Vad förväntar sig den egna föreningen och specialdistriktsförbundet (SDF)? Att sprida kunskap om idrotten Att sprida kunskap om idrotten Att nyrekrytera.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Nulägesanalys genom frågor
Advertisements

Swedish mekteb Skärholmen.
Ungas frågor om alkohol och droger
Entreprenöriellt Lärande _says_schools_kill_creativity.html Hur förbereder vi eleverna att möta en framtid.
Kärnvärden.
Policy Järna Sportklubb ska bedriva en sund och stimulerande verksamhet i sin ungdomsverksamhet Alla barn och ungdomar ska erbjudas möjlighet att vara.
 Tullinge SK Verksamhetsidé Värdegrund Vision. Tullinge SK, Verksamhetsidé Tullinge SK erbjuder aktiviteter inom orientering, mountainbike och längdskidåkning.
Strömslundsskolans Värdegrund.
Välkomna Alla ni fantastiska föreningsledare. Unga som idrottar tror mer på samhället än andra ungdomar. De. litar på andra människor och tycker att man.
Vård- och äldreförvaltningen Vår gemensamma värdegrund
Förskolan Sandviks lärmiljöer utifrån läroplanen
Sammanställning av gruppdiskussioner på pers.ass.-kurs, Fyrbodal
Historia och Organisation
Välkomna till Kommunikationsplanerin g Linköping 7/12.
TÄNK TILL VÄRDEGRUNDSMATERIAL 2014.
Inledning Initiativet till värdegrundsarbetet kommer från de tio medverkande idrotter i Göteborg som började diskutera möjligheten för barn att prova flera.
VISION 2008/ 2009 Alpina sektionen Alpin skidåkning för gemensam utveckling och framgång, med bredd och elit i symbios. 1.
Hur gör vi golfen attraktiv för barn och ungdomar?
Entreprenörskap Initiativ Problemlösning Samarbetsförmåga Handling
Fotbollssäsongen 2015 Domarträff. Fotbollssäsongen 2015 Hålltider Kaffe och kaka! Information inför kommande säsong
Scoutlage n En scout… 1.…söker sin tro och respekterar andras. 2.…är ärlig och pålitlig. 3.…är vänlig och hjälpsam. 4.…visar hänsyn och är en god kamrat.
Prioriterat utvecklingsområde 10/11
Västerbottens Idrottsförbund Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Välkomna till SDF DIALOG 2010.
Simidrott för alla SSS Vision SSS verkar för simidrott och hälsa för alla genom att; Simidrott ska vara det självklara valet av idrott, där.
Utvecklingsarbete! Om vi drar åt samma håll har vi chans att nå målet! Är alla överens åt vilket håll vi ska?
Ledarmöte Innehållsförteckning 1.Övergripande – Vår policy i stort 2.Att vara ledare inom SGoIF 3.Barnfotboll, upp till 12 år 4.Ungdomsfotboll,
Socialt entreprenörskap i ideell verksamhet En studie om de aktiva eldsjälarnas motivation och drivkraft som gör skillnad i samhället.
Välkommen till Brunna, Gröna Lund och Stamvägens förskolor
VIKSKOLANS VÄRDEGRUND
Föräldramöte F 08/09 30 September Policy, spelarutbildningsplan; hur jobbar BK Höllviken med flickfotbollen? 2.Höstens planering: Tjejcupen,
Värdegrund. Presentation Syfte Värdegrund Presentation av workshop Utvärderingar Framtiden Summering Frågor Kontakt.
Enkätundersökning: Feriearbetarna De ungas upplevelse av arbete inom Vård och Omsorg inom Göteborgs Stad Erika Rodríguez Lindgren.
Verksamhetsplan Värdegrund Jönköpings Läns Skol Idrottsförbund skall stå för glädje, gemenskap och demokrati där alla skolidrottsföreningar.
Sida vid sida. I det här bildspelet får ni titta in i olika situationer, om hur vi har det tillsammans med våra personliga assistenter.
Vi är en förening med bred ungdomsverksamhet inom fotboll. Vi har 18 lag, 574 aktiva ungdomar, 3 seniorlag och totalt 1400 medlemmar. Det är fantaskiskt.
Sotenässkolan Helene Stensson Studievägledare Genuspedagog Egenföretagare Ingenjör Samhällsvetare.
1 KIF:s AFF Black Knights Värderingar
Sunderby SK - en värdefull förening -. SISU Idrottsutbildarna – Sunderby SK Lilla Sundis Cup 2012 (fotboll) SSK:s styrelse Sprids till övriga sektioner.
Föräldrarbarn BAS Pojkar Bas1/Bas2 BAS 1 BAS 2 BAS 3 BAS 4 Microtruppen Minitruppen Truppen Seniortruppen.
Lagsammanhållning. L AGSAMMANHÅLLNING 2002 VAD JAG SJÄLV VILL FÅ UT AV ATT SPELA SKA VINNAÄR BÄST I SJÄLVFÖRTROENDESKA HJÄLPA LAGET ALDRIG GE UPPTYCKER.
Verksamhetsidé för Kalix Handboll Varför finns vi? För vems skull finns vi? Vad erbjuder vi? Vilka värden skapar vi? Verksamhetsidé Kalix HK är en förening.
Föreningssmart Umedalens IF 2017.
Lagsammanhållning.
För mer information, kontakta:
Träff med föreningar i IL Bromma 4 maj – 19.30
Tips för det praktiska ledarskapet
Föräldra- och spelarmöte Brunflo FK P-04/05
Obbola IK.
V I S I O N Bättre, Starkare och Roligare Sigtuna IF Fotboll
Värdegrund Hos IK Zenith vill vi att barn och ungdomar har rättigheterna: … att få delta i idrott oberoende av förmåga … att delta på nivåanpassad bas.
Team 08.
Ytterby IS Verksamhetsidé
KURR Kamratskap & Kunskap Utbildning & Utveckling
Dagordning Tankar kring fotbollsträningen BAIK som förening
Trygghet, trivsel och glädje
Kommunikationspolicy för MASK
Karin Johansson Att vara ledare Varför, vem och hur?
Informerar föräldrar om Barn- och Ungdomsverksamheten
Hur skapar man ett bra samhälle med hjälp av civilsamhället?
VÄRDEGRUND/ SÄKERHET/ BEMÖTANDE
Medlemmar, ledare, kansli och styrelse Våren 2017
Nyköping Strand Utbildningscentrum
Värdegrund KKIS- framtagen 2014
Nyköping Strand Utbildningscentrum
SMART HUDIKGYMPANS VÄRDEGRUNDER
Välkomna till denna presentation av projektet Idrott för alla.
TORSÅKERS IF Socioekonomiskt bokslut 2018.
#TILLSAMMANS.
Idéseminarium för ungdomsledare Rubecks gymnasium 9 feb 2019
IF Friskis&Svettis Kalmar
Presentationens avskrift:

Vad förväntar sig den egna föreningen och specialdistriktsförbundet (SDF)? Att sprida kunskap om idrotten Att sprida kunskap om idrotten Att nyrekrytera Att nyrekrytera Att ha trevligt Att ha trevligt Att finna nya samarbetsformer Att finna nya samarbetsformer Att visa upp sin idrotts allra bästa sidor Att visa upp sin idrotts allra bästa sidor

Vad tror vi att besökande barn och ungdomar förväntar sig? Att få prova på nya idrotter Att få prova på nya idrotter Att ha roligt och känna spänning Att ha roligt och känna spänning Att delta i enklare tävlingar Att delta i enklare tävlingar Att bli bra bemötta av funktionärer Att bli bra bemötta av funktionärer

Vad tror vi att besökande föräldrar förväntar sig under Idrottskalaset? Att aktivera sina barn, även för framtiden Att aktivera sina barn, även för framtiden Trygghet, att aktiviteterna är ofarliga Trygghet, att aktiviteterna är ofarliga Enklare former av barnpassning Enklare former av barnpassning Att bli trevligt bemötta, och att ha roligt Att bli trevligt bemötta, och att ha roligt Seriositet Seriositet

Vad tror vi att de unga ledarna (skoleleverna) förväntar sig? Att få vettiga och tydliga arbetsuppgifter Att få vettiga och tydliga arbetsuppgifter Att få inblick i olika idrottsarrangemang Att få inblick i olika idrottsarrangemang Att nyttja och praktisera sina kunskaper Att nyttja och praktisera sina kunskaper Att bli anförtrodda med ansvar Att bli anförtrodda med ansvar Att ha kul Att ha kul

Vad ska karaktärisera vårt uppträdande och gästbemötande? Hjälpsamhet, tålamod, serviceanda Hjälpsamhet, tålamod, serviceanda Öppenhet och värderingsfri kommunikation Öppenhet och värderingsfri kommunikation Inbjudande och stimulerande Inbjudande och stimulerande Sakkunnighet, professionalism Sakkunnighet, professionalism Glädje Glädje

Vilken känsla ska vi försöka förmedla till områdets besökare? Välkomnande och vilja till gemenskap Välkomnande och vilja till gemenskap Att idrott är till för alla, oavsett bakgrund Att idrott är till för alla, oavsett bakgrund Att idrotten är en viktig del av samhället Att idrotten är en viktig del av samhället Nyfikenhet och entusiasm Nyfikenhet och entusiasm Att idrotten fostrar friska människor Att idrotten fostrar friska människor