Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Uppföljning av resultat inom den sociala barn- och ungdomsvården

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Uppföljning av resultat inom den sociala barn- och ungdomsvården"— Presentationens avskrift:

1 Uppföljning av resultat inom den sociala barn- och ungdomsvården

2 Varför ett utvecklingsprojekt?
Prioriterat område i BoU-satsningen och ÖJ Webbverktyget = en brygga in i arbetet med statistik och systematisk uppföljning i nya BBIC 2017 Behov av bättre kunskap om resultat i barn- och ungdomsvården I oktober 2015 lanseras nya BBIC. Regeringsuppdraget avslutades i januari 2015 och en variabellista för statisk är framtagen av myndigheten. Det finns i nuläget ingen planering från Socialstyrelsen när det gäller implementeringen av variabler för systematisk uppföljning i kommunerna. Detta eftersom det arbetet förutsätter ett utvecklat IT-stöd där Socialstyrelsen och SKL arbetar gemensamt med att ta fram en nationell kravspecifikation som underlag till IT-leverantörerna och en dialog har inletts med samtliga IT-leverantörer. Ett nytt IT-stöd beräknas vara klart i början av Samtidigt efterfrågar kommuner möjligheten att kunna påbörja arbetet med systematisk uppföljning inom den sociala barn- och ungdomsvården snarast möjligt. Särskilt efterfrågas uppföljning av resultat av insatser.

3 Underlätta implementering
Möjligheter för kommuner att: Testa Kvalitetssäkra Underlätta implementering Verksamhetsuppföljning genom BBIC SKL anser att det är väsentligt att först kunna testa de variablerna som framtagits i samband med nya BBIC för att kunna kvalitetssäkra införande av statistik för uppföljning i BBIC. Innan variablerna införs i kommunernas verksamhetssystem, tillika IT-stöd, vilket är en omfattande och kostsam procedur, behöver variablernas tillförlitlighet och korrekthet testas. Detta webbverktyg möjliggör också utvecklingsarbete tillsammans med kommuner innan ett färdigt IT-stöd för systematisk uppföljning är på plats. På så sätt kan kommunerna redan nu komma igång med systematisk uppföljning inom den egna verksamheten. Vidare får kommunerna en möjligt att testa relevanta variabler utifrån nya BBIC-uppgifter. På så sätt kan implementeringen av systematisk uppföljning genom BBIC underlättas och påskyndas.

4 Måluppfyllelse med insatserna
Exempel på uppgifter Grundproblematik Identifierad utsatthet: - Hemmiljö - Eget beteende - Annan Typ av insats - Heldygnsvård - Öppenvård Måluppfyllelse med insatserna (enligt BBIC) - Barnets utveckling - Föräldrarnas förmåga - Familj & miljö Situation vid avslut Riskbedömning Orsak till avslut - Boende - Försörjning - Utbildning - Sysselsättning

5 Kontaktuppgifter Mia Ledwith, mia.ledwith@skl.se
Pani Hormatipour,


Ladda ner ppt "Uppföljning av resultat inom den sociala barn- och ungdomsvården"

Liknande presentationer


Google-annonser