Återkoppling från spridningskonferenser

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Vad är eHälsa? Nationell strategi för tillgänglig och säker information inom vård och omsorg sedan Sedan 2010 är socialtjänsten med fullt ut. Vision:
Advertisements

VÄRDEGRUNDSARBETE Åmålsgården, Åmåls Kommun
Avtalet mellan staten och SKL 2013 • Båda spänner över socialtjänstens olika verksamhetsområden • Inom båda områdena är hanteringen av standardiserad och.
Landstings, regioners och kommuners samarbete inom eHälsoområdet
Samordnare Digital agenda Västra Götalands län
Solweig Rydmarker. Regional eStrateg Andreas Tylenius
Informationsstruktur Förutsättning för vad?
Region Gävleborgs roll inom IT i vården. På gång inom Landstinget Gemensamt tjänstekort, dec Inloggning - Digitalsignatur - Dörrpassage - Visuellt.
Regional digital agenda för Östergötland
Nationell strategi för eHälsa och Socialstyrelsens roll
Innovations- och projektgrupp- IT Stig Brink Carl Henriksson Isabella Lindholm Solweig Rydmarker Marita Edsö Malmberg Enkelhet och komplexitet.
eHälsa Begreppet inkluderar helheten av elektronisk kommunikation
Länsövergripande projekt
Ehälsokommitténs diskussionspromemoria ”Nästa fas i e-hälsoarbetet”
Medicinsk stab Patientsäkerhet
Rätt information till rätt person i rätt tid
Välkomna till en dag om eArkiv
Trender inom statsförvaltningen
Projekt eHälsa – Status maj 2013
Uppsala dagar efter uppsalabornas tillgång till sin journal Leif Lyttkens.
eHälsa samt möjliggöra delaktighet i vården för invånaren
Delprojekt Informationsutveckling Verka för tillämpning av enhetliga modeller och gemensamma standarder för data och metadata Producera och ajourhålla.
”Patientdatalagen, journaler på nätet, sociala medier – lagar och regler” Jens Larsson, Jens Larsson, Chefsjurist.
Arbetsmarknadsdata Västra Götalands län
Öppen diskussion angående stöd för PDL Av: Thomas Engdahl.
Behovet av nationell satsning på IT-stöd Barns behov i centrum (BBIC)
Mål med HSA Samla kvalitetssäkrad individ-, funktions- och organisationsinformation från samtliga vård- och omsorgsaktörer. Att kunna erbjuda säkra, väldefinierade.
eHälsa i Kommuerna Möte lokala eHälsosamordnere
eHälsa nätverk Planerade spridningskonferenser, 29/1 och 3/2 2015
Information gemensam rutin SVPL
Implementering av Nationell strategi för eHälsa och eSamhället
Barnhälsodataprojektet Skånepilot – mål enligt uppdragsbeskrivning  Kartlägga nuvarande - informationsutbyte mellan BHV och SHV  Kartlägga behovet av.
Luleå Luleå eLäkekonst Hur kan IT förändra vården? Nils Schönström Center för eHälsa i samverkan Luleå.
BFL Bedömning för lärande
Inspirationsdag eHälsa
Social investering Maria Johansson.
E-ARKIV Johan Kjernald eSamordnare.
Enheten för rättighetsfrågor
Stimulansbidrag för regional utveckling i samverkan inom eHälsa 2013.
Samverkan kring öppna data © KSL 2014 Text & form: gdz / mhe.
Råd till framtida Arionstipendiater Sök! Det är det bästa råd jag kan ge. Förbered dig noga, tänk igenom vilket material du vill presentera om ditt område.
Introduktion till Stöd och behandling nationell förvaltning
Om HSA och HSA-ansvarigs roll
Jämställt Västra Götaland
Nationella och regionala tjänsteplattformar och tjänstekontrakt Arvid Thunholm – Integrationskoordinator Inera Picsara Användardagar
Västra Götalands Läns RAorganisation Fredrik Rasmusson Ale kommunMunkedal kommun Alingsås kommunMölndals stad Bengtsfors kommunOrust (Henån) Bollebygd.
Ämne: diskussion om e-hälsoprioriteringar på chefsnätverket 21 augusti.
Regeringsuppdraget Nationell informationsstruktur för vård och omsorg Monica Winge Socialstyrelsen.
Genomförda och pågående aktiviteter Regional och delregional utveckling av eSamhället i Västra Götaland.
Myndigheten för delaktighet Välfärdsteknik – för bättre vård och omsorg Luleå
Ny e-hälsovision, vad händer nu? Patrik Sundström, programansvarig e-hälsa SKL Jean-Luc af Geijerstam, utredare eHälsomyndigheten Sofie Zetterström, vice.
Projekt Stöd och behandling
Agenda E-hälsostrategi Testbäddar
Timeline – eHälsa i Jämtlands län
IBIC - NI tillämpad för äldre- och funktionshinderområdet.
NPÖ
Uppföljning av resultat inom den sociala barn- och ungdomsvården
eHälsa och eTjänster inom socialtjänsten
SLL om tjänster för det kommunala området
Mona-Lisa Lundqvist Regional samordnare E-hälsa
Verksamhetsutveckling med stöd av IT
Verksamhetsutveckling med stöd av IT
Gemensam dag för Superkontaktombud och utbildare i SAMSA
Skördeutfall 2018 Västra Götaland.
Mona-Lisa Lundqvist Regional samordnare e-hälsa
PoC Mobilt Efos
OneLog (Västkom-2) Anna Anumat Aleksander Ivarsson
Indikatorer för process uppföljning Januari 2019
NPÖ Lena Bernhardsson VGR.
Dialogmaterial om Arbetstider och arbetsbelastning
Presentationens avskrift:

Återkoppling från spridningskonferenser Göteborg 29/1 & Skövde 3/2

Ca 190 deltagare Sammanfattning Två spridningskonferenser där man presenterade resultat och delade med sig erfarenhet och kunskap från de projekt som genomförts inom eHälsa under 2014. Uppläggning Projektparad -alla projekt presenteras. Seminariepass - fördjupning kring vissa projekt Monter - alla projekt hade en "monter" som bemannades under alla pauser.

Ingen deltagande från: Dals –Ed, Borås, Bengtfors, Färgelanda, Lysekil, Lilla Edet, Öckerö, Mark. Tanum, Tranemo. Tibro, Gullspån

Antal deltagande per kommunalförbund

Övriga deltagare

UTVÄRDERING AV SPRIDNINGSKONFERENSER

Jag är nöjd med konferensen i sin helhet 72

Maten och fikat var till belåtenhet

Lokalerna var trivsamma och väl anpassade för evenemanget

Information innan och om konferensen var tillräcklig

Jag tycker innehållet var intressant och relevant Fråga om de olika seminariepassen

Jag tycker innehållet var intressant och relevant

Jag tycker innehållet var intressant och relevant

Jag tycker innehållet var intressant och relevant

Jag arbetar som/ har uppdrag som En kommentar som kommer från många är att man gärna hade sett fler besökare. Det var många som hade uppdrag i projekt som deltog.

hur viktigt det är att arbete med de olika områdena UTIFRÅN MÅLDOKUMENTET  

Vad deltagarna tycker är viktigt att arbeta med under 2015 Vad deltagarna tycker är viktigt att arbeta med under 2015? – utifrån måldokumentet Vård och omsorgspersonal i Västra Götaland använder tvåfaktorsinloggning för åtkomst till dokumentations- och verksamhetssystem via exempelvis dator, surfplatta eller smartphone utan att behöva ange ytterligare inloggningsuppgifter (Single Sign On). Ett antal kommuner har gemensamt tagit fram kravspecifikation för integrerat system för digitala signeringslistor Ett antal kommuner har beslutat om lokala handlingsplaner utgående från den regionala handlingsplanen. Utreda gemensamma driftsorganisationer för digitala larm, tillsyn och andra tjänster Ett antal kommuner har gemensamt upphandlat tillsynskameror och tillhörande mjukvara, enligt Continua ramverket Detta är de fem områden som de som svarat tycker är viktigast. Det är 67 personer. eSamordnarna kommer att börja med dessa områden samt de som är på nästa sida. Kommunerna kommer kunna anmäla sitt intresse på webben. Intresserade kommuner kommer sedan att kontaktas på olika sätt för fortsatt planering. Ersättning kommer troligen kunna ges till de kommuner som är med. eSamordnarna lämnar förslag till SSVIT som tar beslut på tisdag nästa vecka. Är kommunen med så får man denna summan då måluppfyllelse är uppnådd. Eventuella projektledare i kommunerna ersätts per timme/ budgeterad.

Vad esamordnarna tycker det är viktigt att arbeta med under 2015 Vad esamordnarna tycker det är viktigt att arbeta med under 2015? – utifrån måldokumentet Ett antal kommuner förhandlar gemensamt med leverantör om mobil åtkomst till verksamhetssystem, för bättre villkor. Ett antal kommuner har gjort en fullständig anslutning till HSA med synkronisering från kommunens egen katalog. Ett antal kommunerna som har LYNC använder detta för säkra distansmöten inom individ- och familjeomsorg. Jämföra funktionalitet (lösningar) och kostnader för att införa och använda SSBTEK integrerat mot verksamhetsystemen Procapita, Treserva, Magna Cura och Viva.

Vad vi inte prioriterar i ett första läge En kravspecifikation är framtagen, enligt standard, för digital uppföljning av beviljat stöd/insats inom funktionshinder. Utreda förutsättningar för att införa gemensam chatt med socialtjänsten för hela Västra Götaland Ett antal kommuner har tagit fram en permanent lösning för IT-utbildning till seniorer Ett antal kommuner använder säkra kort för andra funktioner än att logga in i dokumentations- och verksamhetssystem Ett antal kommuner använder SITHS-kort för inloggning i Nationella kvalitetsregister Ett antal kommuner har infört och 9 har påbörjat arbetet med att införa digital trygghetskedja Ett antal kommuner är konsumenter av nationell patientöversikt och tar del av kvalitetssäkrad information. Ett antal kommuner har tagit ställning till att producera information till NPÖ/Min journal på nätet Ett antal kommuner har deltagit på utbildning kring gemensam informationsstruktur (NI, SnoMedCT, Klassifikation, Fackterm) Beslut är fattat om förvaltning av eHälsotjänstekatalog.   Utredning pågår kring NPÖ. Utredningen genomförs av Carina Arvidsson Grästorp Det kommer bli stöd kring trygghetslarm. Kommunerna kommer kunna anmäla sitt intresse på webben. Intresserade kommuner kommer sedan att kontaktas för fortsatt planering. Socite lyfter aktivitet: Ett antal kommuner har deltagit på utbildning kring gemensam informationsstruktur (NI, SnoMedCT, Klassifikation, Fackterm)

Tack !