Skogsnibble förskola Skogsnibble förskola byggdes under 2004. Verksamheten startade upp i november samma år, då var förskolan fortfarande en byggarbetsplats.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Advertisements

RYMDEN.
Det första du bör göra är att rita horisonten
Speldosan.
Livet på bondgården Sjövik -berättat av kossan Linda.
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Välkomna till Förskolan Lodet
Sagan om den hungriga vargen
Sagan om Piffy.
Snart är sommaren här, plocka blommor och bär.
Sverige Lagar och regler.
Ronja och Bojj på äventyr av Moa Eliasson och Marcus Mäkele.
Intresset uppstod… (Barns inflytande)
En dag på Skogsgrinden…
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
Sommarbrev till föräldrar
78 respondenter. 2 [1] Hur har det varit hemma sedan du var här sist?
Två år sen jag gjorde ett bildspel. Förra julen var jag i en process, då jag fick besked att jag inte skulle få ta över vandrarhemmet, vilket gjorde att.
Välkommen till Sverige!
Nu har våren kommit till Pollux
Golv, väggar, tak. fönster och en dörr
VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Det va en gång en katt och hund del 1
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
Det var en gång en igelkott.
Fotoalbum med bilder från vårt lägenhet i Park Avenue, Peking 2011/2012.
6-årskören ”En förtrollad natt” Klicka för att fortsätta.
Nyss så träffa jag en krokodil som körde runt i en bil
Himlen är blå Fåglarna flyger över skyn Sen kommer stjärnor.
Ekologisk succession.
, Hej, Nu har snart en termin gått av det här verksamhetsåret. Vi som jobbar med och för era barn summerar det pedagogiska arbetet på förskolan och konstaterar.
Vattnet i växtriket Solrosfest på hela förskolan: Tidigt på våren delas solrosfröer ut till alla avdelningar. Varje avdelning, barn och vuxna, diskuterar.
Frånvarorutin i förskolan
Välkomna till föräldramöte
Jordens försvunna skatter
SKOP Rapport till Vara kommun om Barnomsorgsundersökning 2011 SKOP:s arkivnummer: S22MAR11 Kvänums förskola.
Fotosyntesen Hur fungerar den?.
Har du koll på buddhism?. Har du koll på buddhism?
Växjö 1 Gustav, Petra, Christer, Pernilla, Elisabeth
RIALTO Jenny Alvolin Barn- och ungdomsombud Broschyren: Kartläggning av barnets förmågor och behov. Underlätta för barnets vistelse i fsk/skola.
Brukarundersökning socialpsykiatri Kön 1. Man16 (44%) 2. Kvinna20 (56%)
Det var en gång en man som  inte var nöjd med sitt redskap.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
- Ett berättarprojekt på en förskola
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
SIM TEAM.
Arbetsförmedlingens insatser för dem som deltagit i programmet arbetslivsintroduktion Siri Persson Avdelningen Rehabilitering till arbete, Strategienheten.
Humlans förskola öppnades någon gång på 70 talet. Fyra avdelningar som hette: Granen, Enen, Tallen och Kotten. Det har varit fritids, späd och syskon avdelningar.
Humlans förskola har skräpplockardag 21 april 2009 Vi städade utanför Humlan, vid vattentornets skog och Gröndalsvikens station. Vi drog runt med en vagn.
SKOP Rapport till Vara kommun om Barnomsorgsundersökning 2011 SKOP:s arkivnummer: S22MAR11 Familjedaghem.
Det finns ett spel som heter bonka bäver.
Peterslunds förskola med ny utemiljö
Hälsofrämjande förskola - Nora 4 mars 2011
Det va en gång en katt och hund del 1
MAKTLEKAR.
BESÖKET PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN VI HAR VARIT PÅ STUDIEBESÖK PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN. ÅTERVINNINGSCENTRALEN ÄR EN SOPTIPP DÄR MAN KAN SLÄNGA SKRÄP SOM.
Välkommen till Brunna, Gröna Lund och Stamvägens förskolor
Vilken avdelning går ditt barn på?. Trygghet, trivsel och glädje Avg: 3.67.
Vilken förskola går ditt barn på?
Vilken avdelning går ditt barn på?
Vilken avdelning går ditt barn på?
Vilken avdelning går ditt barn på?
Vilken avdelning går ditt barn på?
Vilken avdelning går ditt barn på?
Vilken avdelning går ditt barn på?
Vilken avdelning går ditt barn på?
Vilken avdelning går ditt barn på?
Vilken avdelning går ditt barn på?
Vilken avdelning går ditt barn på?
Presentationens avskrift:

Skogsnibble förskola Skogsnibble förskola byggdes under 2004. Verksamheten startade upp i november samma år, då var förskolan fortfarande en byggarbetsplats. Det fanns inget staket runt gården och byggarbete pågick överallt. Under byggnationen stals alla vitvaror som fortfarande stod i sitt emballage. Innan förskolan byggdes fanns det gott om träd på gården. Det var planerat att många av träden skulle vara kvar, men av någon anledning sågades alla ner. Tack vare att vi fick utöka gården en bit erhöll vi en liten ”skog”. Trots vår lilla skog har vi en stor himmelsyta och vår gård badar i het sol sommartid.

Vi och myrorna delar på vår lilla skog Vi och myrorna delar på vår lilla skog. Ibland bjuder vi dem på strössel och kan då enkelt följa en myra som bär på sitt strössel.

Översvämning har vi varje vår i ”skogen” på småbarnens gård Översvämning har vi varje vår i ”skogen” på småbarnens gård. Stora vattensamlingar bildas vid snösmältningen. Här måste dräneras! Bilderna talar för sig själva.

Mer om Skogsnibble På lilla gården byggdes en pergola för att skugga sandlådan. Den fick tyvärr rivas för att den var så dåligt byggd. Nu är vi i stort behov av något annat som skuggar ex vis segelduk. Trots att vår förskola är ny, så har vi stora problem vintertid med kyla inomhus. Vi har golvvärme, men ändå är golven jättekalla. Varje vinter pågår arbete för att hitta felet. Roliga händelser på Skogsnibble är bl a vår gårdsfixardag då barn, föräldrar och personal gör ett fantastiskt arbete, allt ifrån ogräsbekämpning till att bygga växthus. Innan midsommar dansar vi och leker runt midsommarstången. Skräpplockardagen deltar barnen med stor lust. Vi har vårt Luciafirande på gården. Ett år kom tomten med häst och vagn. Vi gillar vår förskola, men vi vill ha mer gräs och växtlighet på gården. Nu har vi alldeles för stor yta som solen steker under sommaren. Vi ser med glädje fram emot att delta i SPRING-projektet. Får vi igenom våra önskemål, så kommer vi att ha en fantastisk förskola för våra barn!

Antal barn och personal på Skogsnibble Gräddnos 1-3 år Antal barn: 15 Personal: 1 förskollärare, 3 barnskötare Svanslös 1-3 år Antal barn 16 Personal: 1 förskollärare, 3 barnskötare Åsgränd 3-5 år Antal barn: 21 Personal: 2 förskollärare, 1 barnskötare Slottsbacken, språkpedagogisk avdelning 3-5 år Antal barn: 15 Personal: 3 förskollärare, 1 barnskötare