Kultur och fritid 2015 Vänsterpartiet Solna. Vänsterpartiet anser att en offensiv och expansiv kulturpolitik är nödvändig för välfärden, yttrandefriheten.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Idéer för ett bredare entreprenörskap
Advertisements

”Om ni fortsätter vara så bra flyttar vi tillbaka till Stockholm…”
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig
Finnes: Två filialbibliotek Knappa resurser Några tappade sugar Positiva besökare Önskas: Två huvudbibliotek Utrymme för förändring Entusiasm Fler positiva.
Samhällsekonomi 2.
Tillsammans bygger vi det hållbara Karlskrona Tryggt, attraktivt och företagsamt Budget för 2013 samt ramar för 2014 och 2015.
Tertialbokslut Tertialbokslut Nacka kommun Tjänsteskrivelse DNR KFKS 2010/
VÄRDEGRUNDSARBETE Åmålsgården, Åmåls Kommun
Vi kan inte vänta… på en bättre förskola. Barngrupper, personaltäthet och resurser.
Konjunkturer.
Södertörns nyckeltal 2008 kultur och fritid
BUDGETDIALOG Kultur- och fritidsnämnden Staffan Friberg Utredningschef.
VISION Kommunplaner – strategisk planering
Jobb och framtidstro! Socialdemokraternas budgetförslag för Uppsala kommun
Chiang Mai. Staden Chiang Mai har cirka invånare och ligger i norra, bergigaThailand. Det är Thailands näst största stad och en knytpunkt för.
Dialogmöte 30 september DIALOGMÖTE 30 SEPTEMBER 2009 av ekonomichef Kjell Fransson.
Jesper Hansson KONJUNKTURINSTITUTET 18 december 2013.
Personalmöte Handlingsplaner Värdegrund.
© Jerry Engström Campus Västervik
Den kultur- och industrihistoriska satsningen KOMMUNIKATIONS- STRATEGI.
Handlingsplan mot barnfattigdom. Läget i Stockholm 240:e plats av 290 kommuner. Världsklass? Ökar från 14,4% till 15,3%. Avgjort rikare än genomsnittet.
Lärarlyftet II Haparanda Lärarlyftet Lärarlyftet LärarfortbildningenVALForskarskolor.
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Gymnasieutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008,
Syfte Att belysa den framtida befolkningsutvecklingen och vilka finansiella konsekvenser det medför vid den kvalitet och omfattning av kommunal service.
Träff för nya medlemmar Upplägg Läget i Vänsterpartiet Organisationen Partiprogrammet Allmänna frågor Fika.
Ungdomsdialog Alfta 12 maj. LUPP 2010 Vad är LUPP? Hur ska vi få länets högsta svarsfrekvens? Vad gör elevråden? Information från respektive elevråd U-råd.
Föräldrar i Lerums Kommun FILK Bildades våren 2010.
Växjö 1 Gustav, Petra, Christer, Pernilla, Elisabeth
STEHAGSENKÄTEN Stehags intresse- och försköningsförening Leader MittSkånes byutvecklingsprojekt september 2013 – februari 2014 ca 20 % av hushållen.
Hållbar utveckling Vad är det för något? Vad handlar det om?
Oktoberrapport Oktoberrapport
Kan kommunsektorn växa realt med 2 procent per år? Lars Calmfors Kommek, Malmömässan 21 augusti 2014.
Tertialbokslut Tertialbokslut Nacka kommun Tjänsteskrivelse DNR KFKS 2010/
KulturpolitisK Konferens Öresund 2011 Yngve Petersson ordförande i Kulturnämnden, Region Skåne Regional kulturplan för Skåne.
Tidiga insatser för barn i förskolan
Norrstyrelsen [ ] BILD 1 Norrstyrelsen Ideell förening med uppgift att förbereda bildandet av en sammanhållen norrländsk.
Folkhälsoarbetet i Karlskrona kommun
Från RUP till RUS Möjligheter nära dig Styr regionala utvecklingsarbetet Grund för regionala program med betydelse för hållbar.
Barn i ekonomiskt utsatta hushåll Cecilia Karlsson, Folkhälsocontroller.
Göran Hellmalm SKL. Jagar hungriga vargar bäst? Behov Resurser Tid.
Förslag till verksamhetsinriktning och ekonomiska förutsättningar för 2014 SISU-stämman 2011 beslutade attFS ges i uppdrag att i dialog arbeta fram rutiner.
LIKABEHANDLING 2015 Vänsterpartiet föreslår. Nuläget Många grupper kommer på undantag i ett samhälle där individen hela tiden får det den kan betala för.
Strategiska perspektiv på verksamheten
TIDPLAN - Lokalbehov Kultur- och fritidsnämnden
STs arbetsmiljörapport 2008 ST-veckorna. ST jobbar hårt för en bättre arbetsmiljö! Långsiktigt och medvetet arbete med arbetsmiljön ST- undersökningar.
Ekonomiska förutsättningar Den ekonomiska utvecklingen Kvartalsrapport januari-mars 2013 Investeringsbudget
BNP (BruttoNationalProdukt):
Arbetsmarknadsutsikterna hösten 2014 Prognos för arbetsmarknaden i Jämtlands län 2015 Maria Salomonsson Analysavdelningen
HANDLÄGGNING AV EKONOMISKT BISTÅND
Liv & Hälsa ung Ojämlikhet i hälsan Källa: - ”På väg mot Sveriges Friskaste län år med Liv & Hälsa ung. Hur mår niondeklassare i Sörmland?” -
Botkyrkas styrmodell och kommunens ekonomi
Bibliotek
Agnes Ö, Petter B, Hannah, Sabina. Rådslaget – tema hållbar konsumtion Vad vi gjort under projektet Kickoff Filmer om hållbar konsumtion Stilmedveten.
Planeringsdirektiv Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.
Bygd o stad i balans. Möjligheternas Örnsköldsvik- en hållbar och tillgänglig landsbygd för företag att verka i och för människor att leva i och besöka.
Alliansens ekonomiska politik för mål och budget 2016.
Välfärdens finansiering 1. Hur ska det gå för Christina? 2.
Välfärdens finansiering 1. Hur ska det gå för Christina? 2.
Utredning föreningsstöd Falkenbergs kommun Johanna Åstrand – förenings- och bidragskonsulent Annika Nennesson – boknings- och systemansvarig Carola Andersson.
Kommunfullmäktig budgetförslag Ekonomiska förutsättningar 2 Den ekonomiska trenden är positiv i staden Stora investeringar pga befolkningsutvecklingen,
1:a advent 2006 Vision Gotland 2025 Tre minuter om Gotlands framtid.
Kristinehamn 2030 – den vänliga och nyskapande skärgårdskommunen.
God ekonomisk hushållning
Strängnäspartiet – Budget 2014
Hjärtligt välkomna till:
Samrådsförslag.
Delårsrapport Augusti 2017 Barn- och utbildningsnämnden
Tertialbokslut 1, 2009 Nacka kommun Tjänsteskrivelse DNR KFKS 2008/225
Enkät i gymnasieskolan 2015
Bubblan i Bibblan Bibliotopia 2019 Robert Hagström Enhetschef Bibliotek och Bubblan samt Folkhälsostrateg.
Presentationens avskrift:

Kultur och fritid 2015 Vänsterpartiet Solna

Vänsterpartiet anser att en offensiv och expansiv kulturpolitik är nödvändig för välfärden, yttrandefriheten och för demokratin. Kultur är inte något individen passivt konsumerar ett par gånger om året. Kultur är interaktion, att sätta sig in i andras berättelser och få uttrycka sin egen. Kultur och breddidrott är nödvändigt för ett hållbart samhälle.

Vad alliansen säger och vad de faktiskt gör Alliansen säger Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens väldfärd. Alliansen gör Kungliga biblioteket har inventerat skolbibliotek och i Solna är det lika många skolor på listan som saknar bemannat skolbibliotek som det är på listan med fungerande bibliotek! I Utbildningsradions ”Skolministeriet” användes Solna som ett skräckexempel. Detta gjorde att en av alliansens skolpolitiker fick sitta i en ”morgonsoffa” och debattera. Programet hette ”Fritids i kris”.

Vad alliansen säger och vad de faktiskt gör Alliansen säger Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens väldfärd. Alliansen gör Höj taxor (gäller badanläggningar, idrottsanläggningar, fritidsklubb, bibliotek, kulturverkstäder, kulturskolans kurser) Förtäta Hagalund (miljonprogram!) Bygga vid Råstasjön Mer bostadsrätter på bekostnad av hyresrätter, cykelvägar, spontanidrottsanläggningar, rekreationsyta, träd och växter.

Vad säger de som arbetar i kommunen? (citat taget ur MBL protokoll: förhandling mellan Solnastad och Kommunal, Vision, LR och Lärarförbundet; offentlig handling. I protokollet finns ännu fler punkter, men punkterna ovan är relevanta för kultur och fritid)) ” Under året har opinionen inom framför allt förskola, fritidhem och skola varit stark bland såväl föräldrar som personal… Vi kan konstatera att: Nedskärningarna fortsätter öka. Barn och elevgrupper ökar trots löften om motsatsen. Underhåll av lokaler har varit eftersatt i 30 år. Löneökningar som är bland de lägsta i länet. Personalflykt inför HT Budget i balans 2014: men går det att åstadkomma en verksamhet i balans med 1% i budgetuppräkning? ” Vänsterpartiets svar är: Nej. 1% kommer inte att räcka. Personalen har rätt. Mer resurser måste till. Bild ur Guldfeber av Robert Nyberg

Vänstern föreslår Kultur- och fritidsnämnden (+16 mkr) 2,5 % generell kompensation (Jämför med alliansens 1%) Utökad verksamhet och bemanning på fritidsgårdar Sommarverksamhet, inkl kollo Verksamhetsbidrag till studieförbund 50 % sänkning av avgifterna i Kulturskolan Stärkt föreningsstöd Utökade öppettider Bergshamrabiblioteket med bibliotekarie – på sikt: flera bibliotek Sänkta idrottsavgifter (0 taxa för barn unga tillbaka!) Satsning på tjejidrott Bild ur Guldfeber av Robert Nyberg