Världsklass 2015 ”Tillsammans utvecklar vi Örnsköldsvik”

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
30 – 18 – 11 – – 134 – 124 – – 76 – 75 – 62.
Advertisements

Från idé till verklighet!
Vision 2025 Foto: Hanna Maxstad I Katrineholm är lust den drivande kraften för skapande och utveckling – för liv, lärande och företagsamhet. Lust är passion,
Samordnare Digital agenda Västra Götalands län
VISION Kommunplaner – strategisk planering
Stadsutveckling - Är det viktigt och i så fall för vem? Björn Bergman
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH Affärsutvecklingscheckar •För utveckling av varor och tjänster •För internationalisering 1.
KVALITET & STYRNING I VARA KOMMUN
Interreg Sverige-Norge kvadratkilometer Yta som halva Sverige eller 2/3 av Norge Det berör 3 miljoner människor.
1 Forskning & Utveckling Hannie Lundgren EU-plattformsmöte 29 april.
Regional mineralstrategi för Norrbotten och Västerbotten Skellefteå 23 oktober 2012.
Ortsutveckling i Sparreholm Sparreholms Bygderåd 17 januari 2011.
Kommunikationsplan Uppdrag Med bakgrund från GO-konferensen 2008 gavs sekretariatet i uppdrag att arbeta fram en kommunikationsplan för GÖTEBORG- OSLO.
VÄLKOMMEN TILL NACKA STAD
Välkommen som student på Ekonomihögskolan vid Linnéuniversitetet
Vad det handlar om Malmö stad satsar på att göra Malmö till en trygg och bra stad att leva, bo och arbeta i. Tillsammans med Malmöborna, företag, fastighetsägare,
PROJEKT FJÄLLVÄGEN 2012 – 2014 Både en resa och ett mål! Den kortaste vägen från kust till fjäll. Ett vinnande stråk genom samverkan! Det är en god vana.
Styrgrupp Främlingsfientlighet Miljölobbying Fritidsgårdar/Aktiviteter Skolsamarbete Kollektivtrafiken Utveckla Södertälje Mohamed.
Halmstads kommuns visionsstyrningsmodell
Anpassning – brett arbete som spänner över hela samhället Länsstyrelserna regionalt ledarskap –Samordna arbetet på regional nivå med anpassning till ett.
Syfte:Starta ett dialogforum Svensk Fordonsindustri kring: - Tillväxt - Konkurrenskraft - Regionala utveckling Besökare:Fredrik Sidahl, FKG Göran Björklund,
Landstinget Kronoberg
Oktoberrapport Oktoberrapport
EN MODELL FÖR SAMVERKAN:
Det regionala planeringen och växande arbetsmarknadsregioner
Projektnamn, projektledare och deltagande aktörer
Utvecklingsprogram Södertörn. Vision 2020 Kommunerna på Södertörn är en attraktiv del av Stockholm - Mälarregionen, med en halv miljon invånare, som med.
Kommunfullmäktige 20 april ÅRET SOM GÅTT Stort omställningsarbete Omstrukturering av kommunens äldreboenden Antalet skolor minskar Fördjupad översiktsplan.
Ett gemensamt verktyg för att utveckla Kristianstadsregionen
Tillsammans gör vi det hållbara möjligt!
Vision och strategi Akademin för innovation, design och teknik.
Namn på presentation. Ändras i Sidhuvud/Sidfot 1 Mål och vision BRANSCHEN ● Vision ● Idé ● Strategiska områden ● Framgångsfaktorer.
Matchning Södertörn. Regionalt utvecklingsprogram för Södertörn Vision: Kommunerna på Södertörn är en attraktiv del av Stockholm- Mälarregionen, med en.
Studieresa - BRO nov 2009 Representanter från Näringslivskontor REKO-Lärcentra Destinationsgruppen Länsstyrelsen Regionaltresurscentra ALMI ALMI/IFS.
Från Järnkraft till Hjärnkraft – en slingrande kreativ resa i träfiberland Om framgångar och motgångar i arbetet med att utveckla kreativa näringar i Västernorrland.
Strategiskt utvecklingsarbete
Strategisk plan MEDICINSKA FAKULTETEN VID LUNDS UNIVERSITET.
Finansiella medel för landsbygdsutveckling Nationella och regionala statliga utvecklingsmedel Kommunala och landstingskommunala utvecklingsmedel Nationellt.
1 Använd gärna denna presentation! Presentationen beskriver arbetet i projektet som arbetar med det kommande landsbygdsprogrammet Presentationen.
Regional utvecklingsstrategi – RUS – antogs 2010 Mobilisering och kraftsamling Regionala prioriteringar En riktningsgivare med vision, mål och strategier.
VISION VÄSTRA GÖTALAND - DET GODA LIVET
Arbetsförmedlingen Lars Roth.
Strategiska perspektiv på verksamheten
Enheten för regional tillväxt, Näringsdepartementet
Näringsdepartementet
Swedish Welcome Christian Åberg Umeå
Regionalt serviceprogram- Jämtlands län
Ett modernt, internationellt universitet i Småland.
De sex kommunerna i Sundsvallsregionen Hudiksvall Härnösand Nordanstig Sundsvall Timrå Ånge Tillsammans är vi nära invånare i regionen. Medlemmar.
Över flyg- avgångar varje år. Enkelt och nära. Som livet ska va’. 40 mil havskust. 175 mil vinterleder. Runt midsommar är solen uppe 22 timmar per.
Västra Götalandsregionens nya handlingsprogram
Regionala styrkor och branschkluster i Helsingborg-Helsingör
11:11 Meet Malmö – detta är bara början (Bilden på oss alla)
1. 2 Smart TillväxtHållbar TillväxtTillväxt för alla Innovation « Innovationsunionen » Koldioxidsnål ekonomi « Ett resurseffektiv Europa » Nya jobb «
Page 1 Lapplands Bästa Gymnasium En Vild och Vacker vision Nästa Steg- Malgomajskolan 2,0.
Bygd o stad i balans. Möjligheternas Örnsköldsvik- en hållbar och tillgänglig landsbygd för företag att verka i och för människor att leva i och besöka.
Välkommen! Foto: Ana Vera Burin Batarra Välkommen! Uppsala växer 13.30Hur jobbar kommunen med de frågor som är viktiga för näringslivet? 14.30Fika.
1:a advent 2006 Vision Gotland 2025 Tre minuter om Gotlands framtid.
Kristinehamn 2030 – den vänliga och nyskapande skärgårdskommunen.
Vision 2030 Resultat från medborgardialog. En vision i sitt sammanhang (schematisk) Vision 2030 Prioriterat område 1 Prioriterat område 3 Prioriterat.
Välkommen som student på Ekonomihögskolan vid Linnéuniversitetet Dekan informerar.
Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn
Uppstart arbetsgrupper
Competence Academy – Public Sector
Vad innebär regionbildningen?
Ekonomisk hållbarhet och ett växande näringsliv !
Där idéer blir verklighet
Program 09:00 Inledning Mål och syfte
Göteborgs Stads väg till e-samhället – HPL 2017 CSG Augusti 2016
Timrå – en stark kommun i en växande region
Presentationens avskrift:

Världsklass 2015 ”Tillsammans utvecklar vi Örnsköldsvik”

Världsklass 2015 är ett utvecklingsarbete med deltagare från näringsliv, kommun, organisationer och boende i Örnsköldsvik. Fokus i arbetet ska ligga på nytänkande och handlingskraft. Initiativ och deltagare till arbetsgrupper kan komma från någon av de olika grupperingar som finns i vår kommun. Vad är Världsklass 2015

Bakgrund Stafettpinne i utvecklingsarbetet (Vision 2008) Idéer för utveckling – sammanställning av ett 30-tal möten och 500 personers engagemang för Örnsköldsvik 4 viktiga ”ledord” i arbetet –Alla ”eldsjälar” företräder bara sig själva –10-årigt perspektiv –Brett lokalt deltagande –Nya arbetstillfällen övergripande mål

Världsklass 2015 Målbild Örnsköldsvik skall år 2015 vara en kommun av världsklass – att leva i, att bo i och att besöka. En bekräftelse på detta är att vi 2015 har innevånare (+5000 jmf 2005) arbetstillfällen (+2500 jmf 2005)

Fem strategiska projekt ”Bortom Oljan”– Ett projekt som handlar om industrins utveckling i en värld präglad av global konkurrens och ekologiskt hållbar utveckling. ”Äntligen hemma”– Ett projekt som fokuserar på Livskvalitet med effektiv infrastruktur och attraktivt boende i Örnsköldsviksregionen. ”Värt att se”– Ett projekt som utvecklar besöksnäringen för att skapa upplevelser och företag i en av världens snabbast växande branscher. ”Mera stad”– Ett projekt som skall utveckla staden Örnsköldsvik genom att skapa och utveckla möten/mötesplatser. ”Kompetens för den nya världen”– Ett projekt med fokusering på kompetensförsörjning och utveckling av den högre utbildningen.

Satsningsområden – ex på aktiviteter Bortom Oljan - bioraffinaderi, bioråvara, attitydpåverkan, industriell utveckling-clean tech Äntligen Hemma - Berg i Världsklass, Lokala samverkansgrupper, effektiva kommunikationer, livskvalitet & trygghet, värdskap Värt att se – Kulturturism, surströmming, evenemang, besöksnäringen 2015 Mera stad – Möten & mötesplatser, konsert & teaterlokal, kreativa näringar, stadsbilden Kompetens för den nya världen - Campus Örnsköldsvik, forskning inom hållbar utveckling, attraktiv arbetsmarknad, öppna attityder till yrken, yrkesutbildning i världsklass Andra områden vi arbetar med är -Regionutveckling, -Bilden av Örnsköldsvik samt -Framgångsfaktorer.

Framgångsfaktorer Ett samhälle som genomsyras av dessa faktorer ger goda möjligheter till ett bra liv för alla. Örnsköldsvik blir en attraktiv mötesplats! hur och tillsammans med vem Världsklass 2015 handlar inte enbart om vad som genomförs utan även om hur och tillsammans med vem.

Vill du veta mer? Kontakta Projektledare Fredrik Holmgren Bitr. projektledare Vanja Östman