare och bättre sjukförsäkringsprocess
Försäkringskassans roll i samverkan
Bakgrund och sammanfattning med inriktning mot primärvård
Välkomna!.
”Jag vill vara konstruktiv i debatten”. ”Jag vill inte vara en papegoja och upprepa vad andra sagt i syfte att höra min egen röst…även fast den är trevlig.
Information om sjukförsäkringen
Landstingets ledningskontor Patientlagen 1 januari 2015 Bakgrund och sammanfattning med inriktning mot specialistvård.
Läkaren och sjukintyget
1 Patientlagen 1 januari Utveckling patientinflytande 2007 Valfrihet primärvård Halland 2009 Lag om valfrihetssystem Individens val styr Tvingande.
Patientlagen Källa: Sveriges kommuner och landsting.
Patientlagen Källa: Sveriges kommuner och landsting.
Vården i siffror Tekniska bilder 2015.
Ledning och styrning av sjukskrivningsprocessen
BjH 8 mars BjH 8 mars
Hur fungerar sjukskrivningsprocessen i praktiken
En säker e-tjänst till vården
En enklare och bättre sjukförsäkringsprocess
Lagring av intyg i Intygstjänsten. Registrera Intyg Intyg registreras i Intygstjänsten från olika vårdsystem. Intyget i Intygstjänsten betraktas som en.
En enklare och bättre sjukförsäkringsprocess
Fredrik Rask Verksamheten för Rakel och Ledningssystem
Mina Vårdkontakter och HälsaFörMig - hur kompletterar de varandra?
Samarbetet Försäkringskassan – Huddinge psykiatriska öppenvårdsmottagning Tvåpartsfinsam 2014 och 2015.
Veronica Barkman & Pär Sundström Avdelningen Invånartjänster
En enklare sjukförsäkringsprocess
Utbildning i SIP (samordnad individuell plan)
Patientlagen 2014:821 Texten är framtagen och reviderad ( ) av länets Medicinskt Ansvariga Sjuksköterskor tillsammans med Kunskapscentrum för.
Läkaren och sjukintyget
Rehabsamordnare 2015 Vårt uppdrag kommer från riksdag och regering Arbetsförmedlingen Har rehabiliteringsansvar Två kundgrupper - Arbetsgivare - Arbetslösa.
Försäkringsmedicin 2016 Socialförsäkringen Gunnel Amonsson Specialist sjukförsäkring Rehabkoordinatorer.
Läkaren och sjukintyget Läkarprogrammet VT 2016 Marie Westin Försäkringsmedicinsk rådgivare FK.
Försäkringsmedicinsk utbildning för ST-läkare och specialister Sjukskrivningsmiljarden Överenskommelse om en kvalitetssäker och effektiv sjukskrivningsprocess.
Intygstjänster – En plattform som skapar möjligheter Lena Furubacke, Inera.
Rehabkoordinator i Göteborg och Södra Bohuslän Sofia Wedham, processledare
Utbildning ST-läkare-specialister 2014 Vårt uppdrag är att utreda, besluta om och betala ut bidrag och ersättningar i socialförsäkringen Att samordna resurser.
Sjukskrivningskollen Digitalt stöd för sjukskrivna.
Min ansökan. Ansökan . ..
Min ansökan. Ansökan om utbetalning
Sjukfrånvarons utveckling
Sjukskrivningskollen Digitalt stödprogram för sjukskrivna
Läkaren och sjukintyget
Sofie Zetterström, vice vd
Kompetensutvecklingsdag
Arkivering av elektroniska intyg och förmedling av dem till mottagare utanför hälso- och sjukvården Laissa käytetään termiä luovuttaminen.
Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård.
”Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård”
Nätverksdag rehabsamordnare
Välkomna till IT-support privata vårdgivare och primärvårds nätverksträff  
Tandvårdsstöd Översikt och instruktioner från Bedömning tandvård
Rehabiliteringskoordinering
Elektronisk lösning för fler intyg, Cosmic Webcert integration
Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01
Rehabiliteringskoordinering
Nytt läkarutlåtande för livränta
Försäkringsmedicin Hälsovalsråd Pia Ahlström, Caisa Hedlund
Läkarintyg för sjukpenning
Rehabkoordinator Försäkringsmedicinsk utbildning, , Annika Landewall, Rehabkoordinator, Kardiologkliniken ViN.
Presentationens avskrift:

– ny invånartjänst för hantering av läkarintyg MINA INTYG – ny invånartjänst för hantering av läkarintyg

Vad är Mina intyg? För patienten: en ny webbtjänst där patienten kan läsa, skriva ut och spara sina intyg och skicka dem till Försäkringskassan. Intygstjänst - en teknisk lösning för att skicka sjukintyget Skickar intyget till Mina intyg (finns i Mina vårdkontakter) i stället för att skicka det direkt till Försäkringskassan Börjar med sjukintyget men planen är att fler intyg ska ingå efterhand

Fördelar med Mina intyg Invånaren styr över sitt läkarintyg Läkaren behöver inte känna till mottagare – arbetsgivare och/eller Försäkringskassan Inte lika viktigt för läkaren att känna till sjuklöneperiod/sjukpenning, patienten skickar själv intyget elektroniskt till Försäkringskassan om/när det behövs. Läkaren behöver inte hantera samtycke Intyget kan fortfarande skickas till Försäkringskassan (då krävs samtycke) och skrivas ut på vårdenheten som tidigare.

Att skicka läkarintyg med Mina intyg RÄTTELSESIGNAL MINA INTYG LÄKARE FÖRSÄKRINGS- KASSAN INTYGET SKICKAS ELEKTRONISKT OK ATT SKICKA JOURNALSYSTEM LÄKARINTYG UTFÄRDAS FYSISKT LÄKARINTYG INVÅNARE ARBETSGIVARE

Cosmic Den enda skillnaden mot tidigare är att rutan ”Skicka blanketten elektroniskt till Försäkringskassan…” inte automatiskt är förbockad. Den bockas i om patienten vill att intyget ska skickas till Försäkringskassan.. Det är fortfarande samma ikon som indikerar att blanketten har gått iväg till Försäkringskassan. Det finns ingen särskild ikon för att den har gått iväg till Intygstjänsten. Sjukintyg som makuleras kommer automatiskt att makuleras både hos Intygstjänsten, Mina vårdkontakter och Försäkringskassan. Det behöver inte längre skötas via Frågor och svar.

Bakgrund och målsättning Staten vill stimulera landstingen till att ge sjukskrivnings-frågorna högre prioritet. Ett mål för sjukskrivningsmiljardens villkor 5 är utökat elektroniskt informationsutbyte. Invånaren ska ha möjlighet att både delta och ha insyn i sin egen sjukskrivningsprocess och via e-hälsotjänster kunna skicka sina läkarintyg. Huvudaktörerna kan alla använda framtidens lösning och får tillgång till och kan bidra med relevant information Sjukskrivningsprocessen är mer kvalitetssäker och effektivare än idag och hälso- och sjukvården och Försäkringskassan har ett bättre stöd i sitt arbete. Statistik på ordinerad sjukskrivning ger hälso- och sjukvården, landsting och andra ett bra underlag för verksamhetstyrning och -utveckling.